sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Kuukausikatsaus 11/2018

MARRASKUUN KUUKAUSIKATSAUS
Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan edistymistäni kohti tavoitetta. Tärkein tekijä tavoitteeseen pääsemiseksi on sijoittamiseen käytetty rahamäärä.

Kuun vaihteessa olin vanhempieni koiravahtina, joten kuukausikatsauksen kirjoittaminen vähän venähti. Muistan nostaneeni marraskuun alussa rahaa Nordnetin tililtä, ja laittaneeni sen Bank Norwegianiin, mutta en yhtään muista paljonko laitoin mitäkin tarkoitusta varten: Sijoittamiseen, asuntoon ja puskuriin elämistä varten. Joten sijoittamiseen käytettu summa perustuu hämärään muistikuvaan.

Yritystoiminnasta tienasin
1226€
Viimisiä vetelee tämän osalta. Alan olla täynnä huonoa palkkaa ja stressaavaa työtä, joka ei anna minulle mitään urheilullisesti, taloudellisesti tai ammatillisesti. Miksi tekisin tätä? Toki näin jälkikäteen summa näyttää kohtuulliselta ja se on mahdollistanut säästämisen ympäri vuoden. Mutta nyt täytyy miettiä mielenterveyttä ja psyykettä. Kun päätin lopettaa vuoden vaihteeseen, minut on vallannut rentous ja into tehdä asioita, joista en ole jaksanut innostua pitkään aikaan.

Palkkatuloja
1199,73€
Tätä kirjoittaessa viimeisetkin työt on jo saatu pakettiin vanhalla alalla. Harmi, olen pitänyt palkasta, työstä ja työyhteisöstä. Toisaalta helpotus että päiväni eivät enää täyty 4h työvuoroilla, joita minulle on tarjottu. Koulun kanssa aikataulujen sovittaminen on ollut melkoista palapeliä.

Vähennettäviä kuluja kertyi
164,69€
Kirjanpitäjäkin ilmoitti nostavansa hintoja vuoden vaihteessa. Pitää tarkkaan harkita että kannattaako koko toiminimeä enää pitää. Yelin olen jo lakkauttanut ensivuoden osalta.

Elämiseen jäi
2304,77€
Ei huono. Nyt jos vähän säästöönkin, ensivuodesta tulee rahallisesti tiukka.

Sijoitustilille
1500€
Tästä en tosiaan ole varma. Kuun alussa veivasin rahaa edestakaisin. Muistin miettineeni että summa on niin looginen, että eiköhän sen muista. Silloin oli kiirettä niin en heti laittanu lukuja exceliin. Minua sekoittaa se, että laitan Bank Norwegianiin myös rahaa jota voin tarvittaessa käyttää elämiseen.

Osinkoja kertyi
92,85€
Melkeimpä 100€. Jokainen uusi euro salkkuun on kotiinpäin.

9.12. salkkuni arvo on 14,8% tavoitteesta. Käteisen paino salkussani on 5,3%. Osakkeet ovat lasketellu mukavasti, ja olenkin syöttänyt salkulleni uutta rahaa, joten käteiseen ei ole tarvinnut koskea. Muutavat uudet ostot tulevat näkymaan suomen osinkokevään ennätysosinkoina.

Muutenhan kuukausi meni miten meni. Stressiä, kiirettä, ei aikaa tai intoa urheilulle. En edes tiedä mihin olen kaiken ajan käyttänyt. Muistan että on pitänyt lukea. Ja on pitänyt hoitaa asioita, ja juosta töissä ja koulussa ja sovittaa aikatauluja ja ja ja... Nyt jouluna alla kalenteri on selkeytynyt ja tulee selkeytymään vielä lisää. Olen ihmeen rauhallinen, johtuneeko siitä että töitä on tarjottu niin monia vuoroja, että tulevaisuus ei pelota vaikka jätänkin turvalliset ja säännölliset tulot yritystoiminnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti