lauantai 1. syyskuuta 2018

Kuukausikatsaus 8/2018

ELOKUUN KUUKAUSIKATSAUS

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan edistymistäni kohti tavoitetta. Tärkein tekijä tavoitteeseen pääsemiseksi on sijoittamiseen käytetty rahamäärä.

Yritystoiminnasta tienasin
692,52€
Yksi asiakas tarjosi isohkon lisän tuloihini. Kohtuulliset tulot, olen tyytyväinen.

Palkkatuloja
1052,97€
Pääosin puolipäiväistä työtä, mutta mahtuihan elokuulle 7 kpl myös täysiä työpäiviä.

Vähennettäviä kuluja kertyi
164,96€
Tähän ei ole tullut muutoksia. Opiskelujen myötä firmaan ei kannata panostaa  paljoakaan rahaa. Teen sen verran yrittäjänä mihin tämänhetkinen tilanteeni & toimitilani riittävät.

Elämiseen jäi
1580,53€
Kohtuullinen summa rahaa. Toivotaan todella että loppuvuonna myös työkuviot selkeytyisivät, ja saisin jonkinlaista säännöllisen epäsäännöllistä palkkatyötä.


Sijoitustilille
50€
Toteutan uutta suunnitelmaani säästäen samaan aikaan sekä asuntoon, elämiseen (yllättävien menojen varalle) ja sijoittamiseen. Rauhallisen kesän jälkeen tämä oli maksimisumma minkä uskalsin laittaa sijoittamista varten.

Osinkoja kertyi
69,0€
Hiljaista on, mutta verrattuna heinäkuun 20€, tämä tuntuu jo isolta rahalta.

01.09.2018 Salkkuni saldo on 13,7% tavoitteesta. Käteispaino sijoitussalkussani on 1,4%. Hidasta mutta varmaa kasvua on ollut joka kuukausi. Käteiset meni taas. Yritä nyt pitää käteispainot noin 5% tuntumassa, mielummin 10%.


Mainitsemisen arvoista lienee, että tässä kuussa vuoden yhteenlasketut osinkoni ovat tuplasti vuoden 2017 osingot. Olen siis tuplannut viimevuonna saamani passiivisen tulon elokuuhun mennessä. Ei huono. Mutta niin kuin olen maininnut, jatkossa tahti hidastuu. Salkku alkaa olemaan sen kokoinen ettei sitä tuosta vain tuplatakkaan enää.

Autoveroa pamahti maksettavaksi 237,61. Tämä odottamaton menoerä söi jonkunmoisen osan suunnitellusta säästösummasta. Muistuttaa taas myös käytettävän rahan säästämisen tärkeydestä, jotta näihin on myös tulevaisuudessa mahdollisuus vastata ilman salkkuun koskemista.

Kuukauteen on mahtunut sattumia enemmänkin. Yhtä blogitekstiä viimeistellessä läppäri sammui. Varoittamatta meni näyttö mustaksi. Virtaa oli jäljellä vielä 45%. Lähti käyntiin normaalisti. Läppäri on jo 3-4v vanha, mitä jos tämä sammuminen alkaa yleistymään? Tässä kuussa myös uskollinen PS3 sanoi sopimuksensa irti. Se oli ollut monta vuotta käyttämätön ja muulloinkin vain satunnaisessa käytössä. Loman lopulla innostuin pelailemaan Gran Turismoa ja sain ajan kulumaan mukavasti. Punnitsin tarkoin PS3:n ostamista käytettynä, vaikka keskimäärin peliaikaa on tullut varmaan alle 1min/päivä. Mutta silloin kun intoa riittää, niin rentouttavaa ajanvietettä. Jätän toistaiseksi ostamatta. Voisiko puhelin ja tv vielä mennä samaan syssyyn, että on kaikki elektroniikka kerralla sökönä?

Hammassärky söi vei jonkin verran voimavaroja ja aiheutti ylimmääräisiä kustannuksia. Hammaslääkärissä kävin julkisella puolella, mutta kallista lystiä on sekin. Lopulta sain käyntien päälle palvelusetelin yksityiselle, eli rahanmenoa tulee. Kaikkiaan kipeä hammas tulee maksamaan varmaan yli 400€. Lisäksi tuli ylimmääräisiä kilometrejä, pysäköintimaksuja, särkylääkkeitä piti ostaa ja stressitasot nousivat. Kun särky oli pahimmillaan ja nukkumaan ei pystynyt, niin muistan kyllä ajatelleeni että maksoi mitä maksoi, mutta tästä on päästävä eroon. Enää en unohda harjata hampaita aamulla kiireessä, saattaa tulla kalliiksi.

Onneksi työtkin alkoivat. Kuten aiemmin kirjoitin, niin tulevaisuudessa ei kannata nykyisestä työpaikasta enää töitä odotella, toivottavasti uudelta alalta löytyy paremmin jo opiskelijana. 4h työpäivillä tilipussi tahtoo jäädät kovin pieniksi mutta työmatkaan kuluu bensaa entiseen tapaan. Pitkälle elokuuta sain jännittää että pääsenkö tekemään harjoittelua syyskuun alussa. Onneksi vastaus oli kaiken säätämisen jälkeen lopulta kyllä.

Yhteenvetona koko kuukausi meni hirveään säätämiseen lyhyiden työpäivien, koulun, yrittäjyyden ja hammassäryn vuoksi. Elokuu tuntui kestävän ikuisuuden, varsinkin kaksi viimeistä viikkoa. Syyskuusta on tulossa vielä pahempi, toivotaan että verenpaine kestää, eikä harjoittelupaikalla olla turhan ehdottomia minun aikataulujeni suhteen. Voi olla etten syyskuussa ehdi kuntoilemaankaan, saati päivittelemään blogia. Pelottaa jo etukäteen mitä maanantai tuo tullessaan. Kokemukseni mukaan kaikki meneekin odotettua paremmin, tai sitten kaikki todella menee kerralla päin *tua eikä mikään enää onnistu. Wish me luck.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti