torstai 1. lokakuuta 2020

Kuukausikatsaus 9/20

 SYYSKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
1669,11€
Olen tyytyväinen. Odotin saavani noin 300€ pelkkiä lisiä, unohdin taas lomarahat yms. En ole varma sisältääkö tämä summa ne pari vuoroa jotka tein syyskuun loppupuolella.

Kulutus
622,32€
Yllättävän pieni, vaikka autoon piti ostaa uusi akku. Oikeen pelkään että olen unohtanut joitan. Mutta kun ei mitään tee, niin eipä kulutuskaan ole kovin kummoinen. Tämä kuukausi on ollut niin kiireinen että en ole ehtinyt tuhlaamaan rahaa. Hyvä näin.

Osinkoja
18,97€
Tämähän on surullista. Todella surullista. Olen odotellut H&R:n ilmoitusta, mitä osingoille tehdään jatkossa. Ainakin lokakuu mennään vielä tällä.

Säästöön
100€
Käteisen kasvattamiseksi suunnitelman mukaan. Sitä alkaakin piaan olla 1 000€ kasassa ja hieman taas raha polttelee taskussa.

Salkun tilanne
1.10.2020 salkkuni saldo on 15,8% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 2,3%.
Sijoituslainaa 0€

Sijoittamiseen en ole juurikaan käyttänyt ajatuskapasiteettia, joten ei ole sijoitusmietteitäkään päässyt syntymään. Tässä kuussa tein viimeiset kuukausisäästöt IS3N:n siihen asti, kunnes 10% käteinen on kasassa. Investor's Housen uuden strategian myötä en usko että tulen osaketta nyt myymään. Inderes sai myytyä positiiviset odotukset minulle. Omalle ostohinnalleni saan nyt noin 3,5% osingon. Eipä paljoakaan tarvitse osingon nousta, että olen 4%:n paremmalla puolella. En oikeastaan ollutkaan ikinä myymässämyymässä, ajatus oli tutkia ajatuksella yhtiön tulevaisuuden näkymät ja pohtia saisiko rahat tuottamaan paremmin. Kun myyminen oli vasta tasolla "pohdin josko pitäisi pohtia myymistä" niin ehkäpä parempi näin. Annan taas johdolle aikaa ja mahdollisuuden toteuttaa strategiaa ja tehdä tulosta. Toivotaan että tulosta myös tulee.

Kuun loppua kohden opinnäytetyön teoriapohja alkaa olemaan valmis mutta odotan vain että pääsen pitämään esitykseni ja haastattelun tutkimukseen liittyen. Tässä odotellessa on vaivannut turhautuminen, kun jotain pitäisi tehdä, mutta en oikeen osaa tehdä mitään kun tuota nyt voisi viilata miltei loputtomiin. Saisimpa treidausta varten taas sotakassan kasaan, jotta pääsen käyttämään tämän energian johonkin. 

Muuta
En olisi uskonut, mutta selvisin harjoittelusta ja opinnäytetyön ensimmäisestä deadlinestä kunnialla. Opinnäytetyö on nyt siinä vaiheessa, että kiire ei ole. Voin kirjoittaa kun jaksan. Opinnäytetyöstä sen verran, että kyseessä ei ole mikään iso työ, koska se on tasoa AMK. Turhan tiukka deadline sai kuitenkin vähän stressaamaan. Töihinkin ehdin kuukauden aikana ja yrityksen kautta sain uuden asiakkaan. Kyllä välillä oli pinna kireällä, mutta ohi on. Kaipasin sijoittamista, bloggaamista ja exceliä. Se on minulle rentouttavaa puuhaa. Välillä stressasi se, että olisin halunnut kaivaa excelin esiin ja alkaa tutkimaan yrityksen tilinpäätöstä, mutta olin päättänyt olla tekemättä sitä syyskuun aikana. Oli myös mukava huomata että pärjäsin ilman sijoittamista ja olen saanut muutakin ajateltavaa kuin osakkeet. Olen löytänyt uuden innon ammatilliseen kehittymiseen. Vastaavaa en ole nähnyt sitten valmistumisen 2016 ja ensimmäisen vuoden yrittäjänä 2017.

Harjoittelu olisi ollut erittäin mukavaa, jos siitä olisi saanut rahaa. Ilmaiseksi 8h työpäivä ja työmatkat päälle ei oikein innosta. Sain muuten harkkapaikasta kesätöitä. En voinut uskoa että minua pyydettin jo syyskuussa kesäksi 2021 töihin. Siis pyydettiin töihin, en kysynyt töitä. Samalla mainittiin että saattaa olla pidempikin sopimus tarjolla. Minut ihan oikeasti halutaan sinne töihin. Työssä voisin käyttää molempien koulutuksien osaamista, joka olisi erittäin tervetullutta. Ensimmäistä kertaa tuplakoulutuksesta on minulle hyötyä. En voi väittää ettenkö olisi innoissani siitä amattitaidosta mitä tämä työpaikka voi minulle tarjota.

Heti kun olin lupautunut kesäksi töihin, niin alkoi vähän pelottaan. Onko tämä nyt sittenkään sitä mitä haluan tehdä monta vuotta? Päivätyö näkyy pienempänä palkkapussina ja työaikaan kuulumaton ruokatauko näkyy pidempänä työpäivänä. Olen unelmoinut, että tekisin 2 - 3 vuotta kolmivuorotyötä, jotta saan omaisuutta kasvatettua ja lainaa lyhennettyä. Nyt saattaa käydä niin että jään suoraan koulusta päivätöihin, jolloin tilipussi on jopa 500€ pienempi. Yhdistettynä huonoihin työaikoihin ja pidempään työpäivään, niin että edes treidaamaan ei meinaa ehtiä. Ainakaan kunnolla.

Ajattelin tämän niin, että päivätyön päälle on helpompi tehdä viikonloppuna keikkaa, kun on säännölliset työajat. Valitettavan usein kolmivuorotyössä käy niin että kun keikkaa tarjotaan niin on jo töissä, tai sitten ei vain yksinkertaisesti jaksa käyttää ainoaa vapaata siihen että menee jonnekkin muualle töihin. Sairaanhoitajan nettopalkka päivätöissä on noin 1 800€, mutta jos jaksaisi edes yhden vuoron kuukaudessa tehdä keikkaa lauantaina tai sunnuntaina, niin kyllähän siitä kiva lisä jo tulisi. Säännölliset työajat ja viikonloppuvapaat helpottavat muuta elämää. Onhan se terveydellekin parempi.

Ehkäpä mietin tätä liikaa. Eihän minulle nyt ole luvattu muuta kuin kesätyöt. Ja vaikka olisinkin vain kesän töissä, niin työ on äärimmäisen opettavaa ja arvokasta työkokemusta. Somaattiselta puolelta on helpompi siirtyä takaisin mielenterveystyöhön kuin päinvastoin.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti