lauantai 3. heinäkuuta 2021

Q2 2021

Aika vetää yhteen viimeiset kolme kuukautta. Salkku on jatkanut rauhallista kipuamista kohti koillista. Olen saanut lisättyä uutta pääomaa salkkuun ihan mukavasti. Vihdoin salkku ylitti kuukausiseurannassakin 50 000€ haamurajan.

Q2

Tuloja on kertynyt Q2:lla
7 365,46€
Yhteensä vuonna 2021
8 803€

Nyt on komeat tulot. Nimittäin, ai että. Tässä ei ole yhtään peruspalkkaa, kun huhtikuussa tuli ylimääräisen 8 päivän palkka, toukokuussa oli sunnuntaikeikka ja kesäkuussa sunnuntaikeikka + vakuutusmaksu. Jatkossa en näin hyviin kvartaalituloihin tule pääsemään.

Menoja on tullut Q2:lla
2 614,45€
Yhteensä vuonna 2021
5 670,02€

Minusta tämä kulutustkin on siedettävä. Kun keskimääräinen kulutus on alle 1 000€ / kk niin se ei ole mahdottoman vähän, mutta ei nyt sietämättömän korkeakaan. Kulujenkin suhteen tulee helpotusta kun saamme lunastettua tontin pois, tuollois säästöä tulee 1 000€ vuodessa eli 83€ kuukaudessa!

Osinkoja Q2:lla
1 021,6€
Yhteensä vuonna 2021
1 273,16€

Q2 ajalta netto-osingot kattavat 27,35% kulutuksesta. Komea luku. Koko vuoden osalta netto-osingot kattavat 15,7% kulutuksesta. Vuoden tavoitehan oli 15% joten näyttää hyvältä. Realisti kuitenkin toteaa että suuri osa vuoden osingoista on jo maksettu. Eli tiukkaa tekee.

Kaaviona osinkojen ja kulutuksen suhde näyttää tältä:


Osinkokäyrä näyttää matelevan vaakasuoraan. Odotettavaahan se on, kun olen käyttänyt suurimman osan salkkuun laitetuista rahoista sijoituslainan maksamiseen sekä käteisen kerryttämiseen. Eiköhän tässä pian päästä jo ostoksillekin.

Alla olevassa kaaviossa vuosiosingot. Korkeimman pylvään ohittaminen tänävuonna vaatii pienoista ihmettä. Edelliselle vuodelle pitäisi kyllä pärjätä helpostikin jos Nordea maksaa syyskuussa luvatut huippuosingot.

Tämä kaavio on nykyään yksi tylsimmistä. Se ei oikein kerro mitään, kun suurin osa kuukausista on huonoja alle 200€ kuukausia. Sitten taas tasainen kassavirta ympäri vuoden on kiva juttu. Olisipa vain nykyistä isompi tasainen virta.


Koronakuoppaa lukuunottamatta alla on kaunis käyrä kuvaamassa salkun kokoa. Sijoitusvarallisuus on kasvanut komeasti vaikka muutamia tasannevaiheitakin mahtuu mukaan. Kun katson tätä nousevaa käyrää, tuntuu vähän tyhmältä että välillä on tuntunut siltä että ei tästä mitään tule eikä sijoittaminen ole vaivan arvoista. Näin jälkikäteen katsottuna yli 10k pudotus koronassa näyttää vain mitättömältä pikku pompulta matkassa. Ei se silloin tuntunut siltä. Kun seuraavalla kerralla iskee epätoivo, pitää lukea tämä kappale itselleni ääneen.


Luotto omaan tekemiseen vaihtelee paljon mielentilan mukaan. Nyt on kuitenkin vahva usko siihen että tulevaisuudessakin käyrä jatkaa nousua. Kulmakerrointa en uskalla ennustaa. Tämähän ei ole salkun tuottokäyrä vaan se sisältää osingot, arvonnousun ja salkkuun laitetun uuden rahan ja kuvaa ainoastaan salkun arvoa kunkin kuun lopussa.

Alla näkyy, että käteinen on kasvanut all time high-lukemiin. Tämähän ei varsinaisesti ole hyvä juttu jos osakkeet nousee. Menetän jatkuvasti tuottoja kun raha makaa tilillä eikä ole tekemässä töitä. Haluan silti uskoa että pitkässä juoksussa on parempi kun pitää riittävästi käteistä. Sen minkä häviän nousussa, voitan laskussa ja laskua seuravassa nousussa. 10% käteistä ei kuitenkaan ole lopulta kovin paljon, eikä se vaikuta huomattavasti salkun tuottoon.


Vihdoin asuntolaina on lyhentynyt ensimmäisen 10k€. Myös nettovelka on ennätysalhainen, kun laina vähennettynä salkun velattomalla arvolla on 118 801€. Joskus ajattelin että tonttia ja autotallia varten nostetaan lisää lainaa, nyt toivon ettei tarvitse. Laina lisää kuukausittaisia menoja ja minähän olen allerginen kuukausittaisille menoille. Mielummin kertarysäys jonka jälkeen helpottaa.


Salkun koostumus on tällä hetkellä tämä. Investors House on myynnissä. Nordean hinnoittelumuutoksen seurauksena katson Tukholman pörssistä jonkun yrityksen kvartaaliostoja varten Q3 aikana. Handels Bankin USA indeksi on typerällä pikkurahalla salkussa, sitä voisi alkaa kasvattalemaan jossain vaiheessa.Vaikka miten haluaisi olla kokonaisvaltaisempi kuin pelkkä osinkosijoittaja, niin kylläpäs tätäkin tekstiä lukiessa käy mielessä että osingoistahan minä kirjoitan. John Rockefelleriä väitetään sanoneen: "the only thing that gives me pleasure is to see my dividends coming in."

Vuoden 2021 tavoitteet:
Osinkoja bruttona: 1 273 / 2060€ (61,8% kasassa)
Uutta rahaa salkkuun: 1 393 / 2000 (69,7% kasassa)
Netto-osingot 15% kulutuksesta: 15,7 / 15%
Käteistä 10%: 8,3 / 10%

Näyttää siltä että ainakin 2/4 tavoitetta saavutetaan helposti. Uutta rahaa salkkuun ja käteistä uskon saavani tavoitteiden verran. Ei muutkaan mahdottomia ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti