lauantai 7. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 ei-taloudelliset tavoitteet

Kirjoitin alkuvuodesta tavoite-postauksessa näin: 
"Koska elämä ei ole pelkkää sijoittamista, niin listaan tähän muitakin asioita, joihin toivon pystyväni seuraavan 362:n päivän aikana. Näitä muistan tai olen muistamatta kommentoida vuoden lopuksi."
Kohta alkaakin excelin räknääminen vuoden tuloista ja menoista, joten kommentoidaan näitä nyt hyvissä ajoin omana kirjoituksenana. Olen jo pitempään odottanut tilaisuutta päästä pohtimaan näitä ääneen. Varmasti siksi, että tiedän niiden toteutuneen hyvin. Kirjoittaessa omatkin ajatukset jäsentyvät paremmin. En tiedä kiinnostavatko nämä ketään, mutta ainakin itselle on hyvä saada kirjattua ylös ajatuksia kuluvasta vuodesta.

Minulla on taipumusta keskittyä yhteen tavoitteeseen liian askeettisesti. Kun välillä antaa periksi mielihaluille, niin jaksaa uskoa parempaan tulevaisuuteen ja tehdä töitä sen eteen. Näitä tavoitteita on pitänyt aktiivisesti pohtia ja työstää vuoden aikana.

Muut tavoitteet

Löydä uudestaan into harrastaa liikuntaa. Viimeiset 4 kuukautta ovat olleet niin kiireisiä että aikaa tai halua omalle kuntoilulle ei ole löytynyt.

-Tämä on toteutunut erittäin hyvin. Kesällä vähän harmittelin vähäistä liikunnan määrää, mutta jälkikäteen ajateltuna tein sen mitä jaksoin tehdä ja se oli riittävästi. Kun jaksaa innostua liikunnasta, kaikki muukin tuntuu sujuvan paremmin.

---

Tee enemmän asioita joista nautit. Elämä ei ole pelkkää säästämistä ja sijoittamista. Työt ovat vieneet viime vuosinia aivan liian paljon aikaa kaikelta muulta. Vieläpä liian halvalla. Kaiken ei tarvitse olla tehokasta ja tavoitteisiin pyrkivää, välillä voi ottaa rennosti.

-Välillä tuntuu että tämä on mennyt överiksi. Kesän jälkeen kun ei ole paljoa töitä tehnyt, niin vapaa-aika on mennyt liiaksikin kaikkeen turhaan. Joskus se on toki välttämätöntä ja suotavaa, mutta pidemmän päälle tämä ei tuo hyvää oloa tai tyytyväisyyttä. Päin vastoin, jossain vaiheessa tekemättömyys alkaa ahdistaa. Akut on kyllä ladattu ja pikku hiljaa tekee mieli tehdä enemmän töitä. Ehkäpä tämäkin ääripää oli välttämätöntä omalle psyykkeelle. Vuodet 2017 ja 2018 olivat jälkikäteen ajateltuna niin raskaita, että hyvä ottaa vähän toista äärilaitaa välillä.

---

Panosta kouluun. Mitä nopeammin valmistun, sitä nopeammin pääsen työelämään. Mitä paremmin arvosanoin valmistun, sitä paremmat mahdollisuudet minulla on valita työpaikkani. Töissä pitää viihtyä vielä useita vuosia.

-Kaikki rästikurssit on suoritettu. Kasassa pitäisi olla vuoden loppuun mennessä 128/210 opintopistettä. Koulusta on siis suoritettu 60%. Selvitän mahdollisuutta valmistua ensi vuoden lopulla. Alkuvuonna painin vakavien motivaatio-ongelmien kanssa. Loppuvuodesta kun lipsahti liikaa hedonismin puolelle, on ollut vaikeuksia aloittaa kouluhommia. Tätä tavoitetta on työstänyt kaikkein vähiten, uskon sen kuitenkin toteutuneen kohtalaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti