maanantai 1. huhtikuuta 2019

Kuukausikatsaus 3/2019

MAALISKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019
Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.

Palkkatuloja

470,09€
Tämä lämmittää mieltä. Riskitöntä rahaa, ja samalla karttuu eläke ilman mitään ylimmääräisiä kuluja.

Yritystoiminnan tuloja
7,6€ :D
Näyttääpäs hauskalta kun summat kijoittaa auki. Tämä johtuu tilikauden vaihtumisesta ja tilinpäätöksestä, josta tuli ylimmääräinen lasku kirjanpitäjältä. Toistaiseksi haluan pitää itselläni mahdillisuuden laskutukseen. Se tarjoaa kuitenkin tasaisesti pieniä töitä. Olen harkinnut myös siirtymistä kevytyrittäjyyteen.

Kulutus
363,55€
Vapaampi rahankäyttö näkyy kulutuksessa, vaikka muita yllättäviä menoja ei ollut.

Osinkoja
87,5€
Maaliskuun piti olla toiseksi paras osinkokuukauteni, mutta Nordean osingot maksetaan vasta huhtikuussa tänä vuonna. Huhtikuu, joka jo ennestään olisi ollut paras osinkokuukauteni, muuttui entistä paremmaksi. Myös Capman maksaa puolet osingostaan huhtikuun puolella.

Säästöön
50€
Minimisummalla jatketaan. Toivottavasti tähän tulee piaan muutos.

Salkun tilanne
31.3.2019 salkkuni saldo on 16,0% tavoitteesta. Käteisen osuus salkusta on 2,2%.

Innostuin ostelemaan. Nokiaa ostin treidausmielessä hintaan 5,26. En saanut ihan pohjilta, koska ensin olin liian hidas ja sitten hätäilin. Harmi etten uskonut omaan arviooni, eli Nokian tukitaso on 5€ pinnassa. Toivottavasti en joudu makuuttamaan rahojani Nokiassa liian pitkään. En yritäkkään saada maksimaalisia voittoa tällä treidillä, vaan totutella kaupankäyntiin ja analysoida omia päätöksiä. Ilman Nordea - Sampo tilannetta olisin ostanut toisen setin Nokiaa 5,05€ hinnalla. Nordea tarjosi hyvän ostopaikan, mutta yhtiö on jo kohtuullisen suurella painolla salkussa. Laskussa se veti Sammon mukanaan, joten nappasin sampoa salkkuun hieman alle keskihintani. Sampoa ostin pitkään salkkuun.

Samalla nostin noin 450€ superluottoa. Vaikka käteistä on vielä Bank Norwegianin tilillä 815€, niin halusin nähdä miten psyykkeeni reagoi velkaan. Toistaiseki ei mitenkään, johtunee siitä että tiedän saavani velan verran osinkoja ensi kuussa. Nyt minulla onkin edessäni ikuisuuskysymys, onko velan lyhentäminen säästämistä? Psyyke on muuten kumma juttu: Tiedän ettei kannata pitää käteistä JA velkaa, mutta en haluaisi luopua kaikesta käteisestä. Jostain syystä kuvittelen sen tarjoavan turvaa ostopaikkoihin, vaikka halvemmalla voisin käyttää superluottoa siihen.

Muuta

Kuukausi on mennyt mukavasti. Alkuvuoden motivaationgelmien jälkeen koulukin tuntuu taas miellyttävältä ja töitä paiskii mielellään. Töitä on ollut niin paljon tarjolla, että joistain vuoroista olen kieltäytynyt. Täysin aiheesta, sillä kiirettä on tenttien vuoksi pitänyt. Vain vuosi sitten vannoin, että sitten kun töitä tarjotaan, otan jokaisen tarjotun vuoron ja sumplin koulun sitten myöhemmin. Nopeasti se mieli muuttuu. Nyt tuntuu fiksummalta panostaa kouluun, säästämään ehdin sitten työelämässä.

Olen suhtautunut rahankäyttöön vähän vapaammin, ja se on kyllä näkynyt kulutuksessa. Se on myös näkynyt parantuneena psyykkeenä. Treenitkin kulkee paremmalla innolla mitä kuukausiin. Olen huomannut että kaiken maailman huvitukset vievät helposti mennessään. 2016 - 2018 ajatukset olivat jatkuvasti ammatillisissa asoissa, rahassa ja sijoittamisessa. Nyt nuo asiat tuntuvat jäävän taka-alalle, välillä vähän liikaakin.

Jokatapauksessa olen voinut hyvin ja ollut pirteä. Pessimistinä mietin, johtuuko hyvä fiilis vain valoisammista päivästä ja lämpimistä ilmoista. Kohta on taas kylmää ja pimeää, kurssitkin varmasti tippuu. Kumma juttu että en osaa nauttia siitä, että nyt menee hyvin, vaan tarvitsen takeita myös siitä että tulevaisuus on yhtä valoisa. Kadehdin tuota ominaisuutta joissain kavereissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti