perjantai 1. marraskuuta 2019

Kuukausikatsaus 10/2019

LOKAKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
143,86€
Harjoittelun aikana en ole jaksanut tehdä töitä. Tämänkin keikan tein ennen harjoittelua. Kun tekee 40h viikossa ilmaista työtä jatkuvan tarkkailun alaisena, niin ei ole energiaa ottaa keikkatöitä vastaan. 1 viikko jäljellä, sitten täytyykin vähän skarpata.

Yritystoiminnan tuloja
135€
Muutamia tunteja siellä täällä onneksi sain sovittua ja jaksoin niitä tehdä. Tulee vähän lisätuloja tähänkin kuukauteen.

Kulutus
237,87€
Ei mitään ihmeellistä, perustasoa. Kohtapa tämäkin nousee reilusti.

Osinkoja
118,8€
Olen tyytyväinen.

Säästöön
100€
50€ säästötilille ja 50€ sijoituslainan lyhentämiseen.

Salkun tilanne
31.10.2019 salkkuni saldo on 17,4% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,36%.
Sijoituslainaa -40€
Käteisen osuus laskettu velattomasta arvosta.

Nordnetin salkkuraportti kertoo salkun kehittyneen -3,8% viimeisen kuukauden aikana. Nokia tarjosi suurimman laskun. Nordea ja Ford ovat myös laskeneet kuukauden aikana. Mukavaa on nousua tarjonnut Capman ja tieto.

Tässä kuussa selvisi, että ensi vuoden osingot ottivat taka-askeleen. En tiedä ovatko tämän vuoden ostoni riittävät kompensoimaan osingon leikkauksia. Tämä kuuluu sijoittamiseen, en ole kovin huolissani. Olen pohtinut omistamiani yhtiöitä. On tullut juostua liikaa (pelkän) osinkotuoton perässä. Korkeahko osinko on yleensä seurausta jostain ja se on näkynyt myös kurssissa. Otan tästäkin opikseni. Firma A maksaa 3% osinkoa ja kilpaileva firma B maksaa 5% osinkoa. Olen suosinut yleensä firmaa B, mikä on johtanut siihen että osinko polkee paikallaan tai sitä leikataan. Kurssi laskee. Samaan aikaan firma A nostaa osinkoaan vuodesta toiseen ja kurssi seuraa perässä.

Vuoden brutto-osinkoni ylittivät 2 000€. Ei mikään suuren suuri summa rahaa, mutta tuolla tekee jo. Ensi vuonna lähdetäänkin hiljalleen rakentamaan kohti seuraavaa tuhat-lukua. Miellyttävä ajatus.

Muuta
Auto ilmoittaa huollontarpeesta jokaisen käynnistyksen yhteydessä. Olen lykännyt huollon varaamista, kun se tietää taas useamman satasen kuluerää. Pakkohan se on tehdä, ensi kuulle aion varata. Meillä ajokilometrejä tulee niin vähän, että huoltoväli tulee aina täyteen aikana eikä kilometreinä. Näihin huoltokuluihin ei voi vaikuttaa vähentämällä ajamista. Muuttaminen pois kaupungista varmastikin vaikuttaa tähän. Olen miettinyt bussilla kulkemista, ne kun menevät kohtuullisin väliajoin, mutta autoa on silti pidettävä, ainakin kunnes vakituinen työsopimus on taskussa.

Tässä kuussa meille myönnettiin asuntolaina, joten elämä ottaa kohtuullisen suuren muutoksen kerralla. Pitkällä tähtäimellä varmasti hyvä, välillä on turhauttanut kun oma elämä polkee paikallaan. Lainan ottaminen ja omakotitaloon muuttaminen toki vaikeuttaa säästämistä ja sijoittamista. Ensimmäinen vuosi vielä opiskelijana on varmasti vaikea.

Nyt kun laina on myönnetty, niin kaikki ylimääräinen kulutus olisi kiva saada minimiin. Samalla tulojen soisi hieman kasvavan. En tiedä miksi, mutta minulla on nykyään jatkuvasti väsy päällä. Ei jaksaisi ottaa töitä vastaan. Jouluksi on sovittuna 3 viikon työrupeama, tästä saan ihan hyvät rahat pyhälisineen. Heti vuoden alkuun onkin 10 viikkoa harjoittelua, jolloin ei töitä jaksa tehdä. Onneksi valmistuminen hiipii väjäämättä lähemmäs ja vakituisten töiden etsiminen on ajankohtaista yllättävän nopeasti. Välillä ressaan työpaikan suhteen, mutta sitten taas muistutan itselleni että mikä tahansa työ on parempi kuin ei töitä. Huonoakin työtä ja huonoa työyhteisöä jaksaa tehdä hetken aikaa, kun saa enemmän rahaa säästöön ja näkee salkun kasvavan.

Taitaa väsymys painaa, kun välillä koko tilanne näyttää epätoivoiselta. Ei ole varaa maksaa lainaa ja sijoittaa samaan aikaan. Vaikka miten exceliä pyöritän ja totean ettei ole mitään hätää, niin silti jokin pelko jyskyttää takaraivossa.

Tavoitesivu päivitetty.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Helposti venähtää, kun ensimmäisellä kerralla auto ilmoittaa että huolto 1 300 kilometrin päästä. Sitten autoa ei tarvitse ehkä viikkoon ja asian unohtaa. Seuraavalla käynnistyksellä herjaakin jo huoltoa.

   Poista
 2. Kannattaa olla säntillinen huoltojen suhteen, säästää pitkällä tähtäimellä pitkän pennin kun ei tule kalliita yllätyksiä. Esimerkiksi jakopään hihnan vaihto ajoissa aina parempi kuin liian myöhään. Matkustus mukavuuskin on eri luokkaa kun tietää auton olevan varmatoiminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Parempi varman päälle kuin liian myöhään. Harmittaa kyllä, kun huolto tulee maksamaan yli 1 000€! Ei auta, pakko se on tehdä.

   Poista