lauantai 12. toukokuuta 2018

Sijoitustavoitteeni

Jottei blogikirjoittelu mene ihan haihatteluksi, niin laitanpa tavoitteeni tänne julkiseksi.

Minun tavoitteeni, eli mahdollisuus jättäytyä pois työelämästä, ei tarkoita ettenkö tekisi mitään töitä. Voin silti pyörittää yritystoimintaa lisätuloja tuomaan, mutta tällöin en ole riippuvainen yritykseni tuotoista, vaan voin tehdä töitä sen verran kun haluan.

Helsingin pörssin keskimääräinen tuotto on jossain 7-8% välillä, ja monet mainostajat sekä sijoitusgurut laskevatkin tällä luvulla tulevaisuuden voittoja. Kaikki ei kuitenkaan aina mene niin kuin strömsössä, joten lasken itselleni vuotuiseksi tuotoksi 5%. Tämä sisältää osingot ja arvonnousun. Suurin osa odotetusta tuotosta on osinkoja, joiden turvin pystyn toivottavasti joskus elämään.

Tämänhetkisessä elämäntilanteessa 1000€ kuukaudessa on enemmän kuin tarpeeksi elämiseen, joten tällä summalla saisin rahaa jo säästöönkin. Tavoitteenani on siis tienata 12k€ vuodessa. 5% tuotolla tämä tarkoittaa 240k€ salkkua. Koska ollaan suomessa, niin tähän tulee vielä 30% verot päälle. Eli salkun arvon tulisi olla 343k€. Huh huh. Ei mikään pieni raha.

Ensimmäinen tavoitteeni on kuitenkin saada tuo 240k€ kasaan. Tiedostan että elämäntilanteeni on todennäköisesti muuttunut siihen mennessä, jolloin tarvitsen myös enemmän rahaa elämiseen. Lisäksi haluan pienen turvamarginaalin tuloihini, jotta voin jatkaa sijoittamista myös töistä luopumisen jälkeen.

Summat näyttävät suurilta, varsinkin kun niitä vertaa tuloihini. Pitkäjänteinen sijoittaminen, palkkatulojen kasvu tulevaisuudessa sekä useita vuosia korkoa korolle toivottavasti mahdollistaa tavoitteeseeni pääsyn. Alkuperäinen aikatauluni oli vuonna 2026, mutta kuukausi kerrallaan näytän lipuvan kauemmaksi tuosta deadlinesta.

Tätä kirjoittaessani salkkuni koko on 28k. Se on 11,7% tavoitteesta. Kuukausikatsauksissa olen laskenut luvut tuon 240k mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti