keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kuukausikatsaus 7/2018

HEINÄKUUN KUUKAUSIKATSAUS

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan edistymistäni kohti tavoitetta. Tärkein tekijä tavoitteeseen pääsemiseksi on sijoittamiseen käytetty rahamäärä.


Yritystoiminnasta tienasin
721,3€
Ohho, tienasin paljon enemmän mitä uskalsin odottaa. Loppua kohden alkoivat ihmisetkin jo aktivoitua, ja pienta piristymisen merkkejä näkyi loppukuusta. Sanottakoot taas, että 360€ tuli yllättäen ja sitä en osannut odottaa.

Palkkatuloja
48,7€
Tiedossa oli, ettei töitä ole kesäksi. En tiedä miksi tämmöinen summa oli ilmestynyt pankkitilille. Jotain maksamattomia lisiä tms.

Vähennettäviä kuluja kertyi
164,96€
Ai että. Laskin että maksoin kirjanpitäjälle 23€/kk. Loppu on YEL maksua. Vähän siinä rajoilla kannattaako YELiä maksaa. Toistaiseksi menkööt, mutta tulevaisuudessa mikäli saan palkkatuloja säännöllisemin, niin jätän sen pois välittömästi.

Elämiseen jäi
605,04€
Eipä tällä paljoa reissata.

Kuluja kertyi
478,32
Jumprahuitti, tuostahan sais vielä 100€ sijoitettavaksi! Ei ole tarkoitus laskea kuluja kovin tarkkaan, enkä niitä varmaan jatkossakaan tässä raportoi. Tämäkin summa on vain arvio, sillä lisäsin tililtä lähteneeseen summaan 50€ koska teemme Lidlin ostokset käteisellä. En jaksa säästellä kuitteja.

Sijoitustilille
1025€
Hyvä ostopaikka, joka meni kuitenkin sivusuun. Ei mennyt toimeksianto läpi, ja nyt hintaa on tullut noin 5% lisää. Jätän rahan Nordnetin tilille, jotta se on käytettävissä kun kurssi laskee ostettavalle tasolle. Lisäksi laitoin testimielessä 25€ Fellow Finance palveluun. Raportoin siitä joskus kun on jotain raportoitavaa.

Osinkoja kertyi
21,5€
Vuoden viimeinen 1 osingon kuukausi. Toivottavasti ensivuonna pääsen tästäkin eroon. Ahdistavaa, kun rahaa tulee niin vähän.

01.08.2018 Salkkuni saldo on 13,5% tavoitteesta. Käteispaino sijoitussalkussani on 10,3%. Käteistä näyttää olevan nyt ihan mukavasti, mutta ne ovat toimeksiantona odottamassa ostopaikkaa.

Surullista että 700€ kk-tulot saivat minut yllättymään positiivisesti. Odottelin 200-300€ tuloja tässä kuussa. Köyhänä lomailu on ikävää, kun ei ole varaa käydä missään. Helposti tulee maattua kotona laskemassa rahoja. Mikäli rahaa olisi riittävästi harrastuksiin ja reissaamiseen, niin en usko että minulla olisi ikinä tylsää.

Heinäkuu meni kuin itsestään, ensimmäiset 2 viikkoa avopuolison lomasta oli erittäin hyvin tekemistä, mutta sitten iski tylsyys ja välillä toivoi että pääsisi taas pyörittämään arkea. Loppua kohden taas aika kului kuin siivillä joten normiarkeen palaaminen tapahtuu ristiriitaisissa tunnelmissa. Enimmäkseen uskallan väittää olevani positiivinen, koska haluan päästä etenemään tästä elämäntilanteesta. Talojakin tuli katseltua. Pelottaa ajatuskin että näillä tuloilla pamahtaisi 200k lainaa päälle.

Kerran loman aikana mietin, että jos olisin rikas, niin en silti pystyisi poistamaan tylsyyttä juuri nyt mitenkään. Onneksi tämä tapahtui vain kerran. Useimmiten totesin, että jos olisi edes vähän ylimmääräistä, niin olisin saanut 1-2h helposti kulutettua ennen seuraavaa ohjelmaa. Pahimpia tylsyyden hetkiä ovat ne, kun odotan töihin lähtöä noin 1-2h päästä. Siinä ajassa ei oiken mitään ehdi aloittamaan, mutta hirveän pitkä aika odottaa tekemättä mitään. Tämän takia vihaan yksittäisiä työtunteja iltaisin, koska koko päivä menee odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti