torstai 1. heinäkuuta 2021

Kuukausikatsaus 6/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 905,93€
Taivas varjele! Olin tyytyväinen kun nettopalkka oli miltei 2 000€, mutta sitten vakuutusyhtiö maksoi sairaspäivärahaa loppuvuoden leikkauksen sairasloman ajalta, joka nosti kuukauden tuloja 940€! 

Kulutus
413,24€
Tässä kuussa en laittanut sitä normaalia 400€ summaa yhteistilille, koska tein tämän kuun siirtoni etuajassa jo toukokuussa. Siitä syystä kulutukseni on ollut kohtuullisen pientä.

Osinkoja.
45,3€
Kesäkuukaudet eivät ole kovin kummoisia osinkokuukausia. Onneksi mieli pysyy korkealla lämpimän sään ja valoisuuden voimin.

Säästöön
393€
200€ meni normaalisti käteiseksi Bank Norwegianiin. Loput, eli 193€ olivat palkka lisätöistä ja suunnitelman mukaisesti summa täysimääräisenä korvamerkitty sijoittamiseen. Käytin sen sijoituslainan lyhentämiseen. Siirrän rahaa säästöön kuukauden viiveellä, eli nämä säästöt määräytyivät toukokuun tienestien mukaan.

Salkun tilanne
30.6.2021 salkkuni saldo on 21,3% tavoitteesta.
+ 1 212€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 8,3%.
Sijoituslainaa -2 382€

Kuten tuossa aiemmin kirjoitin, kesä on vienyt mennessään enkä ole paljoa jaksanut miettiä sijoitusasioita. Ihan kivaa vaihtelua tämän on, ja varmasti pidemmän päälle tervettäkin että välillä keksii muuta ajateltavaa. Eiköhän ala osakkeetkin kiinnostaa taas kun kelit viilenevät, saan sijoituslainan maksettua pois ja käteistä on yli 10% tavoitteen. Sitten onkin mukavasti pelimerkkejä tehdä osakepoimintoja.

Sen verran ehdin kävelylenkillä filosofioida, että tuo 3 000€ sijoituslaina on hieman liian suuri palkkatuloihin ja osinkoihin nähden. Ei siksi etteikö sitä saisi tarvittaessa maksettua pois nopeastikin, mutta sen takaisinmaksaminen kestää liian pitkään. Lainan lyhentämisessä menee helposti vuosi, jonka aikana tuntuu ettei kannata tehdä ostoja vaan mielummin lyhentää lainaa. Tietenkin olen valmis tekemään ostot käteisellä jos kohdalle sattuu omasta mielestä fantastinen ostotilaisuus.

Sijoituslainan käyttöön tulee hieman helpotusta sitten kun saan 10% käteisen kasaan. Tämän jälkeen voisin lyhentää lainaa paljon nopeampaa. Kun tavoitekäteinen on kasassa, teen osan ostoista käteisellä ja otan lainaa vaan pienen siivun siihen kylkeen. Näin olen toiminut aiemmin ja se oli hyväksi koettu tapa.

Tarkoitus on saada tontti lunastettua pois mahdollisimman nopeasti, joten en usko siirtäväni tämän kuun tuloista sijoittamiseen ihan yhtä rohkeasti kuin olen suunnitellut. Kivaltahan se näyttäisi kun salkkuun saa kerralla yli 1 000€.

Muuta
Töitä. Juhannusta. Töitä. Välillä väsyttää. Huonosti toimiva organisaatio ja alimitoitetut resurssit saavat kaikkien pinnan kireälle. Töissä on välillä turhaa vastakkainasettelua ja omakin rooli on välillä hukassa. Viihdyn kyllä edelleen, mutta ilmapiiri kaipaisi puhdistusta. Johtamisen ongelmahan tämä on. Kun ympäristökunnat maksavat vielä 5-10% parempaa palkkaa, niin herkästi tulee mietittyä että miksi en hakisi töitä jostain muualta. Aion kyllä hakea kesällä aukeavaa vakipaikkaa nykyisessä organisaatiossa, mutta mikäli sitä en saa, niin eipä se minun maailmaani kaada. Suunnitelmissa on jatkaa nykyisessä työssä niin pitkään kuin töitä on, mutta suunnitelmat voivat muuttua ja olen tämän suhteen avoimin mielin liikkeellä.

Yritetään nyt nauttia vielä kesästä ja lämpimistä keleistä kun niitä riittää. Kohta on taas kylmää, pimeää ja loskaa. Pelottavaa miten nopeasti kesä on mennyt. Ei ole pitkä aika kun lähdin aamuisin pipo päässä polkemään töihin. Nyt on jo kesäkuu ohi.

Blogin kommentoinnista vielä sen verran, että nyt sen tosiaan pitäisi onnistua ilman google-tiliä. Korjattuani asiaa edellisen postauksen yhteydessä, olen yrittänyt jättää testikommentteja, mutta ne eivät syystä tai toisesta ilmaannu kommentteihin asti. Järkeilin tämän johtuvan siitä, että sana-varmistus ei jostain syystä tule näkyviin upotukseen. Tämä on välttämätöntä jotta botit eivät pääse spämmäämään blogia täyteen mainoslinkkejä. Ratkaisin ongelman klikkaamalla päälle asetuksen, jossa kommentointi aukeaa uuteen ikkunaan. Ärsyttävää, mutta yritän korjata sitä joskus kun viitsin keskittyä ongelmaan paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti