maanantai 11. maaliskuuta 2024

Siirsin Capmanit osakesäästötilille

Tähän asti minulla on ollut osakesäästötilillä vain pienet positiot UPM ja Keskoa. Näihin molempiin on osto-ohjelma menossa, joten painotus kasvaa hiljalleen. Yritin nyt keksiä, miten saisin käärittyä hieman enemmän prosentteja tai edes prosenttien kymmenysosia tuotoksi salkkuuni. Perimmiltään kyse on tästä kaaviosta, jonka jaan aina vuosikatsauksen yhteydessä. Näin monen sijoitusvuoden jälkeen tuoton osuus saisi olla huomattavasti korkeampi. Ratkaisuna ajattelin siirtää yhden täyden position osakesäästötilille.


Tuumasta toimeen: Vuonna 2023 olisin säästänyt noin 40€ veroissa, jos Capmanin osingot olisivat menneet verovapaasti osakesäästötilille. Tuolla rahalla olisin saanut 1 kpl lisää UPM:n osaketta, joka taas toisi 1,5€ lisää osinkoja 2024. Ei kovin mittava muutos, mutta muutos parempaan kuitenkin. Muutama kymppi lisää varallisuutta kumuloitumaan. Suurin osa varallisuudesta tulee jatkossakin pysymään Nordnetin arvo-osuustilillä. Osakesäästötililtä ei kannata nostaa rahaa pois, tällöin menetän veroedun. Haluan että minulla on liikkumavaraa käteisen kanssa. Osakesäästötilillä ne makaavat nollakorkoisella tilillä tai sitten olen pakotettu työntämään rahat takaisin markkinoille.

Miksi Capman? Myymällä sain realisoitua noin 1 000€ edestä tappioita, joka tuo pientä tukea verotuksen kanssa. Capmanin tuotto tulee todennäköisesti jatkossakin koostumaan suurilta osin osingoista, joten osake kannattaa parkkeerata mielummin osakesäästötilille maksimoidakseni veroedun. Toinen vaihtoehto olisi Mandatum, jolla epäilen olevan samanlainen tilanne. Mandatum on niin pienellä painolla salkussa, että sitä olisi mielellään tankannut osingoilla lisää. Mandatum on kuitenkin plussalla, joten olisin kerryttänyt verovelkaa siirtämällä ne. Tämä kallisti vaa'an Capmanin puoleen.

Ostin Capmania Nordean OST:lle 1 530 kpl hintaan 1,974€. Nykyisen suunnitelman mukaan myyn ne pois Nordnetistä kun kurssi ylittää 2€ saaden tästä hieman extraprosentteja salkkuun. Myyn osakkeet aiemmin jos tarvitsen rahan käyttöön yllättäen. Tällä hetkellä osakesalkkuni on 3 000€ velkaa käyttötilille. Maksan velan takaisin kun saan omistuksen myytyä Nordnetistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti