tiistai 1. joulukuuta 2020

Kuukausikatsaus 11/20

 MARRASKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
2 065,13€
Tässä on paljon lokakuun palkkoja. Marraskuussa en ole ehtinyt tai edes jaksanut tehdä paljoa töitä. Helvetin työharjoittelu, onneksi siitä on viimeinen viikko meneillään. Tähän on laskettu myös yksi yrityksen kautta laskutettu työ, vaikka asiakas ei ole maksua vielä tehnyt. Eräpäivä oli jo kuun puolivälissä, joten pitänee kysellä perään. Tämän takia kannattaisi aina laskuttaa ensin pidemmät työt, niin ei tarvitse jälkikäteen karhuta rahoja.

Kulutus
406,75€
Kuten viime kuukauden kuukausikatsauksessa kirjoitin, niin tässä kuussa en maksanut lainaa tai tontin vuokraa, joten kulutus kattaa "vain" elämisen. Ilman lainaa kulutus olisi tätä luokkaa. Yllättävän pieni summa kuitenkin vaikka maksoin sähkön ja sähkön siirron.

Osinkoja
138,9€
Ei mikään huippukuukausi tämäkään, mutta 1 716€ vuositavoitteestani puuttuu enää 11€! Rimaa hipoen ylitän siis tavoitteeni, aivan kuten olen aiemmin jo ounastellut.

Säästöön
100€
Suunnitelman mukaan käteiseksi. Tässä kuussa rikoin lupaukseni olla tekemättä ostoja ennen kuin käteistä on 10% kasassa. Nuo ostot tein Nordnetin black friday-halpuutuskampanjassa ilman välityspalkkioita. Ostoihin käytin superluottoa ja hiluja mitä oli osingoista jäänyt pyörimään tilille.

Salkun tilanne
1.11.2020 salkkuni saldo on 17,7% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 2,3%.
Sijoituslainaa 69€

Sijoituslainan maksan pois joulukuun osingoilla. Jos jotain jää yli, siirrän ne käteiseksi. Salkun kehitystä on kyllä ollut ilo seurata. Ollaan taas tilanteessa joilloin sijoittaminen on helppoa ja hauskaa. En tiedä johtuuko valmistumisesta, saavutetusta osinkotavoitteesta vai salkun arvonnoususta, mutta nyt alkaa taas tämäkin homma maistumaan ihan eri tavalla kuin kuukausia sitten. Juuri nyt minulla on kova luotto sen suhteen, että teen oikeita asioita ja suunta on oikea. Joskin vauhti voisi olla hieman kovempi.

Vauhtia lisätäkseni olen kuin olenkin ehtinyt treidaamaan marraskuun aikana. Ei olisi kannattanut :D Sain 200€ treidisalkkuni komeaan 3% nousuun noin 10 päivän aikana, kunnes tein virheitä joita ei olisi saanut tehdä. Ensimmäinen virhe oli oppimistilanne, toinen virhe oli pelkkää typeryyttä. Eniten harmittaa, että noiden virheiden jälkeen en ole ehtinyt treidaamaan. Sain siitä uutta näkemystä miten minun kannattaa treidaamista lähteä kokeilemaan, mutta koulukiireet ja puhjenneet pyöränkumit ovat pitäneen niin kiireisenä ettei ole ollut mitään asiaa istumaan koneelle. Treidaussalkku on siis noin -1% tältä kuulta. Harmi. 

EDIT: Pakko lisätä tähän, että tänään 1.12. etäluentoa kuunnellessani tein elämäni parhaan treidipäivän (+2,3%) ja salkku on taas plussalla.

Salkkuyhtiöistä en muista mitään erityistä tapahtuneen. Tai jos on tapahtunut, niin minä olen ollut uutispimennossa. Ehkäpä liian suuri osa ajatuskapasiteetistani menee taas Fordiin ja H&R reittiin, mutta näitä yhtiöitä olen tarkkaillut normaalia tarkemmalla silmällä. H&R jatkaa edelleen pienemmän osingon kanssa ja Ford ei ole maininnut mitään paluusta osingonmaksuun. Jos molemmat yhtiöt palauttavan osingon edes lähelle lähtötasoa Q1 jälkeen, ensi vuodesta tulee loistava osinkovuosi, kiitos Nordean tuplaosinkojen.

Omistamieni yhtiöiden exceliä pitäisi täydentää loppuun. Uhosin että teen ne vuoden loppuun mennessä valmiiksi. Marraskuussa ei tosiaan ole ollut ylimääräistä aikaa. Joulukuun loppupuolella yritän tsempata niiden kanssa, mutta voi olla ettei onnistu. Ne olisi kuitenkin tarkoitus täydentää ajatuksella eikä vain lätkiä lukuja exceliin ajattelematta niitä sen enempää.

Kyllä kelpaa kun kiire hellittää ja on taas aikaa opiskella sijoittamista.

Muuta
Yhdellä viikolla minulta tosiaan puhkesi kaksi pyörän kumia. Aamulla huomasin toisesta olevan kumi tyhjä, joten ennen harjoitteluun lähtöä kiireen vilkkaa hain varastosta kesäpyörän ja poljin sen kanssa harjoitteluun. Kotimatkalla puhkesi kesäpyörästä rengas ja juoksin vesisateessa viimeiset 6 km kotiin samalla pyörää työntäen. Se ilta menikin pyörän kumeja ostaessa, paikkailleissa ja vaihtaessa. Sen illan kun olin suunnitellut käyttäväni treidaamiseen, niin vähän harmitti. Olosuhteisiin nähden olisi voinut harmittaa paljon enemmän, mutta olin ihmeen zen koko illan.

Ompahan harjoittelu ollut turhauttavaa. Opiskelijaan luotetaan niin vähän, että missän nimessä en saa puhua potilaille. Olen siis viimeiset 4 viikkoa istunut hiljaa huoneen nurkassa. Ei nyt täysin turhaa ole ollut, on sieltä jotain jäänyt päähän. Mutta vaihtoehtoiskustannuksena: Harjoittelun olisi voinut tehdä jossain missä pääsee tekemään paljon ja näin ollen myös oppii paljon. Harmittaa tuhlata toiseksi viimeinen harjoittelu paikkaan josta jäi käteen kakkospari. Värisuoraakin olisi ollut tarjolla, mutta eihän sitä voi etukäteen tietää.

Joka tapauksessa harjoittelu on nyt viimeisiä päiviä vaille valmis. Kunhan tsemppaan loppuun asti ja hoidan tämän viikon kunnialla, niin toiseksi viimeinen harjoittelu on paketissa. Opinnäytetyökin alkaa olemaan valmis ja toivotaan että saan sen hyväksytysti läpi. Työ on tasoa yläaste, mutta huono kommunikaatio ja sähköpostiin vastaamattomuus on vaikeuttanut työn tekemistä ja stressannut minua liikaakin. Olen valmis tämän koulun suhteen.

On ollut helvetin rankka kuukausi. Onneksi se on ohi ja nyt kaksi viikkoa höntsäillään ennen kuin voi jäädä ansaitulle joululomalle. Olisinhan saanut jouluksi töitäkin, mutta tuo tammikuussa loukattu kyynärpää vie minut leikkauspöydälle ja en uskaltanut lupautua kun en tiedä sairasloman pituudesta. 

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti