perjantai 5. lokakuuta 2018

2018 Q3

Vuoden 2018 osavuosikatsaus
3/4 vuodesta 2018 eletty, joten aika vetää viimeiset 3 kuukautta yhteen:

Heinä-Syyskuun aikana olen:

Tienannut 4275,45€

Vähennettäviä kuluja 659,84€

Säästänyt sijoitustilille 1125€

Osinkoja 314,6€

Nopea laskutoimitus osoitti, että olen säästänyt noin 31% nettotuloistani tällä neljänneksellä. Tämä vuosi on kokonaisuutena ollut paljon edellistä kahta parempi, ainakin taloudellisessa mielessä. Toki tulevaisuus varmistuu viikko kerrallaan, mutta tällä hetkellä hyviä tai edes kohtalaisia viikkoja on tullut niin tiuhaan että tässähän  välillä ihan unohtaa olla masentunut ja köyhä. Ei tätä voi kauaa jatkua. Nyt kun julkisesti myönnän että mennyt odotettua paremmin raha-asiat, niin varmaan kohta menee rytinällä kaikki päin *#!%!.

Olen erittäin kiitollinen että sain 4 viikkoa lisää töitä, nyt sopimusta on jo 25.11. asti. Uskon saavani jouluksi töitä uudelta alalta, joten sieltä tulee vielä jotain pieniä taskurahoja ennen vuoden loppua. Myös kesätyöt vaikuttavat nyt hyviltä ja lupaavilta... Jos ensi kesänä pääsen tienaamaan noin 2 000€/kk kaikki kolme kuukautta, niin sillä rahalla melkeimpä elänkin jo seuraavan vuoden. Vielä kun pientä keikkaa tekee  satunnaisesti pitkin vuotta, niin raha-asiat alkavat pikkuhiljaa näyttämään varmemmalta. Eniten pienissä tuloissa on stressannut epävarmuus, kun jatkuvasti on pelko, että rahahanat menevät kiinni. Ei nyt silti mennä asioiden edelle, mitään pysyvää ei ole sovittu.

Tämä vuosi näyttää erittäin hyvältä, kiitos lähinnä alkuvuoden kovan säästöasteen, mistä kiitos taas viimevuoden yrittäjyydelle, joista saamani rahat ovat nostaneet salkkuni arvoa tänävuonna mukavasti. Nyt tuloni ovat normalisoituneet ja yritän rakentaa puskurirahastoa elämää varten, joten asetin 50€ summan minisäästösummaksi. Voi olla että vähän suuremmankin summan uskallan vielä sijoittaa tämän vuoden puolella, mutta nyt koen saavani paremman mielenrauhan pitämällä käteiset käyttövalmiina. Käteismäärän kasvaessa harmittaa Bank Norwegianin koron lasku, mutta eipä sille juuri nyt mitään voi tai kannata tehdä. Säästötilillä on parasta aikaa vähän vajaa 9k euroa, joista suurin osa asuntoa varten säästössä. Asp-tilille kun voi laittaa vain 1000€/kk.

Ensivuoden tavoitteita olen pohtinut jo useamman viikon. Tekisi mieli jatkaa osinkojen kasvattamista, mutta juuri nyt tuntuu fiksummalta kasvattaa indeksien osuutta ja hajautusta sekä lisätä käteisen painotusta. Rahat eivät riitä kaikkeen, joten 1-2 tavoitetta pitää valita. Kurssilaskuihin pitäisi vähän varautua, ettei juuri silloin ole kaikki rahat kiinni pörssissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti