keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Kuukausikatsaus 6/20

KESÄKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
618,82€
2 viikkoa ehdin lomailla, 2 viikkoa tein töitä. Edelleen harmittaa, etten saanut töitä koko kesäksi, mutta saatiin ainakin tehtyä tontin pihatyöt raujhassa.

Kulutus
734,83€
Tämä kuukausi oli kulujen osalta hyvin pitkälti nykyisen normin mukainen. Tästä voi vielä höylätä kuluja alemmas, mutta ei paljoa. Ainoa normi elämästä poikkeava erä oli 105€ joka meni nurmikon siemeniin ja muihin pihatarvikkseisiin. Elämisen kuluni ovat tällä hetkellä siis noin 650€ luokkaa. Luku sisältää myös lainan lyhennyksen.

Osinkoja
286,2€
Suurin osa on Sammon osinkoja. Kohtuullinen osinkokuukausi tämän vuoden osalta, itseasiassa toiseksi paras.

Säästöön
100€
Suunnitelman mukaan Nordean tilille kuukausittainen sijoitus. Olen miettinyt, että jatkossa teen sijoituksen vain kerran kvartaalissa sekä arvo-osuustilille että osakesäästötilille. Loput 2 kk säästän käteistä. Tuntuu etten ole saanut käteistä kerättyä juuri yhtään pitkiin aikoihin.

Salkun tilanne
1.7.2020 salkkuni saldo on 15,2% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 1,8%.
Sijoituslainaa 0€

Olen ahkeroinut excelien parissa. Tai oikeastaan yhden excelin. Pyrkimyksenä on tehdä Main street capitalin excel kuntoon, mutta minulla on vaikeuksia löytää tärkeimpiä lukuja. Pohdiskelun jälkeen päädyin siihen, että otan seurantaan ne luvut mitä yhtiö raportoi. Seuranta ei saa olla viedä liikaa voimavaroja.

Osinkovuoteni vaikuttaa taas hieman entistä surkeammalta, kun Annaly Capital Management laski taas osinkoaan, tällä kertaa 16%. Ostaessa yhtiötä, uhosin että mikäli tilanne näyttää huonolta, myyn sen pois vaikka tappiolla. Tämän hetkinen osinko on kuitenkin 13% hinnasta.

Muuta
Kuukausi meni taloa maalatessa, töissä, pihatöitä tehdessä ja taas töissä. Vähän mitään sanomaton. Olen laskeskellut, että tienestien pitäminen edes kohtuullisessa 12 000 / vuosi tulee olemaan tänä vuonna erittäin haastavaa. Ensi vuonna sitten...

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti