keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Kuukausikatsaus 11/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
1 904,25€
Ylitöitä en jaksanut tehdä, mutta yrityksen kautta oli pienimuotoista toimintaa ensimmäistä kertaa kuukausiin. Saimme myös pienen palkankorotuksen joka nyt maksettiin takautuvasti muutamilta kuukausilta. 

Kulutus
919,41€
Pikkujoulut ja muutama ylimääräinen meno näkyy kulutuksessa. Siitä huolimatta kulutus ei ollut mahdottoman suurta joten olen tyytyväinen. Erityisesti siksi, että näistä jäi mukavia muistoja eikä hetkellinen irtiotto arjesta pilannutkaan koko salkunkasvatusoperaatiota. Kuka olisi uskonut?

Osinkoja.
285,7€
Komea lukema! Samalla ylittyi vuoden 2019 osingot :) Eli uusi osinkoennätys tuli taas tänävuonna. 

Säästöön
600€
Tämä summa edelleen takaisinmaksua syksyn ylitöistä, jolloin en saanut sijoitettua niin paljon kun olisin halunnut. Jakautui niin että 200€ käteiseksi, 400€ lainan lyhentämiseen. Ja hyvää vauhtia laina lyhentyikin, kunnes tuli taas ostettavaa

Salkun tilanne
30.11.2021 salkkuni saldo on 22,8% tavoitteesta.
-1 028€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 8,0%.
Sijoituslainaa -4 679€

Salkku olen kasvattanut ostamalla Visaa. Lainaakin sain alkuun lyhennettyä mukavasti. Tätä tekstiä kirjoittaessa kännykkä värisee ja Nordnetin applikaatio ilmoittaa kurssihälytyksistä. Täytyykö tässä alkaa vetämään ostohousuja jalkaan? Se tarkoittaisi että käteinen täytyy käyttää pois.

Typerää suojella käteistä, niin kuin se olisi jokin itseisarvo johon täytyy pyrkiä. Mutta onhan se kivaa kun on pelimerkkejä. Oma vika, kun päästin sijoituslainan näin suureksi. Nyt kun on ostopaikkoja, en tiedä haluanko ostaa. Kannattaako näitä missatakkaan vain siksi että haluan pitää jonkin hatusta heitetyn osuuden käteisenä? Ei minusta.

Yritän ehtiä tekemään tarkemman arvonmäärityksen tämän viikon aikana. Jos näyttää ostettavalta, kaivetaan kuvetta. Ompahan sitten taas yrityksiä salkussa tekemässä töitä ja kasvattamassa osinkoa. Uudet yritykset aina viehättävät, mutta en haluaisi kasvattaa salkkua mahdottoman isoksi, osakemäärää ajatellen. En halua myöskään jättää hyviä osakkeita ostamatta vain koska olen keksinyt itselleni säännön jossa salkussa saa olla vain X määrä osakkeita.

Työtähän useamman osakkeen seuranta tarkoittaa. Ei minun päivittäin tarvitse olla kartalla kaikkien osakkeiden kurssiliikkeistä. Nyt olen keskittynyt mm. Sampoon, H&R:n ja AT&T:n, kun yhtiöissä on käynnissä isot muutokset. Mitä useampi yhtiö salkussa on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä jokin vastaava tilanne jää huomaamatta. Vuorokaudessa on muutenkin niin vähän tunteja että ei niitä oikeen liikene enempää osakkeiden tutkimiseen.

Muuta
Työkaveri on lopettamassa töitä ja se hieman painaa mieltä. Samanhenkinen ihminen kun parantaa työviihtyvyyttä huomattavasti. Muitakin ihmisiä joiden kanssa tykkään tehdä töitä, on siirretty muihin tehtäviin. Olen yrittänyt löytää sisäistä motivaatiota työtä kohtaan. Välillä näyttää siltä että saatan onnistuakkin.

Marraskuun pimeydestä riippumatta kuntoilu on sujunut oikein hyvin. Melkeempä ihmettelen miten hyvin olen jaksanut. Toisaalta tulokset ruokkii tuloksia ja onhan sijoittaminenkin kivaa kun kurssit nousee.

"Don't jinx it" mutta elämä on mukavaa. Siitäkin huolimatta että kurssit laskee. Kivaa löytää muitakin keinoja saada mielihyvää kun "to see my dividends coming in." En tiedä johtuuko hyvästä treenistä vai mistä. Muistan että kuun puolessa välissä oli täysin vastakkainen tunnelma. Eiköhän kohta taas **tuta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti