maanantai 1. heinäkuuta 2019

Kuukausikatsaus 6/2019

KESÄKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
2569,65€
Tämä sisältää toukokuun työt ja lisät, sekä kesäkuun työt ilman lisiä. Ilman toukokuun vuoroja, palkkaa olisi tullut vain 1450€. On tämä kyllä melkonen summa rahaa. Huh huh.

Yritystoiminnan tuloja
41,82€
Hieman olen työkavereille mainostanut palveluitani, mutta muutoin yritystoiminta menee omalla painollaan.

Kulutus
209,38€
Autoa ei olla kesäkuussa tarvittu montaa kertaa. Pyöräilty on senkin edestä. Kolmivuorotyön ohella ei ole ollut intoa tehdä mitään, joten kulutus pysyy aisoissa. Tililtä oli lähtenyt vain 159,38€, joka sisältää vain 3 asiaa. 150€ ruokaan, 7,38€ Moi:n liittymä, ja 2€ palvelumaksu pankilta. Lisäksi lisäsin mielivaltaisen 50€, joka on käytetty käteisenä Lidliin. Todennäköisesti kulutus on hieman yläkanttiin, mutta en jaksa säästää käteiskuitteja.

Osinkoja
104,6€
Viimevuoden kesäkuussa 147,5€, joten pientä laskua jotuen Nokian siirtymisestä kvartaaliosinkoihin.

Säästöön
100€
70€ käteiseksi, 30€ superluoton lyhentämiseen.

Salkun tilanne
28.6.2019 salkkuni saldo on 17,3% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 1,7%.
Sijoituslainaa -16€
Käteisen osuus laskettu velattomasta arvosta.

Pidän edelleen sekä käteistä, että sijoituslainaa. Tajusin että lainaa on kiva lyhennellä. Mikäli ottaisin tavoitteeksi kasvattaa salkun arvoa 500€ vaikkapa 3:ssa kuukaudessa, niin kurssien nousut ja laskut voivat tehdä tavoitteesta helposti saavutettavan tai mahdottoman. Mutta 500€ sijoituslaina on 500€. Etenemisen seuranta on helppoa.

Muuta
Työnteko on lisännnyt säästämisen motivaatiota entisestään. Olen huomannut eläväni vapaapäivästä toiseen. Lasken montako työvuoroa on seuraavaan vapaaseen, ja suunnittelen miten jaksan sinne asti. Erityisesti nukkuminen on tuottanut ongelmia. Unettomuudesta olen kärsinyt aina ja epäsäännölliset työajat eivät ainakaan helpota ongelmaa. Iltavuoroina ei ehdi tekemään mitään, aamuvuoroina ei jaksa tehdä mitään. Yövuoroina ei ehdi eikä jaksa. Kuntoilu on tuntunut välillä melkoiselta pakkopullalta.

Alkuun huomasin osaavani nauttia myös iltavuorojen aamupäivistä. Minulle uusi ilmiö, yleensä olen alkanut odottamaan töihin lähtöä heti herättyäni. Kuun loppuun mennessä tämä mielen oikku oli jo vaipunut unholaan. Aamupäivät tuli vietettyä aina saman kaavan mukaan: Herää, syö aamupala ja katso Netflixiä, istu koneella, tee ruoka, syö ja katso Netflixiä, lähde töihin. Alkuun tämä oli virkistävää, mutta kun päivät alkavat olemaan toistensa kopioita ja tajusin etten oikeastaan ehdi tekemään muuta, niin tästä tulikin ahdistavaa.

Taloakin varten piti tehdä taas laskelmia. Hyvä kohde tuli eteen, ja mietimme kannattaako ostaa taloa ennen kuin saan opiskeluni päätökseen. Laina vetäisi taloutemme aika tiukalle, mutta uskoisin että siitä selvitään. Tähän asti työnteko on tuntunut rankalta. Talon ostamista pohdimme eilen, ja aloin heti miettimään josko saisin lisää vuoroja täysipäiväisen kesätyön oheen.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti