maanantai 1. kesäkuuta 2020

Kuukausikatsaus 5/20

TOUKOKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
215€
Tämä kuukausi oli surkeaakin surkeampi. Töitä tarjottiin vain yksi vuoro ja sekin meni luennon kanssa päällekkäin. Nämä tuotot tulivat yritystoiminnasta.

Kulutus
3 219,35€
Huh huh. Tässä kuussa oli paljon ylimääräistä. Lainanlyhennyksen lisäksi tuli Carunalta sähkönsiirtolasku, ostettiin talon maalausta varten maalit sekä muuta pientä talon asuinkuntoonlaittamista varten. Suurimpana eränä ostin vihdoin kunnon tietokoneen. Olen pelännyt vanhan kunnon läppärini sanovan sopimuksen irti ja uusi kone on kaikin puolin käytännöllisempi. Tietokoneeseen minulla oli puskurirahastossa 90% lopullisesta hinnasta, mutta tein ostot käyttötililtä. Nyt pidän puskurirahastossa pientä pelivaraa: Mikäli rahatilanne syystä tai toisesta menee huonoksi, hoidan lainanlyhennykset puskurista.

Osinkoja
467,6€
Toukokuussa kaikki osinkoni ylittivät 5 000€. Edellinen tuhatluku ylittyi 10/2019 joten minulta kesti 7 kk saada tuhat euroja osinkoja. Kohtuullinen kuukausi, johtuen Fortumin osingon siirtymisestä huhtikuusta toukokuulle.

Säästöön
50€
Suunnitelman mukaan Nordean tilille kuukausittainen sijoitus. Välillä mietin pitäisikö suunnitelmaan muokata niin että kvartaalissa 50€ Nordean AOT:lle, 50€ OST:lle ja 50€ käteiseksi Bank Norwegianiin. Jouduttaisi käteisen kasvua.

Salkun tilanne
31.5.2020 salkkuni saldo on 15,0% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 1,1%.
Sijoituslainaa 0€

Kuukausi ei ole jätättänyt paljoa sijoitusmietteitä. Salkku noussut hieman kuukauden aikana, noin 1 000€ viime kuukauteen nähden. Tuloskausi meni kohtuullisesti, koronan suurempia vaikutuksia odotetaan Q2:lla. Talouden ennustetaan kuitenkin lähtevän nousuun H2:lla. Toivotaan että kuluttajien luottamus alkaa palaamaan. Viime vuoden osinkokertymän saavuttaminen alkaa vaikuttaa epätodennäköiseltä. 

Muuta

Kuun alku meni kouluhommissa. Keskivaiheilla kasasin tietokonetta. Loppukuusta remontoin taloa. Ei ole jäänyt paljoan kerrottavaa, sekamelskaa koko kuukausi. Ensimmäistä kertaa elämässänin olen kasannut itse tietokoneen ja maalannut talon. Molempia aloittaessa urakka tuntui ylivoimaiselta ja mietin, että tulevaisuudessa maksan ammattilaiselle että saan tämän tehdyksi. Talon maalaamiseen saatiin onneksi apua, kahdestaan työhön olisi mennyt 1 - 2 päivää pidempään. Käsi alkaa pikkuhiljaa kuntoutua, joskin talon maalaaminen sitä edelleen provosoi. Pienin askelein edetään, mutta pääasia että edetään. Viikon päästä aloitan kesätyöt. Onneksi. Tämä kuukausi oli kulujen puolesta varmasti elämäni surkein.

Yritystoimintaa olen miettinyt pitkään ja hartaasti. Tähän asti agendani on ollut, että teen halvalla koska en jaksa panostaa asiakashankintaan. Nyt se alkoi kyllästyttää. Halpa hinta ei houkuttele maksukykyisiä asiakkaita ja maksukyvyttömät eivät käytä palvelua mikä ei ole välttämätöntä. Nostin hintani yleisen hintatason pintaan, nyt yritystoiminta ei tunnu pelkältä rasitteelta.

Mietin että kannattaisi varmaan puskurirahat ja talorahat siirtää heti koko vuoden summa nollakorkotililtä Bank Norwegianin säästötilille. Raha kasvaa siellä edes pientä korkoa ja ei tarvitse loppu vuonna miettiä, olenko muistanut siirtää rahaa tavoitteiden mukaan.

Olen herätellyt jonkinlaista proaktiivisuutta töiden ja valmistumisen suhteen. Opinnäytetyön aihe on lyöty lukkoon, joten se tuo mukavan lisän puuttuviin opintopisteisiin. Laiskana täytin nettisivujen kautta avoimen hakemuksen yhdelle varsinais-suomen suurista työllistäjistä. Sieltä ei ole kuulunut mitään. Täytyy skarpata ja soittaa kesän jälkeen. Monissa paikoissa on pulaa keikkatyöntekijöistä, mutta minulle asti ei kantaudu soitot, kun ei ole verkostoa. Haluaisin tehdä 2 - 3 vuoroa kuukaudessa, tällöin kesätyöstä tienatut rahat riittävät mukavammin. Koska minulla ei töitä täyttä kolmea kuukautta, niin rahojen riittäminen on pienimuotoinen pelko. Kesäkuu - Elokuu akselilla on yhteensä 5 viikkoa, jolloin minulla ei ole työsopimusta, joten olen töissä vain 2 täyttä kuukautta. Tällä rahalla ei elä koko vuotta. Harmittaa, monessa paikkaa olisi saanut tehdä koko kesän töitä. Tuleva kesätyöni tarjoaa kuitenkin arvokasta työkokemusta valmistumista ajatellen.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti