sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Kuukausikatsaus 10/20

 LOKAKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
1 357,17€
"Satunnaiset vuorot siellä täällä" tekee mukavan summan lopulta, varsinkin kun työvuoroja kertyikin sitten 20kpl. Miltei täysipäiväinen työkuukausi. Sijaisille tarjottavat vuorot ovat 7h joten palkassa häviän vähän, toisaalta viikonloppuvuoroja on tullut mukavasti. Tässä ei vielä ole kaikki vuorot joita olen tehnyt lokakuun aikana, joten marraskuulle on myös tiedossa edes vähän tuloja vaikka työharjoittelun ja koulukiireiden vuoksi en aio ehtiä töihin.

Kulutus
1 538,83€
Kulutus on taas järkyttävän suurta, johtuen siitä että tässä kuussa maksoin osani lainan kuukausierästä ja tontin vuokran. Ensi kuussa minun ei tarvitse maksaa lainaa, joten saan siitä vähän kompensaatiota kulutukseen. Yksittäisen kuukauden osalta summa on silti ruma. Nyt kävi taas niin, että olen tienannut vähemmän kuin olen kuluttanut.

Osinkoja
138,81€

Säästöön
100€
Käteisen kasvattamiseksi suunnitelman mukaan. Tarkoitus oli laittaa edes osa treidaustilille, jotta sana marraskuussa 200€ treidiposition kasaan, mutta koska nyt näyttää siltä että en tule ehtimään treidaamaan, niin en näe järkeä makuuttaa rahoja treidaustilillä tyhjänpanttina.

Salkun tilanne
1.10.2020 salkkuni saldo on 15,5% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 2,3%.
Sijoituslainaa 0€

Salkku on taas mennyt väärään suuntaan kuukauden aikana kun alaspäin on tultu noin 900€. Positiivistakin on: Ennen kun Ford lopetti osingonjaon, osinkoa maksettiin 0,6$ / osake. Yhtiön Q3 EPS oli 0,6 eli riittäisi samalle osingontasolle palaamisen. Mitään ilmoitusta osingon maksusta ei ole tullut, mutta tulos oli mielestäni niin hyvä, että se valoi uskoa tulevaisuuteen. En aio miettiä yhtiöstä luopumista ennen 2020 vuosiraporttia. Yhtiö itse ennusti Q4 olevan huono, joten mielenkiinto keskittyy tulevaisuuden näkymiin.

HR jatkaa edelleen samalla osingolla. Marraskuun puolessa välissä julkaistaan Q3 ja tulen lukemaan sen kohtalaisella mielenkiinnolla. Lisäksi todettakoon että salkkuyhtiöistä Nordea julkaisi hyvän raportin, Capman ja TietoEVRY vähintäänkin kohtalaiset. Investor's house suunnittelee Ovaro osakkeista luopumista. Pidän tätä hyvänä asiana, mutta toivon ettei niitä jaettaisi omistajille vaan myytäisiin pois ja vahvistetaan tasetta sekä tulevaisuuden kassavirtaa. Aika näyttää. 

Markkinoilla tulokset tuntuvat olevan kohtalaisia ja firmat uskaltautuvat palauttamaan ohjeistuksen, jotka ovat olleet odottamaani parempia. Samaan aikaan osakkeet laskevat rumasti. Toisaalta tämä on tervettä kun ylimmääräinen arvostus sulaa pois. Huomaan laskevien kurssien herättävän minussa halun ostella osakkeita aivan umpimähkään ja toivoa parasta. Tästä ajattelutavasta yritän parasta aikaa päästä eroon.

Muuta
Kun olen stressannut harjoittelusta ja opinnäytetyöstä aikani, niin nyt on takki tyhjä. Tähän toki vaikuttaa 4h yöunet, mutta juuri nyt en jaksa enää välittää marraskuun turhankin tiukasta aikataulusta. Vaikka kiireet alkavat vasta huomenna, niin olen nyt jo kyllästynyt siihen mieleni täyttävään karastrofiajatteluun jossa koko kuukausi tulee olemaan pelkkää selviytymistaistelua. Aion kyllä selvitä tästä parhaani mukaan. Se joko riittää tai ei, mutta en jaksa tai halua märehtiä tätä enempää. Go with the flow jne.

Tässä kuussa sain vihdoin opintopisteitäkin, ensimmäiset sitten toukokuun. Nyt on kasassa 180 / 210. Olen todella todella todella lähellä loppua. Toivotaan että töitä löytyy luvatusti, edes kesän loppuun mutta mielummin enemmän. Keikkaa pääsen tekemään aina, se on täysin varma, olisi silti kiva saada jotain varmuutta tulevaisuudesta, jotta uskallan käyttää rahaa vapaammin. Eli sijoittaa enemmän :D

Ompahan ollut myös kiva kun on ollut töitä tarjolla niin paljon kun on jaksanut tehdä. Itse asiassa välillä vähän liikaakin. Vaikka palkka ei päätä huimaa, olen tyytyväinen alavalintaan. Hoitoalalla riittää töitä. Palaan taas ajatuksissani vuoteen 2018 jolloin olin epätoivoisena valmis ottamaan vastaan mitä tahansa työtä. Olen tullut kauas siitä kun keskellä yötä alan huolestumaan rahoista niin paljon että pitää selata mol:ia hakusanalla varastotyöntekijä.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti