keskiviikko 15. elokuuta 2018

Oh no! Poikkesin sijoitussuunnitelmastani

Oh no! Let's go!

Sijoitusstrategiani on ollut sijoittaa mahdollisimman pienillä kuluilla ja pienellä riskillä tasaista ja mielellään kasvavaa osinkoa tuottaviin yhtiöihin. Nyt pääsi käymään niin, että poikkesin tuosta strategiasta, ja ostin korkeaa osinkoa maksavaa mReittiä.Tämä siitä syystä, että alkoi taas ahdistamaan. Pienet tulot, eikä näy helpotusta ihan heti näköpiirissä. Noh, Sharevillessä nimimerkki My Way avasi keskustelun high yeld -strategiasta. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että haetaan mahdollisimman suurta kassavirtaa, joka sitten moninkertaistuu korkoa korollle ilmiön ansiosta. Tutustuin muutamiin high yeld yhtiöihin ja päädyin sellaiseen kuin Annaly Capital Management. Saa nähdä miten nousevat korot vaikuttavat kassavirtaan. Yhtiöllä on hyvä track record tehdä tulosta myös vaikeampien aikojen yli. Osinko saattaa hetkellisesti niiata, mutta eiköhän se sieltä nouse taas takaisin.

Mahdollisimman suuri kassavirta mahdollisimman aikaisin nopeuttaa korkoa korolle ilmiötä, eli vähemmillä rahoilla saan enemmän tuloja. Näitä tuloja voin sitten käyttää pienemmän riskin yhtiöihin kun omaisuutta alkaa kertyä.

Yhtiöön tutustuminen ja ostopäätös tapahtui vähän liiankin nopeasti. Vaikka minulla olisi ollut yli kuukausi aikaa tutustua yhtiöön: Yritin tehdä ostotoimeksiannon osingon irtoimisen aikaan, mutta tähän en ehtinyt mukaan. Nyt kuukausi myöhemmin sain kaupan läpi hieman ensimmäistä yritystä kalliimmalla. Laiskana en käyttänyt luppoaikaa yhtiöön tutustumiseen, sillä ostopäätös oli jo mielessäni tehty.

En ole kovin ylpeä ostoksesta. Päinvastoin. Nolottaa, etten viitsinyt tutustua yhtiöön tarkemmin. Pääasiassa ostopäätös tapahtui hyvän osingon, track recordin ja muutaman tunnusluvun perusteella. Tein oston jo viikko sitten, mutta huonon pohjatyönvuoksi en julkaissut tätä tekstiä heti. En haluaisi julkaista vieläkään. Tässä se kuitenkin on, jatkossa muistutuksena itselle siitä että hetken mielijohteessa tehdyt päätökset yhdistettynä laiskuuteen ei sovi sijoittamiseen. Haluaisin kuuluttaa onnistumiset kaikille tutuille ja tuntemattomille, ja epäonnistumiset haluaisin haudata vähin äänin. Tämän peliliikkeen olisin mielelläni pitänyt salassa kaikilta. Luin muuten joskus tutkimuksen, jossa todettiin että sijoittajat pitivät onnistumisia todistuksena omasta paremmuudesta, kun taas tappiot johtuivat täysin ennustamattomista syistä, joihin ei olisi voinut vaikuttaa mitenkään. Mikäli tässä tulee takkiin, niin on täysin peiliin katsomisen paikka.

 Yhtiötä ei ole tarkoitus pitää salkussa osta ja unohda mentaliteetilla. Seurailen tilannetta ja tuottoja, sekä tarvittaessa myyn pois kohtuullisella tappiollakin. Toivotaan että tämä skenaario ei toteudu, ja pääsen nauttimaan loistavasta osinkovirrasta useita vuosia.

10% osinkotuotto, bring it on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti