keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Kuukausikatsaus 5/22

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
1 870,67€
Ruokaostokset kallistuu mutta palkka ei nouse. Voittaa silti työttömyyden ja yrittäjyyden. Vaikka näitä tuloja katsellessa alkaa välillä herätä ajatus, että kannattaisiko tehdä sivuitoimisena yrittäjänä jotain pientä. Saisi rahaa, mutta ei tarvitse stressata toimeentulosta.

Kulutus
880,31€
Kulujen puolesta onnistunut kuukausi, vaikka jotain pientä ylimääräistä menoa oli. Ostin yhden lahjan ja maksoin taas vuodeksi Office tilauksen. Viimeisimmän aion vähentää verotuksessa, viime vuonna se unohtui.

Osinkoja.
912,0€
Näin hyvät osingot johtuvat tietenkin siitä, että Sampo maksoi huiman lisäosingon. Olen kasvanut sijoittajana kun huomaan etten jaksa innostua kertaosingoista. Kaikki meni lainan lyhentämiseen.

Säästöön
350€
300€ lainan lyhentämiseen, 50€ käteiseksi. Kivaa kun laina on kohta maksettu ja kaikki ylimääräinen menee käteiseksi. Sittempä alkaa sitäkin kertymään hieman nopeammin.

Salkun tilanne
31.5.2022 salkkuni saldo on 23,9% tavoitteesta.
+948€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,4%.
Sijoituslainaa -1 022,37€

On ollut tylsä sijoituskuukausi. Aikaa on kulunut niin paljon kaikkeen muuhun, ettei ole ollut aikaa seurata markkinoita niin paljon kuin olisin halunnut. Ei siis paljoa raportoitavaa tällä saralla. Jotain pientä sain kuitenkin tehtyä:

Treidasin Sampoa. Pieni shorttipositio osui, näin jälkeenpäin ajateltuna, aivan tuurilla sen verran kohdilleen että tuloksena pienehkö 2% tuotto. Rikoin tässä montaakin periaatettani. Ensinnäkin tein treidin velkarahalla. Vaikkakin positio oli pieni, vain 200€, niin tuo on sen verran riskistä touhua etten sitä halua enempää harrastaa. Viimeksi päätin etten enää tee kauppaa Nordnetin viputuotteilla, ne kun pettävät aina kriittisen paikan tullen. Laidat häviävät tai sitten toimeksianto ei mene läpi riippumatta minkä hinnan laittaa.

Muutenkin on kädet syyhynnyt että pääsisi kunnolla treidaamaan. Päivätyö tuo siihen omat haasteensa, mutta ajattelin kokeilla muutaman päivän swingejä. Josko ne onnistuisivat työn ohessa. Ensin pitää saada treidauskassa kasaan sekä laatia hyvä suunnitelma.

Kesko vakavasti harkinnassa osakesäästötilille. Aloitin tutkimaan yhtiötä tarkemmin. Jäi kesken. Täytyy saada ostopäätös aikaiseksi ennen heinäkuuta, jolloin on aika taas tehdä seuraavat ostot. Huipusta tullut mukavasti alas, silti halpana en sitä vielä pidä.

Inflaatio näyttää edelleen jylläävän korkealla. Jopa 8%. Huh huh, tämä vaatii jo yrityksiltä hinnoitteluvoimaa. Pitää itsekin alkaa henkisesti valmistautumaan siihen, että ensi vuonna asuntolainasta maksetaan hieman enemmän korkoa.

Muuta
Tässä kuussa ajatukseni ovat pyörineet pääosin kuntoilun ympärillä. On kivaa innostua jostain ja nähdä tuloksiakin. Pieniä rasitusvammoja se on tuonut mukanaan. Toivotaan etteivät muutu pahemmaksi. Toukokuussa oli lisäksi työpaikan kevätjuhlat ja innoistuin kaverin kanssa co-op tietokonepelistä. Kuukausi on ollut turhankin kiireinen. Aika ei riitä kaikille harrastuksille.

Vaikka olen välillä nauttinutkin vapaa-ajasta, niin haluaisin panostaa enemmän johonkin jolla on konkreettisempi vaikutus omaan elämään. Vaikkapa sijoittamiseen. Tietokonepelit ja kuntoilut ovat mukavaa ajanvietettä, mutta kun suljen koneen niin eipä se ole muuttanut elämääni miksikään. Välillä turhauttaa käyttää aikaa johonkin niin turhanpäiväiseen. Toisinaan toki helppo irtiotto arjesta on enemmän kuin paikallaan.

Kaikkea aikaa ei jaksa viettää osakkeita tutkienkaan. Varsinkaan kun ei ole rahaa millä mitään tekisi. On taas tullut jonkinasteinen eksistentiaalinen kriisi. Ei ole ensimmäinen kerta. Osaisipa nauttia matkasta, sen sijaan että pitää koko ajan olla suorittamassa.

Onneksi kohta on kesä. Lomakin lähestyy. Elämäni ensimmäinen palkallinen kesäloma on vain 1 400 tunnin päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti