perjantai 1. maaliskuuta 2019

Kuukausikatsaus 2/2019

HELMIKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019
Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
306,14
Tammikuun harjoittelu näkyy tässä, kun ei ehtinyt tai jaksanut tehdä keikkaa.

Yritystoiminnan tuloja
45,8€
Pitäisi aktivoitua ja soitella muutamaan paikkaan, jossa olen käynyt tekemässä keikkaa yrittäjänä. Ei vain ole jaksanut, kun töitä ollut niin paljon tarjolla. Tämä toisi kuitenkin vaihtelua työnkuvaan ja tuntipalkka muodostuu palkkatöitä paremmaksi. Miinuspuolena aikataulujen sovittaminen aiheuttaa helposti stressiä ja kuormittaa muistia. Katsellaan kirjanpidon kustannuksia ja mietitään kannattaako toiminimeä pitää vai pitäisikö siirtyä esimerkiksi kevytyrittäjäksi.

Kulutus
305,1
Suurimmat kulut tässä kuussa olivat auton vakuutus ja katsastus. Auton olen muuten tankannut 2 kertaa vuonna 2019. Voisin pyrkiä pyöräilemään niin paljon, että 12 kertaa vuodessa riittää.

Osinkoja
165,9
Melkoinen parannus viime vuoteen, jolloin helmikuussa osinkoja tuli 20,5€.

Säästöön
50,92€
Suunnitelman mukainen minimisumma + 92 snt jotta säästötilin saldo tulee tasaeuroon. Mukavampi seurata kun ei ole turhia senttejä excelissä pyörimässä.

Salkun tilanne
28.2. salkkuni saldo on 16,2% tavoitteesta. Käteisen painotus on 7,6%.

Laitoin superluottohakemuksen Nordnettiin. Mikäli luotto myönnetään, niin täytyy harkita käteistavoitteen mielekkyyttä. Jos minulla on superluotto + sijoittamiseen tarkoitettua käteistä, niin maksan tuplahinnan: 0,99% koron luotosta ja pankkitilin koron jälkeen noin 1% inflaation käteisestä.

Kuukauteen mahtui myös orion sekoilu. Onnistuin häviämään rahaa, mutta pidin kokemusta opettavaisena. Jossain vaiheessa lienee syytä harkita, voisiko pitää 2 000€ käteisenä pelkästään treidausmielessä. Eipä tuosto kummoistakaan tuottoa tarvitse saada, jotta voittaa jo pankkitilin koron. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä paremmalta ajatus alkaa kuulostamaan. Oppirahoja pitää varmasti maksaa vielä tulevaisuudessakin, mutta pitkällä juoksulla uskon tienaavani mukavia summia, jotka jouduttavat salkun kasvua.

Muuta
Useamman kuukauden olen harkinnut liittymän vaihtamista moi:hin. Nyt sain sen vihdoin tehtyä. Säästöähän tästä tulee jopa 12€/kk. Tämä pieni summa kuussa tekee jopa 144€ vuodessa. En usko elämänlaatuni hirveästi muuttuvan, sillä moin tarjoama 4Gt:n data on riittänyt kännykän datalaskurin mukaan helposti viimeiset kuusi kuukautta. Mikäli huomaan maksullisten puheluiden tai rajallisen mobiilidatan aiheuttavan harmaita hiuksia, aina voi vaihtaa liittymää takaisin.

Tajusin laskeneeni osinkojen verot väärin. Alkuun käytin veroprosenttina 30%. Tämä oli epämotivoivaa, koska summat ovat todellisuutta pienemmät ja saadut osingot tuntuvat niin pieniltä. Aloin laskemaan osinkoja 25,5% mukaan, mutta nyt tajusin että REIT yhtiön osingoistahan maksan veroja täydet 30%. En halua sekavoittaa salkkukirjanpitoani tekemällä HR:n osingoille omaa sarakettaan, mutta en myöskään halua laskea osinkoja yläkanttiin. Ongelmahan vielä pahenee entisestään, jos/kun osakesäästötili tulee. Voi olla että päädyn käyttämään uudestaan 0,7 kerrointa osingoissa, tämä on mielestäni pienempi paha.

Kuukauteen mahtui reilun viikon mittainen hiihtoloma. Rentouttava loma meni siinä, kun en malttanut pysyä pois töistä. Päädyin työskentelemään joka toinen päivä. Olinkin unohtanut millaista on odotella palkkaa seuraavan kuukauden viimeiseen päivään. 5 työpäivää ripoteltuna pitkin viikkoa estivät lomasta nauttimisen, mutta tili kyllä kiittää pienestä täytteestä. Hiljalleen alan pitämään uusista hommista kokoajan enemmän. Tässä kuussa työpäivä ei tuntunut enää selviytymiseltä, vaan tein työt kaikessa rauhassa ajatuksella. Loma olisi tullut todella tarpeeseen, sillä harjoittelun jäljiltä oli veto pois useamman viikon. Vasta kuun lopussa tuntuu että aloin palautumaan.

 Kesäkin lähenee kovaa vauhtia. Olen innoissani täysipäiväisestä kesätyöstä, mutta toisaalta pelkään miten jaksan kolmivuorotyön ohessa nauttia kesästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti