tiistai 11. syyskuuta 2018

Elokuun kulut

Lasketaampa luvatusti meidän kahden hengen talouden kulut tarkemmin.

Kerran vuodessa tulevat maksut, kuten vakuutukset ja ajoneuvovero on jaettu 12:sta jotta saan hinnan yhdeltä kuukaudelta.

Loput ovat normaalia elämästä johtuvaa kulutusta. Elokuuhun osui kaverin häät, joita varten piti laittaa vähän rahaa lahjaksi, sekä niihin liittyen tehdä yksi viikonlopun laivareissu ja ostaa vaatteita.


Talouden kulut yhteensä
1321,4€

Tuli kyllä yllätyksenä. Pelkästään asuminen, kännykkä, ajoneuvovero ja vakuutukset maksoivat 653,64€/kk. Odotin jotain tuhannen euron luokkaa olevaa kokonaissummaa, mutta menikin reilusti yli.

Tienasimme yhteensä
1580,53€+2186€=3766,53

Teoriassa säästöön jäi 2445,13€. Näin hyvää tulosta selittää minun tuloni, jotka olivat jälleen poikkeuksellisen hyvät. Niin kuin kuukausikatsauksessa kirjoittelin, niin jätin suurehkon summan vielä elämiseen, koska en tiedä mitä loppuvuosi tuo tullessaan.Noh, tässä ei ole kyse tuloista, vaan kulutuksesta.


Juoksevista kuluista ruoka tuotti isoimmat kulut, jopa 40%.


Yhteensä juoksevat kulut tekivät 668,26€. Tuosta summasta voisi vielä karsia, kun jättäisi herkuttelun vähemmälle. Herkut sisältävät mm. sipsit, karkit ja jäätelöt. Tulikin herkuteltua kolmena viikonloppuna. Jo terveydenkin kannalta riittäisi vähempi. Jos söimme pizzaa, niin se on laskettu ruokailun kuluksi, koska pizza korvaa yhden aterian.

Yleensä "terveys" kategoria jää puuttumaan, mutta nyt tuli tosiaan juostua hammaslääkärillä, mikä lisäsi bensakuluja sekä myös parkkimaksuja. Auton tankkasin kerran. "Matkustus" ja "lahja" kategoriat jäisivät normaalimpana kuukautena pois. "Viihde" kategoria tuli pääosin häihin liittyvästä laivareissusta. Myös osa vaateostoksista liittyy samaisiin hääjuhliin.

Olen lopulta kuitenkin positiivinen kulutustottumustemme johdosta. Meidän taloudessa minä olen säästäväisempi, mutta toinen tienaa enemmän, joten sallittakoon pieni tuhlailu ja ulkona syöminen. En koe joutuvani luopumaan paljostakaan tällä elintasolla. Jos jotain tarvitaan tai halutaan, niin se voidaan ostaa. Isommat yllättävät kulut toki pelottavat, koska ne tarkoittaisivat etten pääse säästämään ja sijoittamaan hetkeen.

Omalta tililtä lähti kuukauden aikana 472€.

Tänä vuonna olen saanut osinkoja nettona 698,74€.
Summa riittää kattamaan minun kuluni kuukaudelta, mutta vain noin puolet koko talouden kuluista. Kuluthan varmasti tulevat nousemaan oman asunnon ja jossain vaiheessa perheenlisäyksen johdosta.

Lasketaan vielä mitä tälläinen kulutus tarkoittaisi vuodessa: 12*1321,4€=15 856,8€
5% osinkotuotolla, jotta tuon summan saa bruttona, se tarkoittaisi salkkua joka on kooltaan
15 856,8/0,05=317k. Tästä vielä verot pois, sekä inflaatio huomioon, niin on tässä vielä tekemistä.

Pessimistinä olenkin hyväksynyt, etten ole riittävän aikaisin lähtenyt liikkeelle, joten 35v eläkkeelle on erittäin epätodennäköistä. Tavoitetta kohti pyritään silti, ja kun deadline tulee täyteen, niin katsotaan miten kaukana ollaan. Ikää minulla on 27v, eli 7 vuotta aikaa saada kerättyä 285 000€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti