maanantai 30. huhtikuuta 2018

Kuukausikatsaus 4/2018

Huhtikuun KUUKAUSIKATSAUS.

Yritystoiminnasta tienasin
718€
Odotettua paremmat tulot. Tuntuu etten ole paljoa yritystä ehtinyt pyörittää. Eipä ole asiakkaitakaan ollut.

Palkkatuloja
1491,91€
Jälleen luksusta päästä töihin. Vähemmän stressiä, enemmän rahaa ja työajat voi tarkistaa monta viikkoa etukäteen. Ei tuntia aikaisemmin tulevia peruutuksia.

Vähennettäviä kuluja kertyi
189,96€

Elämiseen jäi
2019,95€

Sijoitustilille
200€
Yritän kasvattaa käteisen painotusta. Taas tekisi mieli ostella, kun osavuosikatsausten jäljiltä kurssit tippuneet. Parempi kuitenkin jättää käyttötilille vähän rahaa, kun kesätöitä ei ole tiedossa ja asiakkaitakaan ei kesäkuukausina helposti tule.

Osinkoja kertyi
391,6€
Huh huh, kyllä kelpaa.

30.4.2018 Salkkuni saldo on 10,96% tavoitteesta. Käteispaino sijoitussalkussani on 7,9%.

Kuukausi meni nopesti töitä tehdessä ja sairastellessa. Tuuraajana ei kehtaa edes jäädä kotiin sairastamaan pienen flunssan takia. Yritystoiminnastakin tuli mukava potti rahaa, vaikka kirjaimellisesti en viimeisenä kolmena viikkona ole käynyt toimitilassani kertaakaan. Ehdimpä käymään myös kavereiden kanssa viihteellä, tätä en olekkaan harrastanut moneen vuoteen. Hauskaa oli, illan aikana meni noin 35€ mutta oli kyllä täysin joka sentin arvoinen.

Niinkuin viime kuussa odottelin, niin nyt tuli vuoden parhaat osingot tässä kuussa. Loppuvuosi onkin kymppien tai parhaimmillaan satasien keräilyä. Osittain tästä syystä kuumottelee tehdä jokunen osto New Yorkin pörssistä. 4x vuodessa tulevat osingot lämmittävät mieltä ympäri vuoden, eikä harmita kesän alussa kun tietää että suurimmat rahat ovat jo tulleet.

Harmittaa etten pääse hyötymään vahvasta eurosta. Nyt kun kurssit alhaalla ja valuuttojen puolella euro on vahva, niin olisin saanut mukavasti vipuvartta tuleviin osinkoihin. Noh, ei auta. Pienet tulot ja pieni summa käteisenä juuri nyt niin väkisin jää ostopaikkoja käyttämättä.

Käteiset laitoin Bank Norwegianin tilille, ja ensimmäisen kuukauden aikana korkoa kertyi noin yli 14€. Ei huono, harmi etten tajunnut tätä aiemmin. Kuvittelin kyseessä olevan niin pienet summat etten viitsinyt vaivautua. Kyllähän tuolla korolla jo asuntorahojakin pitää tilillä. Käteinen on kohta tavoitteessa eli 10%, saa nähdä maltanko jättää ostoja tekemättä.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että kaikki Nordnettiin saamani osingot vuodelta 2016 lähtien ylitti tässä kuussa 1 000€. Seuraava tuhatluku ylittynee 3/2019. Mainitsemisen arvoista on myös se, että poissaoloista huolimatta näyttää siltä, että koulu päästää minut harjoitteluun syksyllä, mikä tarkoittaa että tämän jälkeen saan tehdä oman alan tuurauksia. Minun alallani se tarkoittaa suhteellisen varmoja keikkoja. Elämä alkaa näyttää jopa toiveikkaan hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti