torstai 1. maaliskuuta 2018

Kuukausikatsaus 2/2018

Helmikuun kuukausikatsaus.

Helmikuussa sain tuottoja yritystoiminnasta yhteensä
1049€
Lisäksi tein 11. päivän sijaisuuden, josta kertyi palkkatuloa 
1165,71€
Yhteensä tienasin
2214,17€

Vähennettäviä kuluja kertyi
341,51€
Tästä summasta 157€ on kertaluonteisia eriä, joita ei todennäkoisesti tule ensikuussa.

Elämiseen jäi
1872,66€

Nordnettiin sijoitustilille
0€
En tiedä miten näin pääsi käymään. Olen pitänyt minimisijoitusta 50€ kuukaudessa.

Osinkoja kertyi
20,5€
Hieman laskenut tammikuusta, johtuen valuuttakursseista.

1.3.2018 Salkkuni saldo on 10,04% tavoitteesta. Käteispaino sijoitussalkussani on 5,97%.

Sijoitussalkkuni arvo on hieman laskenut, ja käteispaino on noussut. Käteispainon nousu johtuu tietenkin osakkeiden arvonlaskusta, mutta myös tänään 1.3. tekemästäni käteissiirrosta. Osinkojen suhteen tilanne näyttää valoisammalta, nyt on 2/4 hiljaisesta osinkokuukaudesta takana, ensikuussa pitäisi tulla pääomatulojakin vähän tuntuvammin.

Tämä kuukausi näyttää paremmalta tulojen osalta, mutta valitettavasti yksityiselämässäni tuli muutamia kuluja, joita en osannut odottaa. Vakuutusmaksut pamahtivat postiluukusta, ja auto ei läpäissyt katsastusta. Kerran vuodessa tulevat laskut yllättävät joka vuosi. Yritystoiminta vaatii edelleen piristysruisketta, vaikkakin palkkatöiden saaminen olisi tällähetkellä minulle tärkeämpää. Tienasin 2 viikon palkkatöistä saman verran kuin 4 viikon yritystoiminnasta. Töiden takia koulunkäyntini jäi vähemmälle, ja todennäköisesti valmistuminen siirtyi puoli vuotta myöhemmäksi. Tämä tarkoittaa myös varmahkon työpaikan siirtymisen 6kk myöhemmäksi.

Säästöaste jää nyt hetken aikaa toivottua pienemmäksi, koska auton korjaaminen ja tuulilasiin ilmestynyt särö pakottavat jättämään puskurirahastoa käyttötilillekin.

2 kommenttia:

 1. Minkälaisia summia sulla menee kuukauden ja vuoden elämiseen? Löytyykö jotai erottelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   En varsinaisesti seuraa elämisen kuluja, koska kahden hengen taloudessa toisella on vakiotyö ja toinen on opiskelija, yrittäjä ja tuuraaja. Autan ruokaostoksissa niin paljon kun pystyn, ja hoidan auton maksut. Asumisesta en itse maksa mitään.

   Käytännössä jos huomaan että rahaa alkaa kertymään tilille, niin teen kerralla isomman siirron säästötilille tai osakkeisiin. Suunnitteilla on kyllä laskea kulutkin jonkun kuukauden ajalta, mutta säännöllistä kirjanpitoa en ole suunnitellut, pihi kun olen luonnostani, enkä tykkää tuhlailusta.

   Poista