lauantai 6. heinäkuuta 2019

2019 Q2

On aika vuoden 2019 Q2 raportille. Käydään läpi luvut sekä Q2 ajalta, että koko vuoden osalta. Katsotaan missä vaiheessa tavoitteet ovat tässä vaiheessa vuotta.

Tuloja on kertynyt toisella kvartaalilla
5 340,2€
Yhteensä tänä vuonna
6 797,92€

Kulutus
605,5€
Yhteensä tänä vuonna
1 516,22€

Osinkoja
1 348,8€
Yhteensä tänä vuonna
1 622,63€

Nordnetin salkkuraportti näyttää salkun kasvaneen 2,17% viimeisen 3kk aikana.

Koko vuodelta kulutus on 22% palkkatuloista. Osingot ovat 24% tuloista. Osingot ovat 107% kulutuksesta. Huomattavan alhainen kulutus suhteessa tuloihin, mutta kesän loppuessa kulutus saattaa hieman nousta, samalla kun palkkatulot tippuvat huomattavasti.

Brutto osingot


Osinkojen suhde kulutukseen näyttää tältä:

Netto-osingot ja kulutus

Kyllä nyt kelpaa! Ensimmäistä kertaa elämässäni kvartaalin netto-osingot riittävät kattamaan kulutuksen. Tässä pitää toki huomioida ennätyksellisen alhainen kulutus sekä elämäni paras osinkokuukausi. Yhtä kaikki tämä on pienimuotoisen juhlan paikka. En olisi uskonut että tämä saavutetaan näinkin nopeasti. Antaa taas hetkeksi uskoa omaan tekemiseen.

Vielä havainnoillistava kuva kuukausittaisesta osinkovirrasta.

Brutto-osingot kuukausittain


Tavoitteiden seuranta. Tavoitteet löytyvät omalta välilehdeltä

Osinko tavoite on ylittynyt helposti, kun vuoden puolessa välissä on kasassa 113%. Loppu vuonna on sekä heikkoja että kohtuullisia osinkokuukausia tiedossa.

Käteiset menivät taas Nordnetin halpuutus kampanjaan. Tavoite on 10% käteispainotus. Tällä hetkellä käteistä on 1,7% prosentin painolla. Nykyisellä salkulla tuo 10% tarkoittaisi 4 200€ käteisenä, joka ei ole mitenkään mahdoton. En kuitenkaan pidä tätä tavoitetta prioriteettilistalla kovin korkealla.

Olen säästänyt asuntoon 55% vuoden tavoitesummasta, eli 550€. Ei enää montaakaan kuukautta tarvita, niin tavoite on kasassa. Välillä tekisi mieli pumpata kaikki käteiset odottamaan asuntoa. Harkinnut jopa osakkeiden myymistä. En kyllä aio myydä. Liian usein olen sanonut muille, että ajatteleppa jos et olisi 5v sitten myynyt kaikkia osakkeitasi, miten rikas olisit nyt. Aina kaikki vastanneet että myyminen oli lopulta virhe.

Elämisen puskuriin olen säästänyt  55% tavoitesummasta. En tiedä tarkalleen paljonko puskuriin pitäisi varata. Tämä on mm. tietokonetta, auton huoltoa yms. odottamattomia menoja varten. Siksi, että voin ostaa jotain jotain haluan, vaikka en sitä tarvitse. Olen miettinyt, että 2 000 - 3 000€ olisi riittävä summa, jonka jälkeen voin alkaa säästää suurempia summia mielekkäämpiin asioihin, kuten taloon ja sijoittamiseen. Nyt kasassa on 1 300€.

Sijoittamiseen olen säästänyt rahaa selkeästi aikomaani enemmän. Nyt on kasassa 213% vuoden tavoitteesta. Onneksi on ollut töitä, onneksi olen niitä jaksanut tehdä. Loppu vuosi pitää taas sisällään 5 viikon harjoittelun, mikä tarkoittaa reilua kuukautta, jolloin töihin ei pääse. Toivottavasti harjoittelu avaa taas oven uuteen työpaikkaan.

Olen alkanut sisäistämään erityisesti elämiseen säästettävään tavoitesumman aivan kuin se olisi lainaa: Kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti, jotta jää enemmän rahaa sijoittamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti