keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Kuukausikatsaus 3/20

MAALISKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
939,19€
Yhden työvuoron olen tehnyt. Siitäkin käsi kipeytyi. Yhden vuoron olen sopinut tulevaisuudelle, enempää ei ole uskaltanu. Tämä vaiva on toden teolla maksanut minulle taloudellisesti menetettyjä tuloja, mutta koska työsopimusta ei tietenkään keikkatyöntekijällä ole, ei vakuutusyhtiö korvaa mitään. Suurin osa summasta on vakuutusyhtiön korvauksia. If on toiminut moitteettomasti, OP:ltä ei ole tullut vielä mitään.

Kulutus
506,86€
Kuluja on tuonut lainan kuukausierä. Muita menoja oli sähkölasku ja polkupyörän korjaus (Jonka vakuutusyhtiö toki maksaa.) Todettakoon, että olen taas veivannut rahaa edestakaisin Danske Bankin, bank Norwegianin, Nordean ja Nordnetin välillä niin paljon, että tämä luku ei välttämättä pidä 100% paikkaansa.

Osinkoja
136,4€
Tässä kuussa vielä tuli suunnitelmien mukaan. Saa nähdä miten Huhtikuussa käy. Sen piti olla vuoden paras kuukausi, mutta korona on sekä laskenut osinkoja että siirtänyt maksupäiviä, joten voi olla että ensi kuun odotettu osinkopotti jää saamatta.

Säästöön
50€
En ole uskaltanut kovin suurta summaa laittaa, kun pitkälle kuukautta on ollut vähän epäselvää miten rahaa on tulossa. Korvauspäätökset vakuutusyhtiöltä tuli kuun lopussa, joten en senkään varaan ole uskaltanut laskea.

Salkun tilanne
31.3.2020 salkkuni saldo on 12,5% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0%.
Sijoituslainaa -71€

Avasin pitkään odotetun position Coca-Cola Companyyn. Lisäsin HR reittiä, vaikka olen hyvin tietoinen koronakaranteenin mahdollisesta vaikutuksesta yhtiön tulokseen. Salkku on yhtä laiha kun se oli kesällä 2018. Kaikki käteinen on nyt sitten taas pörssissä. Heti kun saan säännöllisiä tuloja, lupaan kasvattaa käteispositiota agressiivisesti. Ainakin alkuun. Nyt turhauttavaa kun käteisposition kasvatus on käytännössä osingot vähennettynä IS3N hinnalla.

Ford ilmoitti osingon keskeyttämisestä. Miltei kaikki yhtiöt ovat ilmoittaneet osingon laskusta. Uskon myös, että ilmoituksia tullaan vielä näkemään. Osinkojen kasvu tänä vuonna tulee olemaan vaikeaa. En pidä tätä kovin vakavana, vaikka kivahan se olisi kun suunta olisi jatkuvasti oikea. Positiivista on, että kurssit näyttävät käänytyneen noususuuntaan jälleen. En sano, että se olisi pysyvää, mutta ainakin koronatartuntojen osalta uusien tartuntojen määrä on ollut laskusuunnassa. Maailmalla toki meno ei ole ihan niin lupaavaa, muta varovaisen positiivinen olen senkin suhteen. Toki yksikin huonompi päivä väliin saa aikaan sen, että tilastot näyttävät taas entistä rumemmilta. Nyt pitäisi jaksaa karanteenia, jotta tilanne menisi ohi, eikä tauti lähde uudestaan leviämään entisellä nopeudellaan.

Muuta
Tästä kuukaudesta ei ole jäänyt paljoakaan sanottavaa. Olen pyrkinyt olemaan sisätiloissa kotona niin paljon kuin mahdollista. Seinät alkavat pikkuhiljaa kaatua päälle, vaikka toki lyhyitä ulkolenkkejä olenkin harrastanut. Töitä olisi paljon tarjolla ja halu olisi niitä tehdä, mutta käsi meni ensin hetken parempaan, kunnes se menikin pysyvästi huonompaan. En ole uskaltanut ottaa vuoroja vastaan, jotta en provosoi sitä enempään. Fyysistä työtä 8h on aika kova rutistus, kun välillä astioiden tiskaus on liikaa. Puhumattakaan potilasturvallisuudesta, kun yritän yhdellä kädellä avustaa siirtymisessä. Tänään olen menossa lääkärille, toivotaan parasta. Haluaisin tämän kuntoon ennen kesää, jotta kesätyöt onnistuvat sovitusti.

Tavoitesivu päivitetty.

PS. Pahoittelu jälleen kerran siitä, että adsense on heittänyt blogin täyteen mainoksia. Ihmettelin, kun kuukausituloni moninkertaistuivat, joten kävin itsekin blogissa. Mainoksia oli lyhyenkin tekstin välissä useita. Sivu oli lukukelvoton. En tiedä miksi, olinko klikannut sählöpostissa olleesta linkistä automaattiset mainokset päälle vai mikä siinä on, että jo toisen kerran google unohtaa minun asetukseni ja on automatisoinut sivun mainonnna. Pyrin edelleenkin siihen, että blogissa on vain yksi mainos sivupalkissa. Kännykällä mainos taitaa olla sivun yläosassa, mutta muita mainoksia ei pitäisi olla. Nämä eivät mielestäni häiritse sivun käyttöä liiaksi. Luettavuus on edelleen etusijalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti