tiistai 1. kesäkuuta 2021

Kuukausikatsaus 5/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
1 998,98€
Heti alkuun täytyy todeta että juuri äskettäin laatimani budjetti menee romukoppaan kun olin arvioinut palkkani noin 100€ yläkanttiin. Haluan että budjetissa on vähän pelivaraa ja liikkumatilaa, nyt sitä ei jää tarpeeksi. Nettopalkkani, ilman ylitöitä tai keikkoja, näyttää olevan siis 1 700€ luokkaa. Tässä on mukana yksi pyhäpäivän keikka sekä yksi asiakas toiminimen kautta. Harmittavan lähelle 2 000€ haamurajaa jäin. Osinkojen kanssa toki helposti yli.

Kulutus
1 454,82€
Kun tulot olivat odotettua pienemmät niin menot olivat odotettua suuremmat, yllä linkittämässäni budjettikirjoituksessa johtuvista syistä. Mutta mikä tässä on kuitenkin hyvää, niin tämä: Palkkani, tai jopa peruspalkkani ilman keikkatöitä, riittäisi kattamaan nämäkin menot. Paljonhan siitä ei jää enää käteen, mutta rauhoittaa silti mieltä.

Osinkoja.
759,2€
Kaikki mitä on tullut, on mennyt superluoton lyhentämiseen. Nopeastihan se lyheneekin kun on tälläisiä osinkokuukausia. Olisipa näitä enemmän.

Säästöön
200€
Suurin osa käteiseksi, 50€ laitoin sijoituslainan lyhentämiseen.

Salkun tilanne
31.5.2021 salkkuni saldo on 20,8% tavoitteesta.
+ 843€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 8,1%.
Sijoituslainaa -2 607€

Kauaa en ehtinyt juhlia yli 50k nettovarallisuutta. Siitäkin huolimatta kuukausiseurannassani salkku on ATH  lukemissa ja eiköhän piaan taas mennä viidenkympin paremmalle puolelle.

Sijoitusrintamalla ei ole paljoa tapahtunut, hiljalleen olen lyhentänyt sijoituslainaa. Olen käynyt Jaacobin painia AT&T:n kanssa: En ole yhtään varma kannattaako sitä edelleen omistaa, ja jos ei, niin mihin hintaan siitä kannattaisi luopua. Eipä kellään muullakaan ole vastauksia tähän ennen kuin uuden yhtiön tuloskunto selviää. Sitten voidaankin enää vain jälkiviisastella.

Investors Housen laitoin myyntiin reilusti markkinahintaa korkeammalle. Menee jos on mennäkseen. Katselin indereksen videoita yhtiöön liittyen ja tuli sellainen olo, että ehkäpä tästä kannattaa alkaa luopumaan.

Nordea ilmoitti lopettavansa 1% kulukaton pohjoismaiden ulkopuolelle sijoittaessa. En tiedä mitä teen Nordean arvo-osuustililleni. Ehkä alan ostamaan sinne jotain ruotsalaista yhtiötä? Vähän harmittaa kuin Main Street Capitalin osto-ohjelma jää kesken. Toisaalta helpotus kun muutenkin olen miettinyt että uskaltaako siihen kovin paljoa panostaakkaan. Vielä yhden oston tulen tekemään, tuolloin omistukseni arvon on noin 700 - 800€. Pieni positio mutta jääkööt salkkuun ainakin toistaiseksi. Hyvää kassavirtaahan se tuottaa. Yhtiön riskiprofiili huomioiden ehkä ihan hyväkin ettei omistus pääse paisumaan kovin suureksi.

Muuta
Ihanko oikeasti on kuukausi taas mennyt siitä kun edellisen kerran kirjoittelin kuukausikatsausta? Arki sujuu aika mukavasti. Työviikot on välillä pitkiä ja viikonloput menee turhan nopeasti. Mutta en valita, palkkaa lukuunottamatta olen suhteellisen tyytyväinen elämääni. Olen kyllä edelleen katkera kun ikävuoden 25-30 menivät työttömänä, tuolloin ei ollut asuntoa tai perhettä ja olisi saanut rahaa säästöön nopealla tahdilla.

Töissä on jatkuvasti ollut niin paljon muutoksia että perässä ei tahdo pysyä. Vielä kun kaikki on muutenkin uutta. Olen aina tykännyt rutiineista ja työstä johon voi etukäteen valmistautua. Tämä ei ole sellaista. Olen kyllä myös huomannut että nykyään kyllästyn paljon helpommin, jos ei ole tarpeeksi haasteita ja vähän mukavuusalueen ulkopuolella. Toistaiseksi työ on siis ollut mielekästä. Työkaveritkin ovat kivoja, niin töihin on suhteellisen mukava mennä.

Ainoa ongelma arjessani on, että kuntoiluun ei aina riittäisi aikaa ja intoa. Se ei enää ole minulle samanlainen tavoitteellinen intohimo kuin oli vielä muutamia vuosia sitten, mutta tärkeä osa elämääni kuitenkin. Olen kotona klo 17, syön. Jos haluaa lähteä treenille, niin siinäpä se ilta sitten meneekin. Oispa taloudellinen riippumatto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti