tiistai 1. syyskuuta 2020

Kuukausikatsaus 8/20

 ELOKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
2334,07€
Kumpa tuloni olisivat tätä luokkaa ympäri vuoden. Salkku kasvaisi silmissä. Yrityksen kautta tein muutamia keikkoja. Palkkatuloja suurin osa, lisäksi sain 1 427,57€ veronpalautusta, jota en laske tuloiksi. Olen lisännyt veronpalautuksen viime vuoden vuosituloihini, koska seuraan nettotienestejä vuostitasolla. Veronpalautukset tarjoavat kuitenkin taloudellista huolettomuutta hetkeksi, joten mainitsemisen arvoista.

Kulutus
522,46€
Pientä kulutusta selittää mm. se, että toukokuussa olin vahingossa maksanut sähkönsiirron kahdesti. Nyt tuli lasku jonka summa oli 0€. Elokuu on ollut kohtuullisen minimalistinen kuukausi. Mitään ylimääräistä en mielestäni ole hankkinut. Okei, kerran heikkona hetkenä tilasin pizzaa töihin. Muu porukka työvuorossa oli tilaamassa enkä halunnut olla ilonpilaaja. Hetken teki mieli käyttää 10€ tietokonepeliin, mutta maltoin mieleni. Eipä talous olisi tuohon summaan kaatunut, totesin vain että se ei tarjoa minulle niin paljoa nautintoa että viitsisin käyttää siihen lisää rahaa. 

Osinkoja
194,2€
Tämä on taas kohtuullinen kuukausi. Tekee tiukkaa jos aion päästä tämän vuoden tavoiteosinkoihini, mutta se voi edelleen olla mahdollista, joskin koko ajan enemmän epätodennäköistä. Lisäksi treidaamalla tienattu lopullinen saldo on 1,75€ :D Tämä summahan ei näy missään muualla kuin treidauksen seuranta excelissäni. En läske näitä senttejä toistaiseksi tuloihini mukaan. Tämä on vielä harjoittelua eivätkä ne liikauta tulojani juurikaan suuntaan tai toiseen. Treidaamista haluaisin päästä jatkamaan, mutta ainakin syyskuu menee nyt ilman aktiivista kaupankäyntiä. 

Säästöön
100€
Kaikki käteiseksi. Alan tästä hiljalleen pyrkimään kohti tavoitekassaa, jotta on varaa tehdä kauppoja kun tilaisuus tulee. Lisäksi säästin 25€ elämisen puskuriin ja 25€ tontin lunastukseen / autotalliin. Tuon 2x25€ olen laittanut joka kuukausi tänä vuonna säästöön vaikka en sitä ole jokaisessa kk-katsauksessa muistanut raportoida. Tuo ei ole varsinaisesti raportoitava luku, koska pyrin raportoimaan vaan sijoittamiseen korvamerkityt rahat.

Salkun tilanne
31.8.2020 salkkuni saldo on 15,9% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 2,0%.
Sijoituslainaa 0€

Minua on alkanut ärsyttää muutamat yhtiöt. Kun olen katsellut muiden plussalla olevia salkkujani niin koronan myötä omat sijoitukseni ovat edelleen tukevasti miinuksella (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.) Vaikka osinkosijoittaja ei pyri samanlaiseen arvonnousuun kuin kasvuyhtiöihin sijoittavat, niin olisihan se kiva nähdä salkku mielummin vihreänä kuin punaisena. Kunhan saan kaikkien yhtiöiden excelit valmiiksi, harkitsen huonoiten tuottavista sijoituksista luopumista. Harkinnassa on Ford ja Investor's House. Mitään nopeaa ratkaisua en aio tehdä, mutta totisesti pitäisi miettiä josko saisin rahani tuottamaan paremmin mitä nämä firmat pystyvät tarjoamaan. Pääsalkkuni strategiana on edelleen osta ja unohda, joten kevyin perustein en tule yhtiöitä myymään. Tuntuu vaan siltä, että pitäisi puhdistaa ilmaa ja nämä ko. yhtiöt ovat viimeiset viikot vieneet turhan suuren osan ajatuskapasiteetistani. Nokiasta luopuminen oli psyykkisesti vapauttavaa, ehkä etsin samaa tunnetta jälleen.

Huonosti tuottavista osakkeista luopuminen on osa ajatustani "resetoida" salkku. Aloittaa osingon kasvatus uudelleen, ehkäpä hitaammin, mutta ainakin vakaammin. Tähän saakka osingot ovat kasvaneet lisätyn uuden pääoman ansiosta. Nyt kun ei ole ollut mahdollista lisätä paljoa uutta pääomaa, osingot ottivat reilusti takapakkia. Olihan tässä tämä koronakin vaikuttamassa, mutta tällä salkulla tämä olisi ollut edessä ennemmin tai myöhemmin. Mitään täysmyllerrystä en tule tekemään, että myisin kaiken pois ja aloittaisin alusta. Samalla kun katson uusia ostoja entistä kriittisemmin niin voin tarkastella jo omistamiani yhtiöitä yhtä kriittisesti.

Muuta
Koulu on edennyt siihen pisteeseen, että opinnäytetyötä pitäisi työstää kovaa vauhtia. En tee täysimuotoista opparia, joten se ei tule olemaan suuren suuri työ, mutta aikataulu on kuitenkin niin tiukka että blogi ei välttämättä syyskuussa juurikaan päivity. Kun samassa kuussa pitäisi kirjoittaa opinnäytetyö, tehdä työharjoittelu ja toivon mukaan muutama työkeikkakin lisäksi, niin uskallan väittää että blogin kirjoittamiselle ei löydy aikaa syyskuussa.

Täytyy näin kesän lopuksi sanoa että ehdin nauttia työelämästä. Olen jälleen löytänyt työtä mitä voin kuvitella tekeväni useamman vuoden. Elämä vaikuttaa aika hyvältä juuri nyt. Rahasta ei tarvitse stressata ja hommat etenee usealla rintamalla. Tokihan aina voisi rikastua hieman nopeammin...

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja: