torstai 9. tammikuuta 2020

Tavoitteet vuodelle 2020

Noniin, on tullut aika potkaista uusi vuosi ja uusi vuosikymmen käyntiin toden teolla. Nyt ei muistella menneitä, vaan suunnitellaan tulevaa tavoitteiden merkeissä. Yksi kriteeri tavoitteille on niiden seurannan helppous. Viime vuonna minulla oli liikaa muistettavaa joka kuukausi, jolloin huomasin mm. tavoite lehden olevan välillä usean kuukauden jäljessä. Tavoitteiden lätkiminen exceliin pitäisi olla hauskaa, ei rasittavaa.Osinkotavoite pysyy ennallaan, eli vuosia sitten laskemani 20% nousu. Kaivoin excelin syövereistä sellaisen luvun kuin 1 716€. Tämähän täyttyi jo viime vuonna, joten uskon ettei ongelmaa sen suhteen ole. Tuo on siis osinkotavoitteeni bruttona. Pidän osinkotavoitteeni ennallaan, koska havittelemani 20% kasvu tulee olemaan kova tavoite viimeiset vuodet. Etumatka on tarpeen.

Mainittakoon että tulevien vuosien osinkotavoitteet ovat seuraavat.
2020: 1 716 €
2021: 2 060 €
2022: 2 470 €
2023: 2 965 €
2024: 3 560 €
2025: 4 270 €

Alkuperäisen tavoitteen mukaan minunhan pitäisi olla miltei taloudellisesti riippumaton vuonna 2025. Ei taida riittää  reilun 4k osingot :D

Asuntolaina on maksettava pois vaikka opiskelija olenkin. Tänä vuonna pyrin maksamaan oman osuuteni lyhennyksistä. Haluaisin tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, mutta en usko että niitä kannattaa suunnitella ennen töihin pääsemistä. Säästän lisäksi minimissää 25 € / kk "asuntoon" eli säästötilille autotallin rakennuttamista varten. Todellinen säästäminen autotallia varten alkaa vasta työelämään päästyäni, mutta en halua tuolloin aloittaa nollasta.

Haluan säästää myös elämiseen puskurirahastoa yllättävien suurempien menojen kannalta. Tänä vuonna siihen riittänee 25€ / kk. En halua asettaa tavoitetta joka stressaa pitkin vuotta.

Sijoittamiseen haluan panostaa hieman enemmän, mutta juuri nyt saan paremman rauhan kun en laita liikaa rahaa pörssiin. Tavoitteena on säästää 1 000€ uutta rahaa salkkuun seuraavan 12 kk aikana. Minimisijoitus on edelleen 50€ / kk.

Tavoittelen edelleen 10% käteispainoa. En tule tähän aktiivisesti pyrkimään, mutta pidän sen mielessä. Nykyisellä salkullani se tarkottaisi noin 4 300€ käteisenä. Ei mikään mahdottoman suuri summa. Jatkan silti kuukausisäästämistä indeksirahastoon sekä kuukausittaisia osakeostoja Nordeassa. Käteisen kasvu hoituu osingoilla.

Lisäksi: Tämä ei ole suoranaisesti taloudellinen tavoite, mutta sen avulla pääsen ensi vuonna huomattavasti parempiin tuloihin. Valmistu! Opintopisteitä on nyt kasassa 126 / 210.

PS. Olin unohtanut yhden käyrän vuosiraportista. Tässä näkyy salkun kuukausittainen kasvu suhteessa tavoitteeseen.


On sanomattakin selvää, että vuoden tavoitteena on pitää käyrä noususuunnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti