sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Kuukausikatsaus 8/2019

ELOKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
2030,58€
Viimeinen palkka kesätöistä. Sisältää heinäkuun lisiä sekä elokuun peruspalkan. Rahaa on ikävä jo nyt :(

Yritystoiminnan tuloja
79,36€
Todellisuudessa hieman enempi. Tästä on vähennetty kirjapito, jonka maksoin vahingossa kahdesti. Ensimmäinen lasku jäi huomaamatta ja maksoin sen juuri ennen maksukehoitusta. Maksukehoituksen maksoin paniikissa senkin noin viikon myöhässä. Näin vähäisellä yritystoiminnalla en muista tarkistella firman sähköpostia säännöllisesti joten teinkin päätöksen lopettaa kirjanpito vuoden loppuun. Teen sen jatkossa itse tai alan käyttämään OP kevytyrittäjyys palvelua.

Kulutus
752,28€
Ostin uuden polkupyörän. Lisäksi tuli käytyä yökerhossa työkavereiden innoittamana. Muita maksuja on moi 6,39€, muutama 2,60€ hintainen kouluruoka ja kuukausittainen pankin palvelumaksu 2€. 150€ laitoin rahaa ruokatilille ja jälleen mielivaltainen 50€ Lidlin käteisostoista, joita onkin tässä kuussu tullut normaalia enemmän. Kovat on kulut, mutta pyörä tuli todella tarpeeseen ja yökerhossa oli hauskaa. Vähän silti harmittaa kun kulut ovat nyt jo viime neljänneksen tasolla ja yksi kuukausi vielä elämättä.

Osinkoja
199,9€
Tämä tuntuu jo ihan keskiverto kuukaudelta. Ei ole kovinkaan pitkä aika kun pidin yli 100€ osinkoja suurena osinkokuukautena.

Säästöön
200€
Tällä kertaa euroakaan tästä summasta en käyttänyt sijoituslainan lyhentämiseen, sillä summa on laitettu treidaus-tilille viime kuun puolella. Lasken summan tämän kuun säästöksi, koska niin sen olin alunperinkin suunnitellut.

Salkun tilanne
01.9.2019 salkkuni saldo on 17,1% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,19%.
Sijoituslainaa -343€
Käteisen osuus laskettu velattomasta arvosta.

Ehdin jo juhlia, että treidaus salkkuni on mukavat 5% voitolla tämän kuun osalta. Kuun lopussa olikin Bull sertifikaatti hopeassa, kun se rysähti. Jäin lopulta tappiolle (tästäkin) treidauskuukaudesta. En montaa euroa, mutta 200€ salkussa prosentuaalinen pudotus on jo tuntuva. Tuon jälkeen en olekkaan treidausta harrastanut ja nyt tuntuu että parempi antaa ajatusten hautua hetki, ennen kuin jatkan aktiivista rahan häviämista. Uskon edelleen, että pystyn tekemään pientä tuloa treidaamalla, kunhan vältän typerät virheet. Esimerkiksi reaaliaikaisten kurssien puuttuminen on aika typerää, jos aikoo tehdä kauppaa minuuttien - päivien sisällä. Edelleen uskon myös että treidaus ja muukin pitemmän ajan position ottaminen opettaa minua lopulta paremmaksi sijoittajaksi kuin pelkkä osta ja unohda. Oppirahoja on maksettava ja harmittavan paljon tämä vie aikaa ja ajatusta kaikelta muulta, mutta eipä sitä tarvitse päivittäin harrastaa. Mainitaan vielä että treidaussalkussa olevia rahoja en laske käteiseksi.

Muuta
Kesästä ajattelin kirjoittaa oman yhteenvedon. Töissä oli lopultakin aika kivaa mutta onpahan kiva palata kouluunkin. Raha on kivaa mutta kolmivuorotyö ei ole. Jos ei muuta, niin sain ainakin näkökulmaa minkälaiseen työhön voisin tulevaisuudessa sopeutua. Tämä on motivoinut sen verran, että haluan hoitaa koulun vähän paremmin, jotta jätän enemmän vaihtoehtoja työllisyyden suhteen. Panostan siis hieman enemmän oppimiseen ja hieman vähemmän sijoittamiseen seuraavat 6 kuukautta. Hoitoalalla eivät työt lopu, mutta olisi kiva pystyä myös vähän itse valitsemaan työpaikkaa. Työpaikan ilmapiiri ja työajat ovat suurimmat asiat jotka itseäni mietityttävät.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti