lauantai 1. toukokuuta 2021

Kuukausikatsaus 4/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.




Tuloja
2 460,55€
Onpas hyvät tulot. Tässä on yksi pyhäpäivän keikka sekä ylimääräinen 8 päivän palkka. Normaalisti saan päivätyöstäni noin 1 800€ käteen.

Kulutus
746,39€
Kertaluonteisia menoja oli bussikortin lataaminen. Muutoin lyhensin lainaa ja laitoin 400€ S-pankkiin yhteisiä menoja varten. Tämä on sellainen kulutuksen taso, johon uskon pystyväni tulevaisuudessa. 750-850€ välillä kun pysyy niin voisin olla aika tyytyväinen.

Osinkoja.
217,1€
Aina kun saan enemmän rahaa kuin olen laittanut salkkuun, olen aika tyytyväinen. Historiallisesti huhtikuu on ollut yksi parhaimpia osinkokuukausiani, siihen nähden tämä ei ole kovin hyvin.

Säästöön
200€
Koko summa käteiseksi.

Salkun tilanne
1.5.2021 salkkuni saldo on 20,5% tavoitteesta.
+ 1 170€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 8%.
Sijoituslainaa -3 228€

Ensimmäistä kertaa yli 20% tavoitteesta kasassa! Ei huono.

Huomasin että excelissäni on eri summa säästötilin saldona kuin Bank Norwegianin sivuilla. Excel näytti 77€ liikaa saldoa. Ei mitään hajua milloin tuo on päässyt tulemaan, mutta nyt se on korjattu. Tämä on seurausta siitä, että kerran kuukaudessa avaan ulkoisen kovalevyn ja laitan kirjanpidon sekä säästöistä, salkusta ja osingoista. Kuukauden ajan kerään kirjattavaa asiaa muistivihkoon. Tässä sählätessä tietoa ees taas notepadissa pitkin kuukautta, ja sitten kuun lopussa usean excelin välilllä, niin on helppo uskoa että jotain on unohtunut tai tullut kirjattua tuplasti.

Tässä kuussa tein sitten pitkään harkitsemani päätöksen ja maksoin Outlook 365 tilauksesta. Tykkään käyttää exceliä. Google Sheets ei pääse käytettävyydessään lähellekkään. En tiedä onko tämä käyttömukavuus 6€ kuukausittaisen kulun arvoinen, mutta sinne meni, ainakin vuodeksi.

Tuloskausi on päässyt hyvään alkuun. AT&T on raportoinut hyvän tuloksen. Tunnen itseni vähän hölmöksi kun olen ollut niin bearish yhtiötä kohtaan viime aikoina. Ymmärtääkseni kuitenkaan ohjeistusta ei nostettu, joten johto odottanee loppuvuodesta hieman pehmeämpää tulosta? En alkanut harkitsemaan lisäämistä vielä, mutta usko yhtiöön nousi kyllä. Mikäli suunta jatkuu tälläisena niin jo valmiiksi suuresta painosta huolimatta saatan vähän lisätä.

Telia raportoi pehmeämmän tuloksen. Mietin että mikäli tähän haluaisi panostaa isosti niin nyt voisi olla hyvä hetki. Odottelen nyt kuitenkin vielä. Kuten sanottu, pitäisi miettiä yksittäisten yritysten sijaan myös toimialakohtaista hajautusta. Teleoperaattoreilla on jo suurehko paino salkussa.

Capmanin lisäämistä harkitsin sormi valmiina ostonappulalla. Tästä kirjoitinkin oman kirjoituksen. Q1 tulos oli hyvä, mutta liian suuri osa tuloksesta tuli runsaasti vaihtelua sisältävästä sijoitustoiminnasta. Lisäksi osakkeiden lukumäärä on edelleen kasvussa, tämä tekee pitkällä tähtäimellä osakekohtaisen tuloksen kasvattamisesta todella haastavaa. Odottelen ja seuraan tilannetta. Yhtiön riskiprofiili ei mielestäni nyt ole kovin mieluisa.

Pitkään harkinnassa ollut 3M company päätyi vihdoin salkkuuni. Kirjoitin ostopäätöksestä tässä. Aivan  toivomaani hintaa en saanut joten hetken ehti osto kaduttaakkin. Fyysikko tuli kommenteissa tukemaan ostopäätöstä ja se rauhoitti mieltä. Not all heroes wear capes.

Coca-Colakin ehti ilmoittaa hyvästä tuloksesta. Jossain vaiheessa harkitsen lisäämistä kohtuullisempaan painoon, mutta juuri nyt hinta on liian korkea asettamalleni tuottotavoitteelle. Tämä on ajankohtaista aikaisintaan sitten kun käteinen vihdoin ja viimein ylittää sen tavoitellun 10% rajan. Hiukan haluaisin lyhentää sijoituslainaakin ennen seuraavia ostoja.

Nordean tulos oli rautaa. TietoEVRYn kohtuullinen. UPM on tasainen suorittaja ja tuloksen nousu on todennäköistä Tuloskausi on siis kokonaisuutena mennyt aika mukavasti.

Muuta
Päivätöissä on mukavaa, jää aikaa mm. tutkia osakkeita iltaisin. Parhaimillaan työ on miellyttävää, pahimillaan todella stressaavaa. Välillä on työasiat pyörineet iltaan asti mielessä. En tiedä onko tämä se työ jota haluan ja jaksan tehdä monta vuotta. Toistaiseksi työsopimus on kirjoitettu 1/22 asti, joten voin ihan rauhassa perehtyä ja oppia ennen kuin alan miettimään muita vaihtoehtoja.Viime kesän kesätyöpaikkaan sain mennä aivan rauhallisin mielin ilman että piti miettiä etukäteen mitä kaikkea tänään tapahtuu ja miten siitä selviän. Onneksi nyt alun jälkeen alan päästä rytmiin mukaan ja työpäivät ovat olleet kohtuullisia.

Keikkahommia en ole juuri jaksanut tehdä. Päätyöstä palautuminen on vienyt kaiket viikonloput. Kunhan rutiinia alkaa löytymään, uskon että jaksan taas keikkaillakin. Keikkoja on kyllä ollut tarjolla, jaksaisi vaan tehdä. 1 - 2 vuoroa kuukaudessa näkyy jo palkkapussissakin. Sillä saisi laitettua tuplasti enemmän sijoittamiseen. Yritän nyt kuitenkin pitää, ainakin alkuun, vähän vapaata. Sellaista vapaapäivää ei ole hetkeen ollut, jolloin saa vain olla ilman että takaraivossa jyskyttää ajatus että jotain pitäisi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti