lauantai 8. heinäkuuta 2023

Nordnet nostaa superluoton korkoa

Juuri kun olen taas rohkaistunut nostamaan sijoituslainaa, niin nordnet nostaa superluoton korkoa 2% → 3,5%. Kirjoitushetkellä lainaa on 2 300€. Tällä korolla ja tuolla lainasummalla en vielä joudu konkurssiin, mutta sen sijaan että maksaisin lainaa pois hiljalleen samalla kun kerään käteistä, nyt kannattaa ilman muuta priorisoida lainan maksua. 2% korko on jo sellainen että lainan nostamiseen oli isohko kynnys. Nyt on helppo kääntyä sen puoleen että lainaa ei kannata pitää.

Minua on alkanut nyrpimään Nordnetin tyyli. Ensin mainostetaan miten superluotto on hyvä laskumarkkinassa. Sitten lasketaan sijoitusten lainoitusarvoja ja nostetaan korkoa lyhyellä varotusajalla. Tiedän kyllä että koronnostot ovat "superluoton ehtojen mukaisia" kuten tiedotteessa asia ilmaistaan, mutta kovin asiakasystävällistä se ei ole.

Nordnetin palvelut menevät jatkuvasti huonompaan suuntaan. Viime aikoina ovat myös päättäneet että kanadalaiset REIT:it ovat paketoituituja sijoitustuotteita (PRIIP-tuotteita) eikä niitä saa enää ostaa koska avaintietoesitettä ei ole suomeksi. Tämä helpottaa primariksen jatkosuunnitelmia, kun on niin pienellä painolla, mutta H&R Reittiä en haluaisi myydä pois. Toivotaan että tekevät tämän suhteen uuden linjauksen nopeasti.

Koko pulju alkanut ärsyttää sen jälkeen kun odottelin viime syksynä Visan osinkoja yli 2 viikkoa. Tiedusteluihini vastattiin, että kyse on alisäilyttäjän viiveestä johon Nordnet ei voi vaikuttaa. Sharevillessä joku ruotsalainen käyttäjä oli kysyny samaa ja saanut passiivisagressiivisen kommentin sijaan selvityksen miten Nordnet on ollut yhteydessä alisäilyttäjään ja osingot pitäisi tulla viikon sisällä.

Toistaiseksi sijoitukset pysyvät Nordnetissä, mutta Mandatum ja Nordea houkuttelevat jatkuvasti hieman enemmän.

Seuraavat 3 - 6kk maksan sijoituslainaa pois entistä nopeammin. Sen jälkeen jatkan käteisen keräämistä ja treidisalkun kasvattamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti