lauantai 8. toukokuuta 2021

Salkun arvo ylitti 50k!

Katselin eilen perjantaina salkku-exceliä ja harmittelin kun jäi 200€ päähän uudesta kymmentuhat-luvusta. Tänään tajusin että enhän ole päivittänyt sijoituslainaani, kun osingot ovat lyhentäneet sitä mukavasti tämän kuun aikana.

Tällä päivämäärällä 8.5.2021 salkkuni excel näyttää ensimmäistä kertaa yli 50 000€. Tarkemmin sanottuna velattomaksi arvoksi muodostui 50 244,97€.


Pahimillaan olen laittanut salkkuun uutta rahaa vain 50€ / kk. Mielestäni voin olla tyytyväinen saavutettuani näinkin ison salkun pienillä tuloillani. Mikäli kaikki menee niin kuin pitää, tulevaisuudessa vauhdin pitäisi kiihtyä, kun on enemmän pääomaa tekemässä töitä.

Mikäli Charlie Munger on oikeassa, eli "First one hundred thousands is a bitch", niin nyt on 'half a bitch' kasassa. Tuota sanontaa hokiessa pitää muistaa että Munger sanoi sen kauan sitten. Googlettamalla löysin vuosiluvun 1990. Inflaatiolaskurin perusteella 100 000€ noin 30 vuotta sitten olisi nykyarvossa 200 000€.

Olen tyytyväinen tästäkin summasta. Ja täydestä sadasta sitten kun sen aika tulee.

Aloittaessani toista AMK tutkintoa (ja tätä blogia!) tammikuussa 2018 salkkuni arvo oli 24 144€. Tunsin itseni epäonnistujaksi kun ajattelin että tuhlaan taas 3,5 vuotta opiskelemalla ennen kuin pääsen töihin, eikä tällä kertaa voi edes nostella opintotukea huoletta niin kuin ensimmäisellä kerralla. Samaan aikaan osa ikätovereista oli ollut työelämässä jo vuosia. Muilla oli varaa käydä festareilla ja ulkona syömässä. Monilla oli talo ja perhe. 

Valmistuttuani maaliskuussa 2021 salkkuni oli 47 935€. Olen ylpeä, että sain kasvatettua pääomaani opiskeluiden aikana näinkin paljon, vaikka suuri osa siitä tulikin ensimmäisen opiskeluvuoden aikana, jolloin minulla oli paljon töitä ja yritystoimintaa.

Täytän parin viikon sisällä 30v. Elämä olisi voinut mennä paljon paremmin, mutta olisihan se voinut mennä paljon huonomminkin. Tärkeämpää kuin se mistä tulee, on se minne on menossa.

Olen oppinut huimasti viimeisen 3 vuoden aikana. Arvonmääritys on ollut yksi suurimpia ahaa-elämyksiä. Jotain uskon oppineeni myös riskienhallinnasta. Nyt on hyvä kehua kun kurssit nousevat, katsotaan miten mieli muuttuu omaisuuden arvon romahtaessa.

Matka jatkuu kohti täyttä satasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti