keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kuukausikatsaus 4/2019

HUHTIKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
228,43€
Kohtuullista, ottaen huomioon miten paljon kiirettä oli koulun kanssa.

Yritystoiminnan tuloja
149,6€
Pienellä työmäärällä kohtuullinen summa.

Opintotukea
500€
Luulin että minulla on 2 tukikuukautta jäljellä, joten en ollut vaivautunut nostamaan niitä jotta ei tarvitse rajoittaa tuloja. Tänä vuonna tiedän tulojeni jäävän niin alhaisiksi, että menin Kelan sivuille nostamaan viimeiset kuukaudet. Huomasin, että minulla on tukikuukausia jäljellä 12! Nyt sain Maaliskuun ja Huhtikuun opintotuet samassa maksussa, joten summa näyttää kovinkin suurelta.

Kulutus
150,23€
Alkava kesä on vähän lisännyt kuluja, mutta mitään yllättäviä ylimmääräisiä kuluja ei tässä kuussa ollut. Unohdin taas laittaa osani ruokarahasta S-pankin käyttötilille, joten kulutus ei näytä järin suurelta.

Osinkoja
1 075,2€
Taivas varjele mitä sieltä tuli! Niin kuin aiemmin kirjoitin, ensimmäistä kertaa ylittyi 1000€ kuukauden sisällä. Tällä rahalla jo tekeekin.

Säästöön
2 000€
Kirjanpitäjä kehotti nostamaan ylimmääräiset rahat pois firman tililtä. Oli  makuuttanut siellä noin 3 500€, joten nostin 3 000€ pois.

Salkun tilanne
1.5.2019 salkkuni saldo on 17,4% tavoitteesta. Käteisen osuus salkusta on 2,2%.

Sampoa lisäsin harkinnan jälkeen dipistä. Käytin ostokseen 1 000€ omaa rahaa, ja 500€ superluottoa. Lisäksi ostin Nokiaa 1 000€ keskihintaa laskemaan. Tällä hetkellä haluaisin päästä Nokiasta kokonaan eroon. Liian paljon ollut epävarmuutta viime aikoina. Mikäli tulos lähtee paranemaan loppuvuotta kohti, uskon kurssin tarjoavan hyvän myynti paikan. Toivotaan että lupaukset pystytään lunastamaan.

Superluottoa on jäljellä 115€, jonka saan maksettua pois Toukokuun osingoista. Superluoton korkoa tuli maksettavaksi 0,12€, samalla kun luotolla ostetut osakkeet tuottivat noin 30€ osinkoina. Mielestäni kevyt vivuttaminen luotolla on fiksua. Samalla se laskee myös kaupankäyntikuluja. Ostokulut ovat 7€. Se tarkoittaa 0,7% 1 000€ ostoksesta tai 0,47% 1 500€ ostoksesta.

Muuta
Koulu on saatu pakettiin ja nyt voidaankin ottaa rennosti kuukauden verran. Tai voitaisiin, jos malttaisin pysyä pois töistä. Haluaisin noin 10 vuoroa saada tehdyksi, jotta saan tienestit hyvään alkuun ennen kesätöiden alkamista. Olen vertaillut vuositulojani ja tämä vuosi tulee näkymään pienenä kuoppana excelissä. Tämä oli odotettavissa, mutta silti haluan tehdä töitä niin paljon kuin ehdin ja jaksan.

PS. Unohdin myös laittaa rahaa säästöön asuntoon ja puskuriin, joten niiden osalta tavoitesivu ei päivity tässä kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti