lauantai 7. syyskuuta 2019

Fiiliksiä vuoden 2019 kesästä

Kesä on nyt taputeltu. Minulla loppui kesätyöt 25.8. ja koulu alkoi 26.8. Yritin ottaa yhden viikon kevyesti, mutta eipä se onnistunut kovin hyvin. Koska vuoden tavoitteena oli mm. löytää uudelleen into harrastaa liikuntaa, niin täytynee peilata kesää myös muuten kuin taloudellisesti. Katsotaan siis mitä kesästä jäi käteen, ja millä fiiliksillä aloitetaan uusi lukuvuosi. Tuliko levättyä? Kannattiko lopettaa säännölliset työt yrittäjänä ja keskittyä palkkatöihin?Töissä oli kivaa. Erityisesti nautin palkkapäivistä. En voi sanoa etteikö välillä olisi väsyttänyt tai v*nut. Suurin ongelma työssäni oli työajat, kun 3 viikon työlistassa yhdessä viikossa on yksi vapaa, yhdessä viikossa 2 vapaata ja yhdessä viikossa 3 vapaata. Välillä tuntuu että seuraava kunnon vapaa on ikuisuudelta tuntuvan ajan päässä.

Toukokuussa tienasin 1697,62€
Kesäkuussa tienasin 2611,47€
Heinäkuussa tienasin 1731,48€
Elokuussa tienasin 2109,94€

Kesän aikana kertyi tuloja siis huimat 8150,51€ neljän kuukauden aikana. Reilut 2 000€ kuussa. Joitain lisiä on vielä tulossa muutamien satasien edestä. Mukava muutos siihen, kun yrittäjänä tienasin heinäkuussa 200€. Joka tapauksessa pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja tarttua työtarjouksiin. Ei vain töiden jälkeen ole oikeen palautunut. Sunnuntai loppui työt ja maanantaina alkoi koulu. Eikä koulun aloitus ollut mikään "pehmeä lasku" niin kun olin toivonut.

Kesän jälkeen tilillä oli Elokuun viimeinen päivä 8 600€. Sillä rahalla nyt ottaisi rennosti ensi kesään asti. Rahalla myös maksaisi lainan lyhennykset vuoden verran, mikäli meille asuntolainaa myönnettäisiin. Haluaisin pitää tämänkin option olemassa, mikäli hyvä asunto tulee kohdalle. Tämä vaatisi sen, että jaksaa tehdä töitä tasaiseen tahtiin vaikka ei ole pakko. Hankalaa varsinkin Syyskuussa, kun tyttöystävä on lomalla ja kotona kaiket päivät, niin ei itse huvita olla ensin koulussa ja sitten töissä. Ehkäpä tämä tästä helpottaa hiljalleen kun pääsen opiskelurytmiin.

Treenien osalta kesä on mennyt niin hyvin kuin kolmivuorotyössä voi odottaakkin. Väkisin pitänyt vääntäytyä salille tai lenkille. Liikunnan riemua en ole paljoa kokenut. Tämä ei ole sellaista elämää mitä itse haluan elää, joten sen puolesta on motivaatiota valita työpaikka jossa mukavammat työajat. Tämä vaatii ajatuksen siirtämistä hetkeksi sijoittamisesta opiskeluun. Olen huomannut olevani onnellisempi silloin kun löydän tasapainon sijoittamisen ja työn, urheilun ja lorvailun sekä tietokonepelien ja itsensä kehittämisen välillä. Minulla on paha tapa antaa yhden asian viedä mennessään, jolloin keskityn sijoittamiseen tai urheiluun muiden asioiden kustannuksella. Yllättävää että koulusta ei jää mitään päähän, kun luennotkin tutkin osakkeita.

Treenejä on kuitenkin kertynyt kohtalainen määrä. Yhteensä olen käynyt lenkillä tai salilla 1.5. - 31.8. välillä 72 kertaa. Se tarkoittaa keskimäärin 4 treeniä viikossa. Riittävä määrä kuntoilijalle, vaikka toivoisin kyllä ehtiväni harrastamaan enemmän. Tuloksissa pientä parannusta, joten voinee sanoa että olen silti tyytyväinen. Kesän riennot ovat jäänet vähälle. Ei ole ollut aikaa tai energiaa.

Vuoden tavoitteena oli myös tehdä enemmän asioita mistä nautit. En koe että tämä on toteutunut kesän aikana. Ongelmana on se, että vaikka kuinka liikunnasta nautinkin, niin liian usein täytyy valita käynkö salilla vai teenkö jotain muuta. Varsinkin iltavuoro-päivinä ei ollut aikaa kahteen asiaan. Tai eihän tämä liikunnan vika ole, vaan työn vika enemmänkin. Yhdessä päivässä ei ehdi töiden ja salin lisäksi tekemään paljoa ylimmääräistä. En silti koe että työ ja liikunta tarjoaisi minulle riittävästi mielekästä sisältöä elämään.

Vielä on vuotta jäljellä, joten pyritään saamaan onnistumisia muidenkin tavoitteiden kohdalla, säästämistä ja sijoittamista unohtamatta. Obviously.

2 kommenttia:

  1. Tuon kolmivuoron kanssa kun oppisi elämään niin tekisin tätä hommaa enemmän kuin mielellään mitä teen :) On vain iltavuorojen aamut niin "kiireellisiä" ja kun kerrankin saa nukkua vähän pidempään ettei jaksa lenkkeillä yms järkevää tehdä aamuisin. Lapset ovat menneet ehkä kouluun jo ennen heräämistä varsinkin jos heillä kasin aamu. Sitten ilta töissä ja kotiin kun lapset nukkumassa. Aamut taas niin aikaisia ettei sitten töiden jälkeen jaksa ilman päikkäreitä juurikaan urheilla tai tehdä jotain järkevää niin menee se ilta sitten ohi. Lapsien hoitoa tulee tietenkin vaikkei aina jaksaisi mutta toisinaan siitä puuttuu nautinto :) Ja sitten jos viikon vapaita edeltää yövuorot niin vapaat menee hieman tokkurassa rytmiä hakien. Kärjistin aika tavalla esimerkkiä, mutta pointti aukeaa varmaan hyvin. Tarttis varmaan vielä hieman sopeutua tähän kolmivuoroon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tunnistan kyllä tuon tunteen. Iltavuoroja ennen ei ehdi mitään, aamuvuorojen jälkeen ei jaksa mitään. En usko että tähän voi tottua, ellei sitte työpaikalla ole esim. viikko ja viikko.

      Poista