torstai 1. huhtikuuta 2021

Kuukausikatsaus 3/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
966,7€
Aloitin pidemmän työsopimuksen 22.3. mutta palkanmaksu ei ilmeisesti ehtinyt mukaan. Tulee ensi kuussa. Nämä tulot on  helmikuun ja maaliskuun keikoista. Toivottavasti viikonloppukeikkoja tulee jatkossakin, niin ei tarvi elää vain kaupungin palkalla: Kyseessä on surkein palkka mitä hoitajille maksetaan lähikuntiin verrattuna.

Kulutus
1 265,19€
Tässä kuussa oli viimeiset vakuutukset jotka maksan täysin omasta pussista. Jatkossa nekin kulut puolitetaan. Tässä on myös opintotuen takaisinperintää 1 kuukausi. Käytännössä kai kuluksi pitäisi laskea vain korko, ja sitten vähentää yksi opintotukikuukausi viime vuoden tuloista. Mutta en jaksa lähteä siihen. Uskoisin että tulevaisuuden kulutus tulee olemaan 800€ tuntumassa, ihan kohtuullinen.

Osinkoja
61,3€
Maaliskuu oli joskus vuoden parhaimpia osinkokuukausia. Ei enää.

Säästöön
200€
Koko summa käteiseksi. Silti käteisen prosentuaalinen osuus on laskenut johtuen huimasta arvonnoususta.

Salkun tilanne
31.3.2021 salkkuni saldo on 20,0% tavoitteesta.
+ 3 180€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 7,7%.
Sijoituslainaa 0€

Ai että näin nousukaudella on helppoa ja hauskaa olla sijoittaja. Arvonnousua reilusti yli kuukauden bruttopalkan. Salkku jälleen ATH-lukemissa.

Olen odotellut ostopaikkoja, josko saisi velkavipua käyttöön. Toistaiseksi olen kuitenkin malttanut kerätä käteistä suunnitelman mukaan. Kun saan kaivatun 10% käteisposition, voin tuon tavoitemäärän ylittävältä osalta laskea tuottovaatimustani ja näin ollen ostaa osakkeita vaikka ne vaikuttavatkin hivenen kalliilta.

Esimerkiksi arvonmäärityksen perusteella oli tarkoitus ostaa 3M companya 185$ hintaan. Tällöin kurssi oli 188$ joka oli mielestäni liian lähellä asettamaani 190$ ehdotonta ylärajaa. Jos käteinen olisi yli tavoitteen, olisin varmasti tehnyt jo ostot tuohon 188$ hintaan. Nyt jäin rannalle ruikuttamaan. Olen odotellut kurssilaskua, mutta tämä mokoma on noussut silloinkin kun muut laskevat.

Olisi tarkoitus kirjoittaa tästä 3M:n arvonmäärityksestä oma kirjoituksensa, mutta minulla kävi siinä pieni vahinko. Olin laskenut eri skenaarioiden luvut väärin ja se sitten sotki koko arvonmääritykseni ja kirjoituksen pohjan. Katsotaan saanko tekstiä ikinä julkaisukuntoon. Tarinalle saadaan loppu vasta kun päätän lopulta ostaa tai olla ostamatta yhtiötä, joten odotellaan siihen asti.

Treidauskärpänen on taas päässyt puraisemaan, mutta toistaiseksi olen muiden kiireiden takia jättänyt rahan häviämiset välistä. Ajattelin ettei kannata lähteä edes yrittämään satojen eurojen pääomalla. Jos siihen joskus vielä lähden, niin lähden semmoisella summalla että tekeminen on mielekästä.

Salkun painotukseen alan olla aika tyytyväinen. Investors Housen olen päättänyt myydä sitten kun aika näyttää sopivalta. Vähän vielä epäröin, joten katsotaan muutanko mieleni ennen kuin saan myytyä.

Muuta
Valmistuminen on loistava tunne. Enää ei ole jatkuvasti takaraivossa ajatus että johonkin pitäisi lukea. Kun pääsen töistä kotiin, voin vaan olla. Tai kuntoilla. Tai ihan mitä haluan. Päivätyössä energiaa riittää myös harrastuksiin.

Aloitin työt ja minulle tarjottiin suoraan pidempääkin sijaisuutta. Sanoin että katsellaan nyt rauhassa ensin siihen asti että pääsen tekemään töitä myös itsenäisesti. Toistaiseksi olen mennyt muiden mukana, mikä on tietenkin rentoa, mutta myös tylsää. Alkaa tuntumaan siltä että nyt riittää ja omaan työrytmiin mahdollisimman nopeasti.

Työsopimusta ei ole vielä näkynyt eikä kuulunut. Pelolla odottelen mikä se lopullinen palkka tulee sitten olemaan. Ei kovin paljoa, sen verran tiedän. Mutta yrittäjänä kyllä opin sen että pienikin vakaa tulo on parempi kuin kohtuulliset ja epätasaiset tulot. Palkkani tulee tietenkin olemaan parempi mitä se yrittäjänä oli, mutta niin ovat menotkin kasvaneet.

Vähän harmittaa etten päässyt töihin 5 vuotta nuorempana, jolloni pienelläkin palkalla olisi jäänyt huomattavasti enemmän säästöön. Ilman lainaa ja perhettä tulee vähällä toimeen.

Tavoitesivua ja Q1 yhteenvetoa kirjoittelen tässä lähipäivinä. Viimeistään pääsiäisenä on aikaa paneutua siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti