perjantai 10. syyskuuta 2021

Tankkasin lisää 3M companya

Kuluvalla viikolla 3M company laski yhdessä päivässä yli 4%. En löytänyt syytä noinkin suurelle laskulle. Selitykseksi tarjottiin ainakin näitä: Inflaation pelko, suuren pankin suosituksen muutos, tekninen analyysi. Kun en selvää syytä löytänyt, niin ajattelin että tässäpä on oiva tilaisuus nostaa yrityksen painoa hieman. Alkuperäiseen ostohintaani nähden sain hieman halvemmalla, joten jos se oli hyvä osto silloin niin nyt pitäisi olla vielä parempi?


Isohkon pudotuksen jälkeen osake olikin pienessä nousussa seuraavana päivänä, jolloin tein omat ostoni. Tämä on minulle tyypillistä: Ryntään ostamaan liian aikaisin muutaman prosentin pudotuksen jälkeen, kun seuraavana päivänä nousee takaisin 1-2%. Ostoa seuraavana päivänä taas lasketeltiin, joten paljon halvemmallakin olisi voinut saada, kurssi on käynyt jossain 185,6$ tuntumassa tätä kirjoittaessa. 3M company on nyt sitten salkkuni 4. suurin omistus. Edessä on Sampo, Fortum ja H&R reit. Heti perässä tulee Nordea jossa nyt vain 30€ ero markkina-arvossa. 3M ostot olen tehnyt näin:

1. erän ostin 4/2021 20 kpl hintaan 194,9$ tai 161,5€.

2. erän ostin 9/2021 10 kpl hintaan 188,4$ tai 159,1€.

Tein viimeisimmän ostoni 186,7$ hintaan, mutta välityspalkkio nosti ostoksen keskihintaa tuohon yllä mainittuun. Pienellä summalla ostaessa aika tuntuvakin nousu ostohintaan. Eli vaikka ostin dollareissa noin 3,3% halvemmalla, niin euroissa vain 1,5% halvemmalla. Harmittelin jälkikäteen kun en tajunnut laskea valuuttakurssien ja välityspalkkioiden vaikutusta ennen ostoa.

Oston tein kokonaan sijoituslainalla. Laina oli jo mukavan alhaisella tasolla, nyt taas samassa summassa kuin ensimmäisen oston jälkeen. Tähän päivään mennessä olen maksanut lainan korkoja ~10€. Osinkoja olen saanut nettona ~20€, seuraavat osingot ~18€ on tulossa ensi viikolla. Olen siis kassavirtaa ajatellen kevyesti plussalla, vaikka tällä hetkellä omistukseni onkin muutamia prosentteja miinuksella eli kokonaisuus on tappiolla. Olen pyrkinyt pitämään sijoituslainan noin 5% salkun koosta, tällä hetkellä se on 6,2% eli hieman tavoitettani korkeammalla. Äkkiäkös se siitä lyhenee. Tällä hetkellä superluottoa on nostettuna ~3 300€. Kultatason korolla voisin nostaa lainaa ~8 500€ eli turvamarginaalia kyllä on sille että lipsahtaisin pois parhaimmalta korkotasolta.

Osto harmittaa, koska oli turhan impulsiivinen. Ei tämä nyt niin hyvä tarjous ollut että olisi kannattanut kiireellä rynnätä ostamaan. Onpahan rahaa tekemässä töitä. Tulevaisuudessa pyrin lyhentämään sijoituslainan pois hieman aiempaa nopeammalla tahdilla, että pääsen taas kasvattamaan käteista ja katsomaan osakkeita ostomielessä hyvällä omalla tunnolla.

Uskon että tämän noin 3 300€ sijoituslainan saan lyhennyttyä pois 3. - 6./2022 aikataululla, riippuen minkä verran jaksan ylitöitä tehdä loppuvuonna. Ja maltanko jatkossa ostojen kanssa.

Ei kommentteja: