maanantai 1. lokakuuta 2018

Kuukausikatsaus 9/2018

SYYSKUUN KUUKAUSIKATSAUS

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan edistymistäni kohti tavoitetta. Tärkein tekijä tavoitteeseen pääsemiseksi on sijoittamiseen käytetty rahamäärä.

Yritystoiminnasta tienasin
682€
Siinä ja siinä viitsiikö tätä enää tehdä. Näillä summilla ja stressi-palkka suhteella menee aika veitsen terällä. Mikäli saisin vakituisemmin palkkatuloja, niin tämän voisi jättää mielellään pois. 

Palkkatuloja
1077,96€
Kyllä puolikkaastakin päivästä kertyy kohtuullinen summa. Harmi että tällä rahalla pitäisi saada sijoitettua ja säästää elämiseen siltä varalta että työt loppuvat ennen valmistumista (mikä on hyvin todennäköistä).

Vähennettäviä kuluja kertyi
164,69€
Perussettiä, yritystoimintaan en juurikaan panosta tällä hetkellä, joten ei tule suuria kulujakaan.

Elämiseen jäi
1595€
Hyvä summa, josta suurin osa menee odottamaan pahempia aikoja.

Sijoitustilille
50€

Osinkoja kertyi
122€
Aina kun kuukaudessa tulee yli 100€ pääomatuloja, niin siihen voi olla tyytyväinen. Korkoa korolle.

01.10.2018 Salkkuni saldo on 13,7% tavoitteesta. Käteispaino sijoitussalkussani on 1,8%. Saatanpa vielä saavuttaa vuoden käteistavoitteeni, eli 5% ennen vuoden loppua.


Syyskuussa vuoden brutto-osinkoni ylittivät 1000€! Jihuu! Tämä oli myös vuoden osinkotavoitteeni, joten se toteutui hyvissä ajoin ennen vuoden loppua; 3kk osingot vielä saamatta. Pääsen siis hieman etumatkassa säästämään ensivuoden osinkoja.

5% käteistä oli myös yksi vuoden tavoitteista. Tällä hetkellä käteistä on reilusti alle, mutta merkkasin tavoitteen toteutuneeksi, koska tuolla käytiin. Näin pienellä salkulla saan loppujen lopuksi nopeastikkin 5% käteistä. Tilillä on nytkin ylimmääräistä rahaa, mutta en viitsi korvamerkitä kaikkea sitä sijoittamiseen, ennen kuin työtilanteeni selviää ja tulee jotain vakituista.

Näin olen saavuttanut syyskuuhun mennessä kaikki tälle vuodelle asetetut tavoitteet:
Brutto-osinkoja 1000€, käteistä 5% ja osinkojen kasvu 20% viimevuodesta (toteutui jo aikoja sitten). Pyrin toki saamaan tuon 5% käteistä vielä ennen vuoden loppua, mutta en mene takuuseen onnistumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti