torstai 30. elokuuta 2018

Huonoja uutisia ropisee!

Huonoja uutisia satelee!

Näemmä pitää paikkansa; Kun lähtee menemään huonosti, niin kaikki menee kerralla päin p*:tä. Tälle viikolle on sattunut enemmänkin huonoja uutisia.
Työpaikkani, jossa olen 2 vuoden työttömyyden jälkeen päässyt aloittamaan oman alani työuran, hävisi tarjouskilpailun. Koko talon toiminta on vaakalaudalla.
Rehellisesti sanottuna ei ole ikinä harmittanut mennä töihin. Palkka on ollut hyvä, ja aina toivonut että työpaikka ja varsinkin työyhteisö olisi mukanani kun (toivottavasti) matkaan kohti taloudellista riippumattomuutta. Työvuodet olisivat menneet erittäin leppoisasti.

Veromätkyjä pamahti maksettavaksi 1600€
Tämä on toki ollut odotettavissa eikä tullut täytenä yllätyksenä. Olenkin pitänyt noin 4k rahaa firman tilillä mätkyjä odottelemassa, nyt sieltä uskaltaa vähän nostaakkin. Harmi vaan etten tiedä mihin ne jatkossa laittaisin odottelemaan käyttöä.

Bank Norwegian laskee tilin korkoa 1,75% -> 0,75%
Vaikka ero on vain 1%, niin se on yli 50% muutos huonompaan. Valitettavasti rahoille ei taida nyt olla parempaakaan paikkaa odottelemaan halvempia sijoituskohteita. Toistaiseksi jatkan suunnitelmani mukaan, kerryttäen rahoja BN tilille, kunnes parempi vaihtoehto tulee esiin. Olen salaa haaveillut käteispainotuksen kasvattamisesta noin 20%, mutta saas nähdä nyt. 10%:kin olisi hyvä.

Nämä pelkästään tällä viikolla. Onhan tähän kuukauteen mahtunut jo useampikin vastoinkäyminen. Hammassärky ja autovero tekivät isohkon loven tämän kuukauden talouteen.

Ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin
Onneksi aivan kaikki ei mene huonosti. Hallitus päätti budjettiriihessään sijoitustilistä. Erittäin tervetullut uudistus, vaikka 50k talletusraja onkin älytön. Ymmärrän kyllä miksi raja asetettiin ja tämä on tyhjää parempi. Nyt vain pitäisi saada kaikki puolueet sitoutumaan sijoitustiliin, ettei seuraavien vaalien jälkeen koko tiliä olla yhtäkkiä poistamassa tai rajaa laskemassa.

Koulun osalta sain aikamoisen taistelun ja sumplimisen jälkeen luvan suorittaa harjoitteluni, ja toivottavasti tämä tarkoittaa työvuoroja loppuvuodelle. Säännölliset tulot auttaisivat talouden hallinnassa, eikä tarvitse firman tililläkään pitää suhteettoman suuria määriä rahoja, jotka muuten voisi käyttää sijoittamiseen ja kasvamaan korkoa korolle.

Vihdoin pääsen elämässäni askeleen eteenpäin, osittain kyllä pakostakin kun yksi työpaikoistani on lähdössä alta. Vielä joudun jännittämään miten harjoittelupaikassa suhtaudutaan siihen, että minulla on viikot täynnä töitä, ja joudun tekemään harjoittelua siinä ohella, tunteja siellä täällä. Varovaisen positiivinen katse tulevaisuuteen. Suoraan sanottuna yllätyin siitä miten vähän huonot uutiset masensivat minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti