perjantai 1. helmikuuta 2019

Kuukausikatsaus 1/2019

TAMMIKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019
Uudistuneen kuukausikatsauksen avulla pystyn paremmin seuraamaan minulle tärkeitä lukuja kohti taloudellista määränpäätä. Tavoitteena on selkeyttää kuukausikatsausta, jotta vältyn turhilta yhteen ja vähennuslaskuilta joka kuukausi. Tammikuun katsauksessa olen hieman avannut otsikoita.
Palkkatuloja (Kaikki mikä maksetaan verokortilla)
747,46€
Työharjoittelun takia en ole ottanut paljoakaan töitä vastaan. Harmittaa, mutta yritän nyt keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Palkkatulot ovat joukuussa tehtyjä vuoroja. Vähäinen aktiivisuus töissä näkyy helmikuun tuloissa.

Yritystoiminnan tuloja (Kaikki mistä laskutan yrittäjänä)
79,03€
Näihin lukuihin pitänee tottua. Kuten olen kirjoittanut, jatkossa saan rahaa jos saan asiakkaita, mutta säännöllisiä tuloja ei ole.

Kulutus
(Omat kuluni kahden hengen taloudessa, jossa toinen tienaa säännöllisesti kohtuu palkan ja toinen olen minä. Käytännössä katson kuun lopussa paljonko verkkopankista on lähtenyt rahaa vähentäen siitä säästöön laitetun summan. Tähän summaan lisään 50€ käteisena suoritettuihin maksuihin, joita tulee mm. Lidlistä. En näe intoa säästellä kuitteja ja laskea käteistä eurolleen.)
242,09€
Kohtuulliset menot. Tästä summasta 150€ on ruokaan & bensaan. Loppu sisältää liittymän ja pankkitilin säilytysmaksun.

Osinkoja (Kuukaudessa saamani osingot bruttona)
20,4€
Tylsä aloitus vuodelle. Onneksi helmikuu tuo jo helpotusta.

Säästöön (Summa, jonka "korvamerkitsen" sijoittamista varten. Esimerkiksi asuntoon säästetty summa ei näy tässä, koska asuntoon säästäminen ei suoraan vie minua kohti tavoitteitani)

1550€
Joululahjaksi saamani 500€, jonka laitoin yhdessä oman rahan kanssa ostotoimeksiantona sampoon, ei mennyt läpi, joten siirretään summa sijoitustilille odottamaan parempia ostoaikoja. Teliaa tuli tehtyä heräteostos Q4 katsauksen jälkeen. Toivotaan vakaata kasvua lähivuosille. Tässähän alkoi hyvin tämä "välivuosi" sijoittamisen suhteen.

Salkun tilanne (Vertaan salkun kokoa tavoitteeseen, sekä käteisen painotusta salkussani. Yritän kommentoida salkun kehitystä lyhyesti.)

1.2.2019 Salkun koko on 15,9% tavoitteesta. Käteisen painotus on 6,8%. Luotan siihen, että töitä on jatkossakin, joten uskalsin sijoittaa käyttötililtä 1/3 tässä kuussa. Ompahan motivaatiota tehdä töitä jatkossakin, kun tili näyttää tyhjältä.

Tammikuussa salkun arvo on noussut 6,91%. Joulukuussa päätin olla hätäilemättä ostojen kanssa, koska yleensä olen liian aikaisin liikkeellä. Olisi kannattanut hätäillä, kun Sampoonkin olen ostopaikkaa kytännyt. Tasaista nousua ollut tammikuun ajan, enkä olekkaan enää niin varma, että tullaanko lähiaikoina alas. Pyrin jatkamaan käteisen lisäämistä, vaikka en tammikuussa malttanutkaan pysyä suunnitelmassani.

Pohdintaa
Entiseen tapaan kirjoittelen kuukaudelta kuulumisia, jotta voin jälkeen päin katsoa millä fiiliksillä olen ollut. Toimii päiväkirjana.

Tammikuun olen ollut työharjoittelussa, eli tehnyt kolmivuorotyötä ilmaiseksi. Minkäs teet, pakko nämä on saada tehtyä jos aikoo valmistua. Työharjoittelussa on ilmaisen työn lisäksi ärsyttänyt kuunnella muiden kitinää siitä, miten palkka ei riitä mihinkään. Olisin erittäin tyytyväinen 2 800€ peruspalkkaan, ja lisät päälle. Harmittaa että lapsettomat ja velattomat vuodet menivät työttömänä. Ei auta katkeroitua.

Osakkeita tuli ostettua 1 000€ enemmän kuin olin suunnitellut. Toisaalta tulojakin oli enemmän kuin pelkäsin. Ensi kuu onkin sitten hiljaisempi, koska minulla ei ole ollut paljoakaan aikaa tehdä töitä harjoittelun ohella. Vuoroja on toki ollut tarjolla. Jatkossa tartun niihin useammin, kun ei tarvitse sitoutua muuhun kuin kouluun. Myös kutsu työhaastatteluun on tullut, joten uskon että saan valita vuoroja hieman vapaammin jatkossa. (Kunhan saan haastattelun sovittua.) Sijoittamisen tavoitesummasta 77,5% saavutettu kuukaudessa. Aion silti jatkaa minimissään 50€ kk sijoitusta, vaikka tavoite täyttyisikin hyvissä ajoin ennen vuoden loppua.

Mitä vuoden muihin tavoitteisiin tulee, niin pitkästä aikaa olen jaksanut urheilla tavoitteellisesti. Olenkin huomannut vanhan innon löytyvän. Tulokset nousee ja jaksaminen paranee. Krooninen v*tutus on hävinnyt käytännössä kokonaan. Elämä voittaa. Voin sanoa olevani tyytyväinen yritystoiminnan himmaamiseen: Elämänlaatu on noussut kohisten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti