keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Arjen säästövinkki 1

Näissä blogiteksteissä kirjoitan omia säästövinkkejä. Ei nämä nyt mitään ihmeellisiä ole, mutta joka toinen  teinityttökin jakaa netissä meikkausohjeita... Ehkä olen riittävän pätevä kirjoittamaan tästä?

Koska tuloni ovat pienet, joudun elämään säästeliäästi jotta sijoittaminen olisi mahdollista.

Usein säästäminen tarkoittaa elintasosta karsimista. Mutta tällä vinkillä säästät jokusen kympin kuukaudessa tinkimättä mistään.

Ruokaostokset

Viimeaikaisen Lidlin ja Prisman hintakilpailu on tehnyt ruokien vertailusta hankalaa. Monet elintarvikkeet ovat vain niukasti halvempia Lidlissä.

Esimerkiksi maito maksaa Lidlissä 0,62€/l ja Prismassa 0,63€/l. Prisma on siis 1,6% kalliimpi, kun puhutaan maidosta. Toisaalta, Prismasta saa helpostikin sen 2,5% bonusta. Yleensä enemmän. Parhaimmillaan kuukauden ostokset ovat olleet 4,5% meillä kahden hengen taloudessa. Sisältäen maksutapaedun. Tuolloin tehtiin kyllä muutama isompi hankinta, pelkästään ruokaostoksilla bonukset ovat huhtikuussa 2%, tuohon päälle maksutapaetu 0,5%. Eli 2,5% bonusta, vaikka olemme tehneet poikkeuksellisen suuren osan ostoksistamme Lidlistä tässä kuussa.

Nopealla laskutoimituksella voidaan todeta, että 2,5>1,6.
Prisma voitti.

Jokseenkin nopeasti vaihtuvat hinnat varsinkin satokauden elintarvikkeissa tekee hintavertailusta vaikeaa. Monessa tuotteessa, jossa Lidl on näennäisesti halvempi, huomaan Prisman pääsevän silti voitolle, kun bonukset ottaa huomioon. Lisäksi enemmän ostoksia Prismasta tarkoittaa suurempaa bonus- prosenttia. Bonussysteemi tekee laskemisen hankalaksi.

Noh, joitain tuotteita kannattaa joka tapauksessa hakea Lidlistä. Tässä omia suosikkeja.
Tomaattimurska -65%
Kaurahiutaleet -8%
Leivänpäälliskinkku noin -20% (Riippuu vähän mikä on riittävän vastaava tuote)
Valkoiset pavut -36%
Nyt huhtikuussa ainakin kurkku ja jäävuorisalaatti on ollut Lidlissä reilusti halvempaa. 

Kaikki tuotteet ovat vain joitain euroja kuukaudessa, joten ne eivät nosta huomattavasti Prisman bonuskertymää. Voin siis varmasti sanoa säästäväni kun haen ainakin yllämainittuja tuotteita Lidlistä ja loput prismasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti