Lupasin tarkkailla näitä kahta yhtiötä hieman tarkemmin. Katsotaan näiden Q1 tulokset läpi sillä silmällä, että kannattaako ja haluaako näitä omistaa jatkossa vai ei. Yhden kvartaalin perusteella en tietenkään tee myyntipäätöstä. Käytetään lyhenteita Warner bros. Discovery (WBD) ja Primaris (PMZ)
Warner bros. Discovery (WBD)
HBO oli osa AT&T, jota omistin mielelläni osana muuta liiketoimintaa. En tiedä haluanko omistaa erillista mediayhtiötä. En pidä niistä. Ajatuksena se on hyvä: Sinulla on kuukausittain 40 miljoonaa tilaajaa, jotka maksavat kaikki 11$ kuukaudessa. Tämä tuo yhtiölle rahaa 440 milj. joka kuukausi. Ei tarvitse muuta kuin huolehtia siitä, että kulut pysyvät alle tuon.
Sitten se toinen puoli. Kilpailu. Suoratoistopalveluiden on pakko käyttää suuria summia rahaa uusien elokuvien ja sarjojen hankintaan, jotta tilaajamäärät saadaan pidettyä ylhäällä. 1 uusi sarja kuukaudessa ei riitä. Eli vaikka rahaa tulee paljon, sitä myös kuluu paljon.
WBD:n toimitusjohtaja sanoo juuri niitä asioita joita halusin kuulla. Yhtiöllä ei ole aikomusta upottaa valtavia summia rahaa sisällöntuotantoon. Rahaa pyritään tekemään maksimoimalla tuotot, eli tuotantoa satsataan sinne mistä saa parhaimman vasteen. Elokuvia ei tehdä vain suoratoistopalvelua ajatellen. Laatu > Määrä.
Sitten tulokseen. Ihmettelin hetken aikaa raporttia. Tuloshan ei ollut hyvä! tuijotin raportoituja tilaajamääriä, mutta Warner Median tuloshan löytyy vielä Q1 ajalta AT&T:n raportista. Eli ei sisälly tämän yhtiön Q1 tulokseen. Huokaisin helpotuksesta.
Discoveryllä oli kuukausittaisia tilaajia 24milj. (+2 milj.) ja HBO:lla 76,8 milj. (+12,8milj.) Kun nämä tilaajamäärät saadaan pidettyä keskittymällä parhaiten tuottaviin ideoihin, niin uskon että tästä voi tulla huippuyhtiö. Pyrkimys ei ole erikoistua pelkäksi suoratoistoyhtiöksi. Jos tämä maksimoi tuoton, olen tyytyväinen. Epäilen että suoratoistopalvelut ovat tulleet jäädäkseen, joten onko tässä nyt vähän menneisuuden kaipuuta? Uskon kyllä että yhdistämällä parhaat puolet eri tulonlähteistä saa parhaimmat absoluuttiset tulot. Elokuvateatterin lipunmyynti, tv sekä suoratoisto.
Yhteensä tilaajamäärät ovat 100,8 milj. Eli noin puolet Netflixin tilaajamääristä. Olen ennenkin sanonut että ei kannata yrittää voittaa Netflixiä olemalla Netflix. Toimitusjohtajalla tuntuu olevan selvä visio, johon haluan uskoa.
WBD:n tuloksessa tuli ensimmäistä kertaa vastaan sellainen lyhennehirviö kuin OIBDA. Eli "operating income excluding: (i) employee share-based compensation, (ii) depreciation and amortization, (iii) restructuring and other charges, (iv) certain impairment charges, (v) gains and losses on business and asset dispositions, (vi) certain inter-segment eliminations related to production studios, (vii) third-party transaction and integration costs, and (viii) other items impacting comparability." Miten olisi Net-income? Helppo ymmärtää Mungerin Bullshit earnings toteamus.
Yhtiöhän lupasi etukääten olevansa "free cash-flow machine" mutta "Free cash flow: The Company defines free cash flow as cash flow from operations less acquisitions of property and equipment". Eli rahaa kuluu paljon elokuvien ja sarjojen tuottamiseen, mutta tuolla määritelmällä se ei ymmärtääkseni näy vapaassa kassavirrassa? Minua kiinnostaisi paljonko yhtiö käyttää uuden sisällön tuottamiseen, sitä lukua en raportista löytänyt. "Content rights and payables, net" joka on 993 milj.?
Toimitusjohtaja ilmaisi tyytymättömyytensä Warner Median rahankäyttöön ja totesi ettei sijoitusten tuottovaatimukset ole riittävän korkealla. Rahaa on kylvetty minne sattuu miten sattuu ja toivottu että ehkä sieltä tulee jotain hyvää. Käytännössä kaikki raja on sijoitettu takaisin sisällöntuotantoon, jolloin omistajille ei ole jäänyt mitään.
Tärkeimmät luvut:
EPS: 0,69
Net income 475
Net-leverage 2,7x
Markkinat ottivat tuloksen vastaan -7,5% kurssilaskulla, joka hieman palautui markkinoiden auetessa. Kirjoitushetken kurssi on 20,53. Yhtiön taaksepäin katsova PE on 12 ja eteenpäin katsova 8. Kulujen pitäisi laskea synergioiden myötä joka tukee osakekohtaista tulosta.
Uskon että Q2 EPS voi hyvinkin olla tuplat, kun Warner Media saadaan mukaan tulokseen. Enemmän kuitenkin odotan toimitusjohtajan kommentteja. Koska näkemystä ja osaamista hänellä vaikuttaa olevan. Eiköhän se näy tuloksessakin vuoden loppuun mennessä.
Primaris (PMZ)
Tuloskausikatsauksessa haukuin PMZ:n nettialustan Primarchen tuotteiden vähyyden takia. Nyt tilanne on toinen. Nettikaupassa on hyvin tuotteita ja näen sen jo tässä mittapuussa tuoden lisäarvoa asiakkaille ja vuokralaisille. Asiakkaille sen takia, että voivat tilata monen yrityksen tuotteita samalla kuljetusmaksulla. Yrityksille sen takia, että se mahdollistaa jokaisen kaupan toimivan kuten verkkokaupan jakelukeskus. Nyt kauppa ei ole enää riippuvainen fyysisista asiakkaista. Primaris ottaa välistä provision myynnistä. Miten tuottoisaa tämä palvelu tulee sitten lopulta olemaan, sitä en uskalla sanoa. En löytänyt dataa millaisia määriä palvelussa käydään kauppaa. En uskalla ennustaa sen olevan kasvun ajuri, mutta se voi tuoda vuokralaisille lisää tuloja joka taas edistää PMZ:n vuokrausastetta. Sitten taas jokaisella ketjulla on jo oma verkkokauppansa. Eli pelkään edelleen että tästä tulee kallis pannukakku.
Vuokrausaste on kohtuullinen 85,9%. Ymmärtääkseni ostoskeskukset ovat hyvällä paikalla (ainakin yhtiön väittämän mukaan.) Ostoskeskukset voivat olla kuolemassa sukupuuttoon, mutta uskon että hyvällä paikalla oleva keskus vetää jatkossakin asiakkaita. PMZ pyrkii olemaan asiakaslähtöinen kumppani vuokralaisilleen. Tavoitteena on luoda arvoa ja tukea vuokralaisten kannattavuutta. Näin vuokralaiset pysyvät eikä tiloja ole tyhjillään.
Osingon payout ratio on mukava 52,5%. Tavoite on 45 - 50%, eli on varsin mahdollista että osinkoa vähän leikataan. Pidän kuitenkin todennäköisempänä sitä että osinko pysyy ennallaan kunnes ollaan tavoitteessa. Koron kattavuusaste on 6,6 eli ongelmia ei pitäisi tulla.
Vuoteen 2021 verrattuna korkoja maksettiin huomattavasti vähemmän (6 055 vs. 5 054) ja omia osakkeita ostettiin 600 000 kpl. Omien ostot ja pienenevät korot antavat osakekohtaiselle tulokselle noin 5 - 6% myötätuulen. Käytännössä tämä tarkoittaa jo sitä, että Q2:lla nykyinen osinko olisi tavoitellussa payout ratiossa.
PMZ:n tulos ei saa minua hyppimään onnesta. Yhtiöhän nosti ohjeistustaan, eli johto uskoo että kehitys on positiivista. Sitten kuitenkaan eivät tarkalleen osanneet sanoa mitkä tekijät vaikuttivat siihen että tulos on parempi kuin alkuun odottivat. Perus koronasta toipuminen toki mainittiin.
Ei tulos huonokaan ole. Operatiivisen toiminnan kassavirtaa tuli 36 milj. AFFO on 31 milj. Eli hyvällä prosentilla operatiivinen kassavirta muutetaan tuloksi. Kun yhtiö ilmoittaa AFFO payout ration olevan 66,1%, niin nopealla matematiikalla yhtiöön jää rahaa 10,5 milj. eli 0,10 CAD / osake. Pelkästään kumuloituvan varallisuuden vuoksi yhtiön osakekurssin pitäisi nousta 0,4 / vuosi. Eihän se ole nykykurssilla kuin 3%, mutta jos tuo raha saadaan sijoitettua tuottoisasti, samalla kun osinkoa maksetaan 0,8 / vuosi, niin kokonaistuotosta voi tulla hyvä. 0,4 kertyvä varallisuus sekä 0,8 osinko tekee yhteensä 1,2 CAD / vuodessa, joka olisi 9% tuotto. Ihan hyvä.
Vaatii luonnolisesti sen, että yhtiö pystyy sijoittamaan kertyvän varallisuuden omistaja-arvoa luoden.
Muuta
Lyhyesti haluan nostaa muutaman tuloksen Q1:ltä. Coca-Cola: Huipputulos, mutta minusta yhtiön on järjettömästi hinnoiteltu 30 PE:llä. Laitoin kurssihälytyksen lähelle historiallista 20 PE:tä, jolloin kurssi olisi 45$. Tuolloin harkitsen lisäämistä.
Capman: Huipputulos, joka ei johtunut pelkästään sijoitustuotoista. Myös hallinnointiliiketoiminta kehittyi kivasti, vaikka siitä siivoaisi pois voitonjako-osuustuotot. Minusta aiempi laskelmani käyvästä arvosta on edelleen ajankohtainen. Eli noin 3€.
UPM: Lakkoon nähden todella hyvä tulos. Tulos oli viime vuoden tasolla, joka kertoo siitä että markkinat ovat nyt suotuisat. Osto ohjelma jatkuu Nordean puolella.
Visa: Huippu tulos, joka on kivasti edellä asettamaani minimivaatimus EPS:ää. Minimivaatimus oli 6,16$, kun vuoden 2022 EPS on Q2 mennessä 3,53$. Viimeisimmän kurssilaskun myötä osake on valunut alle ostohintani. Tekisi mieli lisätä, kun olisi käteistä.
Epäonnistujina mainitaan sitten muutamia:
3M:llä oli ongelmia hintojen nousun kanssa ja oikeudenkäynnit kasvaattavat yhtiön riskiä. Kaikkien liiketoimintojen marginaaleissa pientä laskua. En ole huolissani, mutta harmittaa kun ostin niin suureen painoon niin kalliilla. Nyt saisi paljon halvemmalla.
Royal Unibrew petti, kun marginaalit tippuivat 20 → 15. Yhtiö ennusti saavansa tuotantohintojen nousut kuluttajalle Q2 aikana, joten vuoden ennuste pidettiin ennallaan. Yhtiö on valunut reilusti alle ostohintani. Tekee mieli lisätä, mutta juuri nyt estää Tanskan osinkoverotus-käytäntö ja käteisen puute. Tässä markkinassa en halua lisätä velkaa.
Mainitaan vielä tuloskatsauksessa haukkumani Annaly Capital Management, jonka EPS oli 0,27 vs. 0,22 osinko. Johto kertoi markkinäympäristön huonontuneen niin, että lähiaikoina tulos lähenee osinkoa, mutta he uskovat että nykyinen osingon taso pystytään pitämään. Tämä rauhoitti minua hieman.
Suurimpana munauksena ilman muuta Fortum. Vaikka huono tulos oli tiedossa, ja suuri osa siitä johtui edelleen Uniperin kirjanpidollisista seikoista, niin tulos on surkea. Jatkossa yhtiön riskiprofiili toki pienenee huomattavasti, kun venäjältä pyritään irtaantumaan. Mutta onpahan ollut surkeaa tekemistä. 50% tuotto on muuttunut 10% tappioksi. Osta ja pidä ei ole kannattanut tässä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti