lauantai 23. marraskuuta 2019

Osakesalkku Nordeaan

Pankkipalvelut siirtyvät Nordeaan joten on oiva tilaisuus siirtää myös sijoitustoiminta samalla. Pääsen nauttimaan 1% kulukatosta kaupankäyntikuluissa. Ei ole kovinkaan pitkä aika, kun olin sitä mieltä, että 1 000€ käteistä saa kasaan niin nopeasti, että tälläiselle kulukatolle ei ole tarvetta. Näin se mieli muuttuu. Lainaa maksaessa säästetty rahasumma pienenee väkisin. Nordnet huononsi sopivasti superluoton ehtoja, joten sekään ei enää ole riittävä etu jotta pitäisin Nordnetin ainoana välittäjänä.

Osakesalkku


Toistaiseksi annan Nordnetin salkun olla rauhassa. Ei ole tarkoitus myydä sijoituksia sieltä ja ostaa ne takaisin Nordeaan. Aion jatkossakin käyttää Nordnetin mainiota kuukausisäästämistä ja ilmaisia superrahastoja, osingot riittävät kattamaan nämä kulut helpostikin. Nordnet marketsin välityspalkkiottomat viputuotteet ovat myös oiva etu. Uudet osakkeet tulen ostamaan Nordean puolelle. Suomalaiset sijoitussäästötilille, muut arvo-osuustilille. Sitä en ole vielä päättänyt, mitä teen jos haluan lisätä Nordnetin salkussa olevia osakkeita. Ostanko ne Nordnettiin, jolloin kokonaisuuden hallinta on helpompaa?

Suunnitelmani pysyy pääosin ennallaan. Annan kk-säästämisen nostaa rahastojen osuutta. Jatkan käteisen säästämistä Bank Norwegianiin. Uutena lisänä tulee Nordeaan kuukausittaiset osakeostot. Ostoja tarkoitus tehdä noin 50€ / kk. Tämän verran aion myös laittaa uutta rahaa salkkuun joka kuukausi. Käteistä tulen kasvattamaan osinkojen voimalla. Todennäköisesti ainakin alkuun osakkeiden osto tarkoittaa yksittäisiä osakkeita. Joka kuukausi saan siis lisää indeksiä, osakkeita ja käteistä. Kuulostaa hyvältä eikö? Blogin avoimuus toki hieman kärsii, kun koko salkkuni ei ole nähtävillä enää sharevillessä. Eipä ne ole ollut aiemminkaan nähtävissä muuta kuin sharevilleen rekisteröityneille. En ollutkaan tajunnut tätä aiemmin. Täytyy keksiä tähän joku ratkaisu, esimeksiksi salkun raportointi osavuosikatsausten yhteydessä.

Olen katsonut ostomielessä useampaakin osaketta, joista 2 maksavat osinkoa joka kuukausi. Tämä on motivoivaa kuukausisäästämistä ajatellen: Joka kuukasi osinkoni kasvavat hieman. Tarkoitus olisi tehdä Nordean salkusta "omavarainen" mahdollisimman nopeasti. Tämä tarkoittaa että salku tuottaa kuukaisittaisen ostosumman, eli 50€ / kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti