torstai 1. elokuuta 2019

Kuukausikatsaus 7/2019

HEINÄKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
1689,66€
Rahaa alkaa taas kerääntymään tilille. Siitä onkin hetki on ollut vastaava tilanne. Kivaa.

Yritystoiminnan tuloja
41,82€
Enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta varoittelin asiakkaita jo etukäteen, että olen kesän kolmivuorotöissä, joten ajan saaminen samalle päivälle ei onnistu.

Kulutus
285,52€
Kulutus sisältää 2€ palvelumaksu, 6,34€ Moi liittymä ja 227,18€ ajoneuvoveron. Lisäksi lisäsin summaan mielivaltaisen 50€ käteisostoksista. Ruokarahaa en laittanut tässä kuussa, koska myin 400€ edestä S-ryhmän osuuksia, ne rahat menivät suoraan ruokatilille.

Osinkoja
21,4€
Vuoden toinen ja viimeinen tyhjä kuukausi, jolloin osinkoa maksoi ainoastaan HR.

Säästöön
100€
16€ superluoton lyhentämiseen ja 14€ kk-säästämisen toimeksiantoa varten. Loput käteiseksi odottelemaan.

Salkun tilanne
30.7.2019 salkkuni saldo on 17,7% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,6%.
Sijoituslainaa -500,12€
Käteisen osuus laskettu velattomasta arvosta.

Tässä kuussa tapahtuikin paljon. Siirsin 200€ trading tilillle (Miellän tämän elokuun säästöksi, vaikka tapahtuikin heinäkuun puolella, joten ei näy laskelmissa.) Kokeilin päiväkaupan harrastamista viputuotteilla. Huomasin ettei toimi, koska myynti- ja ostolaidan välin kurominen kiinni ei olekkaan niin helppoa. Muutaman voitollisen kaupan tein, todella usean tappiollisen. Onnistuin yleensä arvioimaan kurssin liikkeen oikein, mutta se ei riittänyt nostamaan ostolaitaa voitolliseksi. Jatkan harjoittelua mutta päiväkaupan unohdan toistaiseksi. Pienellä pääomalla on parempi keskitty 2 - 5 päivän kauppoihin. Päivän sisäinen kauppa vaatinee suuremman potin käteistä, jotta kauppaa voi käydä suoraan osakkeilla. Mainittakoon vielä että treidaamisen harjoittelun myötä syy-seuraussuhteet alkoivat kiinnostaa paljon enemmän. Uskon tämän olevan hyvä tie kehittyä sijoittajana. Oppirahoja on maksettava jne.

Olin noin viikon verran keskittynyt treidaamiseen, joten oli jäänyt huomaamatta että Sampo oli tippunut 7,5% miinukselle. Tämä selittää käteisen osuuden tippumista. Ostin sampoa lisää 32kpl hintaan 37,74€. 700€ ostin käteisellä ja 507€ superluotolla. Sampo on jälleen salkkuni suurin omistus 13% painotuksella. Hetkellisesti tuota paikkaa piti Nokia Q2 tulosnousun jälkeen. Ostohinnalla sampo tarjoaa 7,5% osingon, mikäli se pysyy tämän vuoden tasolla. P/E luku on 12. Mielestäni nuo kaksi lukua ovat riittävä indikaattori ostamaan yhtiötä, jolla on Sammon track record. Tiedän Nordean tuovan haastetta Sammon tuloskasvulle, mutta pitkällä tähtäimellä uskon myös Nordeaan.

Superluoton vuoksi kuukausisäästäminen ei tule onnistumaan taaskaan 2 - 3 kuukauteen. Harmillista, mutta en halua kk-säästämisen estävän hyvään tilaisuuteen tarttumisen. Seuraavien kuukausien agenda on jälleen lainan maksaminen pois ja käteisen kasvattaminen.

Muuta
Tämäkin kuukausi mennyt töissä. Aikaa tai energiaa ei ole ollut muuhun. Ristiriitaiset fiilikset, kun kirjoittaessa töitä on 3,5 viikkoa jäljellä. Kivaa että jää aikaa taas muuhunkin. Silti raha olisi kivaa jatkossakin. Juuri nyt ei innosta muutamien satasien kerääminen sieltä täältä yksittäisistä keikoista. Olen valmistumassa ammattiin jossa 3-vuorotyö on enemmän sääntö kuin poikkeus, joten lienee parasta opetella nauttimaan elämästä siinä ohessa.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti