maanantai 1. elokuuta 2022

Kuukausikatsaus 7/2022

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.Tuloja
3 047,63€
Heinäkuussa maksettiin lomarahat. Tulisipa näin paljon rahaa joka kuukausi! Lisäksi tässä kuussa maksettiin veronpalautusta 2 600€, nyt on laittaa rahaa sijoittamiseenkin. Tämän summan olen korjannut viimevuoden tuloihin, muuten se ei kirjanpidossa näy. Teen taas puskuritilille sekä autotallia varten hieman isommat siirrot eli kaikkea ylimääräistä en voi laittaa pörssiin.

Kulutus
849,8€
Ylimääräisiä kuluja ovat uudet retkeilukengät ja polkupyörän varaosat. Siitä huolimatta hyvällä tasolla kulutus.

Osinkoja.
37,2€

Säästöön
300€
100€ lainan lyhentämiseen, 50€ käteiseksi ja 150€ nordean sijoitustilille. Nämähän on laitettu kuun alussa, kesäkuun tulojen mukaan. Isompi summa näkyy sitten elokuun katsauksessa.

Salkun tilanne
30.7.2022 salkkuni saldo on 24,0% tavoitteesta.
+3 598€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,6%.
Sijoituslainaa -1 543,63€

Nordeaa tuli ostettua, mielestäni sain hyvään hintaan. Jos treidi-tilillä olisi ollut tavoite positio kasassa, olisin tehnyt oston treidinä. Ja se olisi mennyt hyvin :) Ero tähän nykyiseen kauppaan olisi käytännössä ollut se, että olisin myynyt jo osan osakkeista pois, jättänyt 1 - 2 kpl salkkuun ns. palkkiona hyvin tehdystä kaupasta. Tämä siksi, että olisin saanut kasvatettua Nordean positiota hieman, mutta olisin myös vapauttanut pääomani jo muutaman päivän päästä odottelemaan seuraavaa ostotilaisuutta.

Mutta osakkeet ovat nyt pääsalkussa ja sinne toistaiseksi jäävät. En halua käydä aktiivista kauppaa siellä, pelkään että osakkeiden veivaaminen sisään ja ulos liian kevyin perustein jää tavaksi. Siksipä keskitän sen pienempään salkkuun. Pienemmällä pääomalla mahdolliset tappiot (ja toki myös voitot) jäävät pienemmiksi.

Oston seurauksena lainaa on taas enemmän kuin haluaisin. Tätä vauhtia en saa ikinä treidauskassaa kasaan. Jos treidauskassa olisi kasassa, nythän minulla ei olisi yhtään enempää velkaa koska olisin tehnyt ostot sieltä. Tämän takia haluaisin saada sen kokoon: Pysyisin paremmin suunnitelmassani. Elokuuta vasten ei sinne nyt paljoa rahaa tarvitsekkaan, koska ajattelin lomalla tehdä jotain muuta!

Ainiin, aloitinhan minä sen Keskon osto-ohjelmankin. Eli 50€ neljä kertaa vuodessa osakesäästötilille. Osingot ja yli jäävät hilut jaan tasaisesti Keskon ja UPM:n kesken.

Muuta
Tuli sairastettua korona. Ärsyttävästi juuri ennen lomaa. Jälkitautina on nenän tukkoisuutta ja yskää. Toisaalta hyvä että sairastin nyt pois, kun rokotteista on vielä tehoa jäljellä ja ei tarvitse pelätä että iskee kesken loman. Olisin silti toivonut kivempaa aloitusta lomalle.

Minullahan onkin elämäni ensimmäinen kesäloma. 4 viikkoa palkallista vapaata! Ai että! Aiemmin olen ollut kaikki lomat töissä. Yrittäjänä vietin kesäni 2016 ja 2017. Tuolloin oli aika hiljaista asiakkaiden kannalta, mutta ei sitä lomaksi voinut sanoa kun ei ollut rahaa tehdä mitään. Nyt täytyy opetella lomailemaan. Jossain varmaan pitäisi käydä, ettei lomasta käytännössä tule 4 viikon viikonloppu jolloin istun kotona syömässä suklaata. Toivotaan ettei lomasta tule pelkkää suorittamista.

Sen välttämiseksi ajattelin olla kirjoittamatta blogiin mitään elokuun aikana. Viimeiset Q2 raportit pitää lukea läpi, elokuun lopulla tulevat viimeiset ja silloin julkaisen tuloskausikatsauksen. Muuten yritän olla vahtaamatta salkkua, se tekee varmasti hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti