perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kuukausikatsaus 5/2018

TOUKOKUUN KUUKAUSIKATSAUS.

Yritystoiminnasta tienasin
695€
Menee joka kuukausi hieman yli sen mitä keskiarvona saisin tienata, jotta pysyn alle 10k alv rajan.

Palkkatuloja
1744,66€
Jos olisin vakiotyössä, niin en tiedä mihin saisin kaiken rahan kulumaan, kun tienaisin 1800€ nettona joka kuukausi. Tässä taas 3 viikon palkka.

Vähennettäviä kuluja kertyi
164,96€
Kirjanpitäjä oli hyvä vaihdos, säästän joka kuukausi yli 50%. Entinen maksoi 89€+alv kuukaudessa, nykyinen maksaa 45€ kuukaudessa. Ei olisi ikinä kannattanut lähteä siihen rahastukseen mukaan, mutta aloittelevana yrittäjänä en osannut tai jaksanut kieltäytyä tai tehdä asialle mitään, kun oli niin paljon muutakin tekemistä ja byrokratiaa joka suuntaan.

Elämiseen jäi
2274,7€

Sijoitustilille
1 280€
Sinne meni kaikki käteinen. Ei jäänyt mitään. Vaikka hyviä ostopaikkoja varten sitä kasvatellaankin, niin vähän harmittaa kun kaikki menee ja taas joutuu helposti sen 6kk säästämään, jotta on sama 3 000€ kasassa.
Lisäksi sain 500€ syntymäpäivälahjaksi Sammon osakkeisiin. Pitkään jo halunnut ostaa Sampoa, nyt ei ole mitään tekosyytä jättää ostamatta.

Osinkoja kertyi
55,1€
Osinkojen suhteen hiljaisempi kuukausi. Alkukuun ostoksella saankin ensivuonna kivasti näihin tyhjiin kuukausiin täytettä.

30.5.2018 Salkkuni saldo on 11,8% tavoitteesta. Käteispaino sijoitussalkussani on 0%.

Kuun alussa tekemäni ostos imaisi käyttötilin tyhjäksi. Motivoivaa kun kuukauden 3. päivä ja tilillä on 700€. Tämä oli toki vain hetkellistä, koska jouduin ottamaan käyttötililtä rahat pois osakeostoon, ettei tarvitse odottaa tilisiirtoa Bank Norwegianilta. Ostin AT&T:tä syystä että mielestäni osakkeen lasku oli ylireagointia Q1 osavuosikatsaukseen, ja vielä kun euro on vahva niin sain siitä hieman vipua ostovoimalleni.

Syntymäpäivälahjaksi sain 500€ rahaa Sammon osakkeisiin. Lisäksi Nordnetin tarjouksen vuoksi tankkasin lisää Sampoa ja Kemiraa, molempia 200€, 1€ välityspalkkiolla. Mielestäni Kemira on liian kallis ja tuli tehtyä ostos ehkä turhankin nopealla päätöksellä. Lisäksi kumpikaan ei maksa osinkoja kuin aikaisintaan maaliskuussa, joten olisin helpostikin ehtinyt odottaa parempia ostopaikkoja...

Nyt kun saisi vielä 4 000€ osakeostoihin tänävuonna, niin mielestäni minulla on hyvä salkku kasassa, joka tuottaa tasaisesti ympäri vuoden. Tämän jälkeen alan pohtimaan painotuksia ja panostamaan rahastoihin. En halua että salkku paisuu 20 yhtiöön. jolloin en ehdi seuraamaan omistamieni yhtiöiden tilannetta. Nytkin jää helposti osavuosikatsaukset lukematta.

Mitä kouluun tulee, niin näyttää siltä etten pääse tekemään harjoitteluani kesän jälkeen, mikä valitettavasti tarkoittaa sitä että varmat työkeikat jää saamatta. Harmittaa, juuri olin mielessäni iloinnut miten työputkessa alkaa vihdoin näkyä valoa tunnelin päässä. Vielä pitää kituutella tämän vuoden loppuun, jos sitten helpottaisi. Alkuvuoden hyvät tulot kyllä näkyvät salkussa, ja tämä näkyy parempina osinkoina jotka lämmittävät mieltä loppuvuoden pimeinä kuukausina. Noh, onneksi kuukauden viimeisenä päiväna pomo alustavasti kyseli, pääsisinkö tekemään puolikasta työpäivää syksyllä. Tämä olisi minulle paremmin kuin hyvin sopiva ratkaisu, ehtisin hoitaa koulun, ehtisin pyörittää yritystä, ja saisin vakaata tuloakin. Vielä ei kannata juhlia, liikaa epävarmuuksia ilmassa, mutta jotain pientä uskoa tulevaisuuteen tuli taas tästä mahdollisuudesta.

Nyt olen tienannut suhteellisen mukavasti, mutta olisi kiva saada jotain vakaampaa ja varmempaa, niin uskaltaisi sijoittaakkin enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti