torstai 4. huhtikuuta 2019

2019 Q1

On tullut aika julkaista ensimmäinen Q raportti vuodelta 2019. Olen yrittänyt keksiä tapoja saada tästä mielenkiintoinen. Jotta näitä jaksaisi lukea, tulee raportin sisältää tärkeää tietoa sekä olla visuaalisesti miellyttävä.

Tuloja on kertynyt tänävuonna
1457,72€

Kulutus
910,74€

Osinkoja
274,1€Kulutus on 50% palkkatuloista. Osingot ovat 15% tuloista. Osingot ovat 30% kulutuksesta.

Brutto-osingot


Osinkojen suhde kulutukseen näyttää tältä:


Mukavasti näyttää siltä, että kulutus ja osingot ovat löytäneet vakaan linjan. Nyt vain pitämään kulutus ennallaan samalla kun osingot kasvavat. Tiedostan toki että kulutuskin tulee kasvamaan, kun saan säännöllisempiä tuloja ja pystyn ottamaan enemmän vastuuta talouden menoista.

Tavoitteiden seuranta. Tavoitteet löytyvät omalta välilehdeltä

Osinko tavoite on hyvässä aikataulussa, kun tavoitteesta on kasassa 19% ja vuoden paras osinkokuukausi on vasta tulossa.

Käteistavoite oli hyvällä mallilla maaliskuun loppuun asti, kunnes tuli käytettyä suurin osa. Nyt kasassa on 22%. Tavoite on edelleen mahdollinen, mikäli pääsen myymään ostamani Nokiat pois tämän vuoden puolella. Uskoisin myyntipaikan vielä tulevan. 5,40 hyväksyttävä hinta, mutta toiveissa on 5,60€.

Olen säästänyt asuntoon 15% tavoitesummasta. En ole juurikaan käyttänyt tähän ajatuskapasiteettiani, suunnitelmissa oli tehdä kesätöistä suurempi talletus, jotta pysyn aikataulussa.

Elämisen puskuria olen rakentanut samalla logiikalla kuin taloa varten. 15% kasassa, kasvaa hiljalleen, kunnes kesällä kiristän tahtia.

Sijoittamiseen olen säästänyt rahaa selkeästi aikomaani nopeammin. Nyt on kasassa 83% vuoden tavoitteesta. Tavoite olikin alimitoitettu epäselvien työnäkymien vuoksi. Vaikka tavoite ylittyisi, säästän silti minimisumman, eli 50€ kuukaudessa. Tämä on tärkein tavoite, jotta etenen kohti suurta tavoitetta. Aikataulussa jäljessä, mutta etenen joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti