maanantai 6. elokuuta 2018

S-ryhmän osuusmaksun korot

Ostin kaikkiaan 13 S-ryhmän osuuskunnan jäsenyyttä kesällä 2015. Tarkastetaanpa miten ne tuottavat nykyään, ja miten ovat tuottaneet kokonaisuudessaan. Aikaisintaan korkoja on maksettu huhtikuussa ja viimeiset kesäkuun lopulla.


Mikäli et tiedä mistä puhun, kattavasti aiheesta on kirjoittanut sijoitussuomi.

Vuonna 2016 korkoa maksoi 12 osuuskuntaa.
(Eepee, Etelä-karjalan osk., Hok-elanto, Hämeenmaa, Keskimaa, KPO, Kymen seutu, OK Suursavo, PKO, Satakunta, SSO, Turun osuuskauppa.) Yhteensä 113€.

Vuonna 2017 korkoa maksoi  12 osuuskuntaa.
(Eepee, Etelä-karjalan osk., Hok-elanto, Hämeenmaa, Keskimaa, KPO, OK suursavo, Pirkanmaa, PKO, Satakunta, SSO, Turun osuuskauppa.) Yhteensä 124€.

Vuonna 2018 korkoa maksoi 10 osuuskuntaa.
(Eepee, Etelä-karjalan osk., Keskimaa, KPO, OK suursavo, Pirkanmaa, PKO, Satakunta, SSO, Turun osuuskauppa) Yhteensä 87€.

Parhaimmat maksavat korkoa 20€, eli 20%. Huonoin maksaja on ollut kymenseutu, joka maksoi 2016 3€. Nyt Kymenseudun OK on ryhtynyt maksamaan ylijäämäpalautusta, joka tulee kymenseudulla asioiville. Kaksi vuotta ilman maksuja, joten myyn tämän osuuden pois. Kyseessä on niin pienet summat, etten ole viitsinyt seurata paljoakaan tuottavatko nämä vai ei, mutta nyt tuli blogitekstin varjolla tarkistettua. Saan kuitenkin 100% rahoista takaisin, mitä sinne olen laittanut, joten senkään puolesta riskiä ei juuri ole.

Kokonaisuudessaan osuuskunnat ovat tuottaneen 24,9% tämän 3 vuoden aikana. Keskimäärin vuosituotto on 7,7% vuodessa, mutta suunta näyttäisi olevan alaspäin. Hyväksyttävä tuottohan tuo on ollut, mutta tämänhetkisen kehityssuunnan mukaan en voi suositella tätä varauksetta. SOK tuntuu pyrkivän siihen, ettei korkoa makseta, vaan rahat tulevat oman alueen asiakkaille ylijäämäpalautuksena. Mikäli tuotot pysyvät laskusuunnassa, niin tulevaisuudessa kannattanee varmastikin myydä kaikki muut paitsi oman osuuskunnan osuudet pois, ja sijoittaa rahat paremmin tuottaviin osakkeisiin.

Minulla korkorahat menevät suoraan ruokatilille käytettäväksi, niin ei näillä juuri pääse rikastumaan saati niillä ole ollut kummoistakaan vaikutusta meidän kahden hengen talouteen. Korkoa korolle on jutun juoni.

Disclaimer: Tämä ei ole sijoitussuositus enkä anna sijoitusneuvoja. Se on luvanvaraista toimintaa jne.jne. Raportoin omat tuottoni, lukija on itse vastuussa omien sijoitusten tuotoista ja tappioista. Minulla ei ole alan koulutusta, enkä tiedä mistään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti