sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Kuukausikatsaus 11/2019

MARRASKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
0€
Jouluksi on sovittuna 3 viikkoa töitä, siitäkö sitten johtuu ettei ole kiinnostanut ottaa vuoroja vastaan. Puolustuksena myös totean, että tutuista yksiköistä ei ole vuoroja tarjottu minulle sopivaan aikaan (tai sitten en ole huomannut, ne hukkuvat työtarjousten tulvaan.) Vieraaseen yksikköön ei viitsi mennä tekemään yksittäisiä vuoroja, koska se on 7,5h pelkkää selviytymistaistelua kelloa vastaan.

Yritystoiminnan tuloja
127,15€
Tämä alkaa maistumaan koko ajan paremmin. Summa on hieman isompi, mutta vähensin tästä taas kirjanpidon laskun. Miltei puolet ansaituista rahoista meni siihen. Ensi vuoden alusta teen kirjanpitoni itse. On jo aika opetella. Pitäisikö sittenkin ajatella hieman suurempimuotoista yritystoimintaa...?

Kulutus
282,95€
Nyt nolottaa. Mietin jo miten luikertelen tästä. Auton huolto maksoi 1 120€. Olisi nostanut kuukausikulut huimiin lukemiin. Vanhempani halusivat maksaa sen, koska "opiskelen vielä ja asuntolainakin on." Ei liene syytä todeta miten kiitollinen olen, ylimmääräinen 1 000€ lasku olisi syönyt ensi kevääksi säästetyn puskurirahaston aika hyvin pois.
Edit 2.12.2019: Unohdin lisätä summaan Lidliin käteisenä käytettävän, mielivaltaisen 50€. Lisätty Tällä päivämäärällä.

Osinkoja
155,2€
Olisin tyytyväinen, mutta lainan lyhennyksen jälkeen tämä summa näyttää surullisen pieneltä.

Säästöön
50€
Käteiseksi.

Salkun tilanne
1.12.2019 salkkuni saldo on 17,6% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,57%.
Sijoituslainaa 0€
Käteisen osuus laskettu velattomasta arvosta.

Nordnetin salkkuraportti kertoo salkun kehittyneen -0,39% viimeisen kuukauden aikana. Mikään yritys ei tarjonnut huomattavia ilon tai surun aiheita. Nokia kävi 3€ tuntumassa ja alkoi jo pelottaa, että miten alas tämä laskee. Toivon edelleen nousua takaisin 4€ kohdille, mielellään vähän ylikin 2019 raportin jälkeen. Sanonnan mukaan Nokia pettää aina, joten voi olla että joudun nielemään tappioni tämän lapun kohdalla. En halua pitää tätä enää salkun riippakivenä.

Nordean salkun avaamisen myötä salkun arvon laskeminen vaatii taas yhden välilehden lisää, mutta olkoon näin. Pitänee selkeyttää omaa exceliäni hieman, jotta käyttö on mukavampaa. Nordean 1% kulukaton seurauksena olen alkanut tutkimaan osakkeita uudella innolla. Olen löytänyt paljon ostettavaa, varmasti jo liikaakin. Salkusta on tulossa melkoinen sillisalaatti, mutta olkoon niin.  Yritän mennä ilon kautta, ilman turhia sääntöjä omistettavien yhtiöiden määristä tai maksimi- tai minimipainotuksista. Tavoitteenani on saada Nordean salkku tuottamaan kohtuullista kassavirtaa, joten alkun tulen suosimaan REIT-yhtiöitä ja muita korkean osingon firmoja. Ensimmäisen ostonkin tein jo, siirsin nimittäin Nordnetin treidaus-salkusta kaikki 160€ Nordeaan. Totesin että treidaaminen ei onnistu tällä pääomalla. Ostin yhtiötä nimeltä Main street Capital (MAIN). Taustatyötä tein jonkin verran, mutta en tarpeeksi. Pää ei kestänyt toimettomana oloa ja tuli tarve päästä avamaan peli Nordean salkun osalta. Onneksi 4kpl potillani mikään ei voi mennä kovin suuresti pieleen.

Muuta
Puolet lainasta on nostettu. Ensimmäinen lyhennys tehdään tammikuussa 2020. Pääsemme muuttamaan maaliskuussa, joten 2 kk maksetaan sekä vuokraa että lainaa. Pelkäsin pahempaa, mutta lainan ensimmäinen lyhennys onneksi tuli vasta tammikuulle. En tiedä miksi näin on, mutta emme väittäneet vastaan. En voi väittää etteikö laina vähän pelottaisi, mutta enemmän olen innoissani. Excel odottaa valmiina, toisessa solussa laina ja toisessa sijoitusvarallisuus. Sitten katsellaan viivojen lähestyvän toisiaan viiva-diagrammissa. Ai että, seuraavista vuosista tuleekin pelkkää excel-juhlaa.

Koulua on ollut odotettua vähemmän. Töihin olisi ehtinyt, mutta ei tosiaan ole jaksanut. Olen useasti sanonut, että pitäisi tyhjentää tili kaikesta puskurista, niin tulee pieni pakko tehdä töitä. Tällöin se ei tunnu niin ikävältä ajatukselta. Odotan innolla kevään harjoitteluita, uskon pääseväni hommiin joita oikeasti tykkään tehdä. Uskon myös saavani työmahdollisuuksia harjoittelupaikoista, nyt kun vaadittava 140op tulee täyteen jo alkuvuonna.

Välillä tuntuu, etten ole saanut mitään aikaiseksi. Juttelin opiskelukaverin kanssa edellisestä tutkinnosta, ja hän huomautti että olen lukenut itselleni toisen ammatin. Samalla on ostettu talo ja sijoitusvarallisuutta kasvatettu miltei 10 000€ vuodessa. Joten onhan tässä jotain tullut tehtyä. Kylläpäs piristi saada ulkopuolisen näkemys omaan tilanteeseen.

Tavoitesivu päivitetty.

PS. Oli muuten työ selvitellä tiliotteesta menoja, kun tässä kuussa on veivattu rahaa Nordnetin, Bank Norwegianin, Nordean ja Danskebankin välillä yli 10 000€ arvosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti