keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Kuukausikatsaus 8/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 455,65€
Ylityöt lyövät leiville. Jos ei tässä kuussa, niin viimeistään ensi kuussa päästään lunastamaan tontti pois. Jos tontin vuokra ei ehdi tulemaan ennen sitä. Jos vuokra tulee, niin ei tarvitse kiirehtiä vaan yhtä hyvin tontin voi lunastaa vasta vuoden lopussa.

Kulutus
730,15€
Jos kulutus saadaan pidettyä pysyvästi näissä lukemissa, niin peruspalkastakin jää jo 1 000€ säästöön. Minusta se on aika hyvä summa. Tätäkin lukua voi vielä tulevaisuudessa painaa vähän alaspäin mm. aurinkopaneeleilla.

Osinkoja.
150,0€
Hieman laskenut vuoden takaisesta, johtuen TietoEVRY:n viimevuotisen osingonmaksun siirtymisestä elokuulle.

Säästöön
400€
200€ käteiseksi, 200€ sijoituslainan lyhentämiseen. Sijoituslainakin alkaa olla jo sillä tasolla ettei se enää juuri häiritse samalla tavalla kun muutamia kuukausia sitten. Vaikka kyse ei ole kuin pyöreästi tuhannen euron erotuksesta.

Salkun tilanne
31.8.2021 salkkuni saldo on 22,8% tavoitteesta.
+ 1 836€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 8,4%.
Sijoituslainaa -1 836,97€

Salkku jatkaa komeaa nousua. Kauanko tämä voi kestää? Hinnat alkavat olemaan sillä tasolla että helposti ei ostettavaa löydä.

Tuloskausi mennyt mukavasti ja käteinen on hiljalleen kasvanut, kuten tavoitteeseen kuuluu. Minusta kaikki on nyt mukavan yksinkertaista. Ei tarvitse miettiä rahan riittämisestä osakeostoihin kun en löydä mitään ostettavaa. Voin siis rauhassa maksaa sijoituslainaa ja kasvattaa käteistä samalla.

Pitäisi keksiä jokin ostettava yhtiö Tukholman pörssistä. Lokakuussa alkaa vuoden viimeinen neljännes, joten täytyy tietää mihin yhtiöön aloitan osto-ohjelmani. Tämä tietenkin sen takia, että säästän Nordean salkussani säilytyspalkkiot. Nordnetin hinnastoa haukutaan paljon, ja toisaalta ihan syystäkin, mutta on se ainakin mukavan yksinkertainen. Ei tarvitse muistaa näitä typeriä mitättömiä pikkujuttuja jotta säästän muutaman euron kuukausittaiset kulut.

Muuta
Yritän totutella ajatukseen vakituisesta työsuhteesta. En voi sanoa että olen unelmieni työssä, mutta kyllähän nyt on turvallinen olo. Ei tarvitse pitää niin suurta käteispuskuria. Ensi kerralla kun koen että haluan jotain, voin sen ostaa. Rahaa tulee joka kuukausi, joten maailma ei kaadu siihen.

Vähän pelkäänkin, että lähteekö tuhlaaminen laukalle. Kun sen tavan oppii, niin siitä on vaikea oppia pois. Toistaiseksi on pysynyt maltti mukana, vaikka välillä olenkin miettinyt että haluaisinko juuri nyt ostaa jotain mitä en tarvitse mutta haluan. En ole keksinyt vielä mitään sellaista. Jos jotain tulee mieleen, aion kyllä itseni palkita.

Töistä vielä sen verran, että vakituisen työn saamisen jälkeen olen yrittänyt hieman höllätä. Tarkoitus on jaksaa tehdä töitä vuosia. Siihen pitää siis suhtautua sellaisella vakavuudella, että en voi olla jokaisen viikon jälkeen aivan loppu. Haluan viihtyä tuolla niin pitkään kun viihdyn. Sitten kun en enää viihdy, haluan paremman työn paremmalla palkalla. En halua vaihtaa työtä hoitoalan sisällä vain sen takia että kyllästyttää ja kaipaa vaihtelua.

Ihminen etsii vaihtelua sen takia että odottaa sen tuovan parempaa elämää. Jos työpaikan vaihdon myötä totean sen olevan samaa *skaa niin eikö kaikki ole silloin ollut turhaa? Vakituinen työsuhde nostaa kynnystä vaihtaa työpaikkaa vain sen takia että kyllästyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti